Металци и стереотипи и предрасуди за металците

B

black angel

Гостин
mn me nervira citam vo spskoto bravo nov trend e emo look.ja mislam deka smilzilte da si nosat pink igluposti tamu sto i da nosat a metalicte,emo,rokerite da si nosat tipicno za niv.da ne se mesaat cerepite i rozeviot nakit

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
Yep izgleda nova moda ke e :) a naj interesno e koa ke gi prasas: Sto slusas? Odgovor: OPSTO METALIKA:monoxide:

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
абе мерак им е да бидат „ин„ и мислат ако се праат емо или металки дека ке бидат.не сваќаат дека има цела идеологија и начин на живот и мн битно - МУЗИКА.они мислат стилот е само.ако, ако им е мерак нека фураат ама се знае дека се фејк :music3::nenene:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мене лично оваа појава и не ми смета толку, подобро да се фураат дека се металци барем така добра музика ќе заслушаат. Многу е подобро да се чуе гитара кога ќе поминеш низ центар отколку хармоника и лош вокал на некој турбофолкер/рокер.

Како еден голем плус е што се појавуваат многу повеќе убави даркерки или металки или како сакате наречети ги-мене таквите највеќе ми се допаѓаат. А тоа дали дома кога ќе отидат слушаат техно или рап тоа е нивна работа

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
ма дај бе...гледам копиљаци недораснати се фураат во некој емо-мадафакинг-метал стил а слушаат barbie girl буквално(гледам на мсн жив пример...)
али то е то, ке им поминит кејфот

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Не станаа металци. Веруј.
Флезени се у некој емо-|-wanna-cun-my-fuckin'-vains трип, мислат дека никој не ги сака и дека животот е џзбе, и се е џабе, а вс‘шност за години и години ќе се смејат на сопствената недозреаност......ако дотогаш не се исечат.:uvo:

Што би се рекло---Emo is like goth but for pussies.:mist:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не баш со метал музиката поврзана темава,повеке со стилот...ке ја префрлам негде:)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Хмм ако гледаме малку пореално ова не е нешто ново. Одсекогаш имало и секогаш ќе има луѓе кој што со сила се прават нешто што не се. 70% од дечките и девојките што седат во парк не се она што се претставуваат дека се но го прават тоа затоа што мислат дека ќе бидат прифатени бла бла.

Глумење има секогаш и сегде.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
У период на истражување се, нормална појава е тоа. Ништо чудно и неколку пати да го сменат стилот дур не го пронајдат оној што навистина им лежи.
Е сега глумењето хардкор гледано од страна е малку лејм, ама ако тоа им помага за подобро да се осознаат себеси и музиката која ја сакаат, нека им биде. По неколку години голем дел од нив ќе се пронајдат во транс, турбофолк, рап, хип-хоп или пак комерцијала.

Во тие години се кога сакаат по секоја цена да се издвојуваат од толпата, па и по цена да слушаат музика која сметаат дека е општоприфатена како андерграунд иако потајно сакаат да џускаат на Миле воли диско или Кенди шоп.(не дека нема такви кои навистина поштуваат метал или ватевр музика)

Деца се, ќе научат.:)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Пострашни се оние кои пробуваат да бидат се` одеднаш. Познавам луѓе кои се металци кога се на свирка, турбофолкери у кафана, трансери на журки, рокери у парк... Тоа неможе да се нарече барање на идентитет, тоа е начин на живот без идентитет и таквите луѓе се проблем. Како што кажа burn84 погоре, тие што мислат дека се металци/рокери/трансери барем поасална музика ќе заслушаат (отколку турбофолк).

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Металци се коте Бемте животе.Код њих има беба али тако треба.

Абе добро уште се у пубертет ќе сфатат подоцна ѓто и како е најдобро за нив.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
абе шо сакат нека си станват луѓето :) не ми смета. Инаку јас си останвам трансер , клабер :) не си се менавм.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Пострашни се оние кои пробуваат да бидат се` одеднаш. Познавам луѓе кои се металци кога се на свирка, турбофолкери у кафана, трансери на журки, рокери у парк... Тоа неможе да се нарече барање на идентитет, тоа е начин на живот без идентитет и таквите луѓе се проблем. Како што кажа burn84 погоре, тие што мислат дека се металци/рокери/трансери барем поасална музика ќе заслушаат (отколку турбофолк).
И ако сте забележале, токму таквите најригорозно си го бранат стилот на музика. Кога е на метал свирка способен е да убие турбофолкер и истите ги мисли за сељаци, а кога е во кафана мисли дека металците се ништо повеќе од лузери со мрсна коса.:pos:

Тоа се вика прилагодување на средината.:)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
У период на истражување се, нормална појава е тоа. Ништо чудно и неколку пати да го сменат стилот дур не го пронајдат оној што навистина им лежи.
Е сега глумењето хардкор гледано од страна е малку лејм, ама ако тоа им помага за подобро да се осознаат себеси и музиката која ја сакаат, нека им биде. По неколку години голем дел од нив ќе се пронајдат во транс, турбофолк, рап, хип-хоп или пак комерцијала.

Во тие години се кога сакаат по секоја цена да се издвојуваат од толпата, па и по цена да слушаат музика која сметаат дека е општоприфатена како андерграунд иако потајно сакаат да џускаат на Миле воли диско или Кенди шоп.(не дека нема такви кои навистина поштуваат метал или ватевр музика)

Деца се, ќе научат.:)
Точно.
Значи нема врска дали у моментов глумат, фејк мејк, многу битна како прво е возраста, баратање со идентитети, збунки, чудни причини се раѓаат во глава :smir:.
Тие личности за кои зборува авторката, се најчесто млади тинејџери до 16 години, и се многу провидни во своите намери и во својата "длабочина", па затоа никој не ги обвинува ниту малтретира поради тоа што повеќе им се свиѓа самиот СТИЛ и АТМОСФЕРА отколку МУЗИКАта поради која настанал.

Секој си бира друштво, секој си бира сцена, и покрај таквите секогаш ќе го најдеш својот вистински род и ќе си поминеш одлично.

Воопшто не се причина за вознемирување, ниту пак значи дека имаат лоша душа, ајде, нели не сте ограничени? :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom