Помош, проблеми, прашања, совети...

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Ова шо е работава со 3Гб дека нема да работи во Dual Channel. на CLU-Z пишуе дек работи во Dual. не знам као да објаснам, ама со нов процесор би си продолжило у Dual, доколку е така као шо пишуе?
Во брзање сум згрешил, може 3gb да работат во dual channel...

Во твојов случај...
Една плочка од 2gb и една od 1gb ставени во dual channel.

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41

Во твојов случај...
За да меморијата работи во Dual Channel мод треба да имаш две идентични плочки, неможе да работи во Dual Channel ако една плочка е 2гб а другата 1гб.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
За да меморијата работи во Dual Channel мод треба да имаш две идентични плочки, неможе да работи во Dual Channel ако една плочка е 2гб а другата 1гб.
Не мора, dual channel зависи кој кој слот е шлапната.
обично тоа е slot 1+3 или 2+4

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Не мора, dual channel зависи кој кој слот е шлапната.
обично тоа е slot 1+3 или 2+4
Јас мислам дека дуал чанел може да се постигне само со идентични плочки а тоа каде ќе го ставиш на плочата зависи од самата плоча кај мене се првиот и вториот слот.
Еве ако грешам ќе чекаме да видиме дали некој друг ќе пише.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Јас мислам дека дуал чанел може да се постигне само со идентични плочки а тоа каде ќе го ставиш на плочата зависи од самата плоча кај мене се првиот и вториот слот.
Еве ако грешам ќе чекаме да видиме дали некој друг ќе пише.
Нема врска капацитетот на плочката...

од вики

Dual-channel architecture requires a dual-channel-capable motherboard and two or more DDR, DDR2 SDRAM, or DDR3 SDRAM memory modules. The memory modules are installed into matching banks, which are usually color coded on the motherboard. These separate channels allow each memory module access to the memory controller, increasing throughput bandwidth. It is not required that identical modules be used....

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072

Во твојов случај...

Nope Иам 3x 1gb и на CPU-z пишуе во Мemory

Type DDR2...............Channels# Dual
Size 3072mb.............DC Mode Symmetric

итн итн

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Nope Иам 3x 1gb и на CPU-z пишуе во Мemory

Type DDR2...............Channels# Dual
Size 3072mb.............DC Mode Symmetric

итн итн
Може комуникацијата помеѓу cpu-z и твојата матична да не чини...
со 3x1gb треба да работи во flex mode....или е евентуално во single mode

Член од
17 март 2008
Мислења
37
Поени од реакции
3
Da prasam kako se presmetuva kolkavo napojuvanje e potrebno i sto e najvazno pri izbor na monitor

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Da prasam kako se presmetuva kolkavo napojuvanje e potrebno i sto e najvazno pri izbor na monitor
1. Ниво на контраст
2. Агол на гледање
3. Време за „одговор“ (ако масовно користиш игрички)
4. Конектори/влез графичка/HMDI, display port

А напојување... стандард... Мислам дека има некои модели кои користат 2-6w кога се на stand by дури и воопшто. Нешто има врска со испраќање на сигнал од компјутерот преку видео кабел...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
kako da povrzam dvd so kompjuter da vadi 5.1 zvuk
Ти треба компјутер со 5.1 поддршка на звучната и 2-3 кабли од оние со банана од една страна, а бел/црвен пин од другата. И после врзуваш ко луд и во драјверите си местиш кое за што е (во зависност кај се брцнати во ДВДто)

Член од
30 мај 2007
Мислења
399
Поени од реакции
1
sakam da ve prasam dali nekoj znae dali i kade kaj nas moze da si kupam ova noviov mp3 player od microsoft ZUNE HD epten mi prai merak aj ako znaete da ima negde pisete
se raboti za ova

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Ми треба една информација.. што ке се исплати повеќе.. да го продадам на делови компјутерот или цел. т.е да ми кажете цена за цел РС и посебно дел по дел.

РС од 2000 год. Intel Pentium 2 400Mhz. 30GB HDD. Soyo матична, Nvidia MX440-64 , 320MB ram, монитор 17" View Sonic E70. и имам еден црно-бел монитор од 1994.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба една информација.. што ке се исплати повеќе.. да го продадам на делови компјутерот или цел. т.е да ми кажете цена за цел РС и посебно дел по дел.

РС од 2000 год. Intel Pentium 2 400Mhz. 30GB HDD. Soyo матична, Nvidia MX440-64 , 320MB ram, монитор 17" View Sonic E70. и имам еден црно-бел монитор од 1994.
Цел вкупно можеш за... да речеме.... 2000 еве 2500 со монитор :)

Kajgana Shop

На врв Bottom