Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Сигурен си дека имаш 4гб рам меморија? Јас со 4гб рам работам на 32битен ОС но во CPU-Z ги чита сите 4гб а во My Computer 3,25гб
Ај во CPU-Z оди во табот SPD и види на Slot #1 и Slot #2 што пишува.
Или види дали меморијата работи во Dual или Sigle Channel. Ако работи Single најверојатно имаш еден модул од 2гб и еден од 1гб.
Vo slot eden vo Module pisuva 2048MBytes vo slot 2 vo module pisuva 1024Mbytes

memorijata raboti vo Single Channel

toa znaci deka imam 3gb ram ?

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Vo slot eden vo Module pisuva 2048MBytes vo slot 2 vo module pisuva 1024Mbytes

memorijata raboti vo Single Channel

toa znaci deka imam 3gb ram ?
Да да како што пиша јовче ти имаш 3гб рам. Ако си платил за 4гб а ти ставиле 3гб срам нека им е.

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Знае ли некој овластен сервис за Toshiba ???

Си го збербатив лаптопот, сеа ми се суши....некој да поправа?

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Moze nekoj da kaze dali ako stavish cd za formatiranje ali namesto da go formatirash diskot idesh na repair ti se brishat podatocite? Ili ne ?

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Moze nekoj da kaze dali ako stavish cd za formatiranje ali namesto da go formatirash diskot idesh na repair ti se brishat podatocite? Ili ne ?
ако избереш опција repair нема да ти зе избришат податоците, само ке се среди оперативниот систем.

едит : -={K-O-R-U-N}=- ме претркал, не сум видел дека он пишал пред мене.

С

Спенсер

Гостин
вака... земав сони пс2... од италија ми го донесоа... е сеа,треба да се чипува нели?? или како се викаше де, да прима пиратски цд-иња... каде се прави тоа? некој од форумов се разбира у такви работи???

и друго,сетинзите за сонито,какви да се??? има нешто,какви излези/канали ова она... аниуан хелп ми???:vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
вака... земав сони пс2... од италија ми го донесоа... е сеа,треба да се чипува нели?? или како се викаше де, да прима пиратски цд-иња... каде се прави тоа? некој од форумов се разбира у такви работи???

и друго,сетинзите за сонито,какви да се??? има нешто,какви излези/канали ова она... аниуан хелп ми???:vozbud:
Го носиш негде кај што чипуваат PS2, незнам каде точно има сега, види по огласиве има (на времето беше околу 50 евра чипување).

Какви сетинзи да местиш? Какви канали? Кабли???

С

Спенсер

Гостин
Го носиш негде кај што чипуваат PS2, незнам каде точно има сега, види по огласиве има (на времето беше околу 50 евра чипување).

Какви сетинзи да местиш? Какви канали? Кабли???
треба да се чипува... е у пм...:vozbud::pos2::pos2: сеа да видам чипувањево како иде...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
3. Па ако имаш 3 gb рам нема да работи во dual channel, или пак можеби имаш win xp 32bit па гледа само 3 gb

Ова шо е работава со 3Гб дека нема да работи во Dual Channel. на CLU-Z пишуе дек работи во Dual. не знам као да објаснам, ама со нов процесор би си продолжило у Dual, доколку е така као шо пишуе?

Kajgana Shop

На врв Bottom