А1 Македонија (VIP)

Б

Бат Елохим

Гостин
Тие да не мислеле дека работат во државна администрација,страшно.Ова да може да го прочита менаџерот ќе ги летне од работа!
Имам приметено дека навистина бавно работат и јас од скоро се префрлив кај нив уште ја чекам првата сметка да видам како се со цените.
Сметката од вип е супер еј. Имам 2 пост пејд бројчиња, едното со 1200 ден на пола, значи 590, а другото 590 на пола. Сметката ми е околу 900 денари секој месец за двата броја. Имаат некои еднократни трошоци по 150 денари секој втор трет месец, ни они не знаат за што се кога ќе ги прашаш, ама затоа никогаш немам прекорачено, а се утепувам зборење.. Е сеа некогаш 3 пати го слушам тоа што го зборам, ама исто му доаѓа ко да прегледувам мислење па не ми смета баш :))))

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
тука има уште еден проблем. не можевме да го видиме шефот или менаџерот. искрено, не знам каде да се обратам да се пожалам за ваквиот однос или прием од вработените во VIP. ако самите VIP не прават место и време за одредена личност на која ќе може сите недостатоци да ги им укажеш, а тоа е за нивно добро бидејќи подобро на нив да им ги кажам грешките (за после да си се поправат) отколку на вас тука на форумов (така би изгубиле потенцијални или постоечки муштерии), тогаш самата компанија толку е заинтересирана за мислењето на нивните муштерии. испаѓа дека само парите ги интересира и ништо друго. не знам што требаше да направиме таму на пултот. зарем на мајка ми да и викнат обезбедување, па жената има 67 години!!! требаше ли јас да почнам да мафтам и со раце и нозе!? па после тоа демек цела фамилија откачени ќе излеземе пошо ни дошло обезбедување? вака морав уште одма да и речам на мајка ми да си излеземе и еве ме тука на форумов да раскажувам искуство, место тие таму да си се преиспитаат како работат!!!

Тие да не мислеле дека работат во државна администрација,страшно.Ова да може да го прочита менаџерот ќе ги летне од работа!
Имам приметено дека навистина бавно работат и јас од скоро се префрлив кај нив уште ја чекам првата сметка да видам како се со цените.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ме интересира, дали може да се ограничи сметката, на пример пакетот М што е од 300 денари месечно, дали може да се ограничи и да неможе да се прекорачи, значи кога ке дојде до таму 250 денари + 18% = 295 денари, да неможе да вртам и слично?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
тука има уште еден проблем. не можевме да го видиме шефот или менаџерот. искрено, не знам каде да се обратам да се пожалам за ваквиот однос или прием од вработените во VIP. ако самите VIP не прават место и време за одредена личност на која ќе може сите недостатоци да ги им укажеш, а тоа е за нивно добро бидејќи подобро на нив да им ги кажам грешките (за после да си се поправат) отколку на вас тука на форумов (така би изгубиле потенцијални или постоечки муштерии), тогаш самата компанија толку е заинтересирана за мислењето на нивните муштерии. испаѓа дека само парите ги интересира и ништо друго. не знам што требаше да направиме таму на пултот. зарем на мајка ми да и викнат обезбедување, па жената има 67 години!!! требаше ли јас да почнам да мафтам и со раце и нозе!? па после тоа демек цела фамилија откачени ќе излеземе пошо ни дошло обезбедување? вака морав уште одма да и речам на мајка ми да си излеземе и еве ме тука на форумов да раскажувам искуство, место тие таму да си се преиспитаат како работат!!!
http://www.vip.mk/cm/offer/contact/index.php

- По електронска пошта на адреса kontakt@vipoperator.mk
- По факс +389 77 1235
- Писмено на адреса
Контакт центар
Vip оператор ДООЕЛ СКОПЈЕ
Васил Аџиларски бб, 8 кат
1000 Скопје, Република Македонија
http://www.facebook.com/VipMK
Има многу начини на кои можеш да контактираш со ВИП и да им кажеш што ти се случило.
Јас не сфатив што всушност бил проблемот, дали погрешно сте биле информирани за чекот од пензија дека го прифаќаат, и зошто заради тоа не би можеле да земете број? Со дополнителна идентификација не прават никому проблем за тоа. Да не бил проблемот во сметките (обично бараат струја, парно, телефон, од вода не прифаќаат најчесто)?
Како и да е, ако се' уште сакаш да изреагираш, тоа можеш да го направиш на контактите кои ти ги пишав погоре.
Аксилион, ако сакаш ограничена сметка зошто не си земеш припејд број? Мислам дека не може да се ограничат сметките, но пиши ете на fan page-от на фејсбук, таму одговараат брзо.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
не...не беше проблем со сметките, туку не прифаќаа чек од пензија за втор документ за идентификација на мајка ми и тетка ми. бараа здраствена книшка со слика на неа, а чек од пензија не ни прифатија. е сега, јас веќе реков, УШТЕ ЕДНАШ НЕ ВЛЕГУВАМ ВО "VIP" бидејќи очигледно таму еден вика едно, друг вика друго и на крај трето излезе. немам намера да трошам на телефон и да им кажувам овие работи. доволно е само да ме прочита остатокот од јавноста кога самите од VIP не сакаа да не сослушаат и плус сакаа да не омаловажат демек добро не сме сватиле!? како да не! фала богу си имам мобилен и не е на VIP, ниту некој пат ќе имам! :)

пс-ни потенцираа дека на документите за идентификација морало да има слика. а како тоа ни бараа и кредитна картичка кога на неа нема слика??? јас затоа викам господ знае како работа во VIP :pos:

ппс-здраствена легитимација се дава врз основа на чек од пензија за пензионер. ако личноста нема чек од пензија не може да добие здраствена легитимација. очигледно VIP појма немаат кои документи се приоритетни за да поседуваш одредени „легитимации“ па ти бараат нешто што во моментот го немаш и плус нормално да те шетаат и нервираат ваму-таму. а да не го спомнувам и фактот дека од контакт центарот ми рекоа да земеме чек од пензија и дека ќе немало проблем. им реков јавете се на контакт центарот да видите дека може да земеме. девојката едноставно рече на нејзина одговорност и во име на шефот не смее да ни одобри склучување на договори (пошо шефот не можела да го викне!?).

http://www.vip.mk/cm/offer/contact/index.php

- По електронска пошта на адреса kontakt@vipoperator.mk
- По факс +389 77 1235
- Писмено на адреса
Контакт центар
Vip оператор ДООЕЛ СКОПЈЕ
Васил Аџиларски бб, 8 кат
1000 Скопје, Република Македонија
http://www.facebook.com/VipMK
Има многу начини на кои можеш да контактираш со ВИП и да им кажеш што ти се случило.
Јас не сфатив што всушност бил проблемот, дали погрешно сте биле информирани за чекот од пензија дека го прифаќаат, и зошто заради тоа не би можеле да земете број? Со дополнителна идентификација не прават никому проблем за тоа. Да не бил проблемот во сметките (обично бараат струја, парно, телефон, од вода не прифаќаат најчесто)?
Како и да е, ако се' уште сакаш да изреагираш, тоа можеш да го направиш на контактите кои ти ги пишав погоре.
Аксилион, ако сакаш ограничена сметка зошто не си земеш припејд број? Мислам дека не може да се ограничат сметките, но пиши ете на fan page-от на фејсбук, таму одговараат брзо.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Денес станав постпејд корисник на ВИП и ме интересира како можам да ја проверувам моменталната состојба на сметката?

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Земав број од ВИП на тарифа М, се е во ред но имам проблем со контакт центарот, кога вртам на 1234 неможам сметката да ја проверам а од други телефони/броеви кога вртам може, се јавив на оператор ми рекоа дека ке средат, чекам и уште нема, знае некој што е работата?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Со мајка ми сме на исте адреса, денес ни стигаат и двете сметки, едната на мое име, едната на нејзина, е сега и двете сметките беа буквално исти, колку јас сум потрошил разговор толку пишува и на нејзината сметка, а сме различни тарифи, и различно имаме потрошено.. Му се има на некој десено нешто слично, да не е тоа што сме на иста адреса, па таму пишува Вкупно за плаќање 500 денари, и баш по толку ни доаѓа и двајцата заедно да платиме...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Со мајка ми сме на исте адреса, денес ни стигаат и двете сметки, едната на мое име, едната на нејзина, е сега и двете сметките беа буквално исти, колку јас сум потрошил разговор толку пишува и на нејзината сметка, а сме различни тарифи, и различно имаме потрошено.. Му се има на некој десено нешто слично, да не е тоа што сме на иста адреса, па таму пишува Вкупно за плаќање 500 денари, и баш по толку ни доаѓа и двајцата заедно да платиме...
Хахахаха, а прочита ли дека тоа е ПРИМЕРОК ЗА М ТАРИФА?

Хахахахах, ме изнасмеја. Тоа е примерок само, не е вистинска сметка. Ти пишува горе на листот, види си. А истиот примерок можеш да го најдеш на Vip.mk. :)

А за потребата да се прати таков примерок не ми е јасно. И кај мене стигна, а комплетно иста е ситуацијата како кај тебе. И јас и мајка ми сме пресни постпејд корисници.
Разгледувајте ѓи таквите документи.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.800
Поени од реакции
5.571
во месечнава претплата вклучен е собраќајот или си плаќаш ем претплата ем остварен собраќај... пример на М тарифа си плаќаш 300 и кусур денари за претплата и потрошен собраќај надвор од ВИП 200 денари = 500 денари ?? или тие 200 денари потрошен сообраќај влагаат во претплатата??

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
во месечнава претплата вклучен е собраќајот или си плаќаш ем претплата ем остварен собраќај... пример на М тарифа си плаќаш 300 и кусур денари за претплата и потрошен собраќај надвор од ВИП 200 денари = 500 денари ?? или тие 200 денари потрошен сообраќај влагаат во претплатата??
Плаќаш 300 денари за разговори надвор од ВИП мрежата, а со ВИП ти е бесплатно...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Претплата ко претплата. 300, 500, 1000, 2000. Тој износ го имаш за зборување. На пример да ја земеме 300тката. Ако зборуваш за 200 денари, пак ти стига сметка 300 денари. Ако зборуваш за 450 денари, тоа значи си доплаќаш уште 150 денари на 300те што секако ѓи даваш. Тие пари ѓи имаш за трошење, ако пречекориш си доплаќаш.

И бтв, М претплатата на ВИП сега е 600 денари. Промоцијата заврши.

Kajgana Shop

На врв Bottom