Одење во црква

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Zenite odat nasminkani so kratki zdolnista i sredeni kosi- da gi zaprasa covek dali taka ke odat vo Sveta Gora vo grcija NE! bidejki tamo zenata mora da nosi suknja pod kolenici i so marama na glava taka postarite zeni kaj nas odat vo crkva po pravilo, mazite ne treba vo papuci i so kratki nogavici da odat vo crkva, sepak Crkvata e dom bozji i ako veruvame vo Gospod Bog toa treba da go pravime.
Бог има нешто против мини здолништа и папучи??
Бермудите се богохулни?
Бог заповедал многу други работи кои не се почитуваат и кои се погазуваат денес, но штода правиме , времињата се менуваат, порано црквата држела робови денес не, порано Исус шетал пешки и проповедал в гора денес се возат во коли и се молат в цркви..... И тука е еволуцијата

Бог има нешто против мини здолништа и папучи??
Бермудите се богохулни?
Бог заповедал многу други работи кои не се почитуваат и кои се погазуваат денес, но штода правиме , времињата се менуваат, порано црквата држела робови денес не, порано Исус шетал пешки и проповедал в гора денес се возат во коли и се молат в цркви..... И тука е еволуцијата

za zdolnistata i papucite i bermudite za toa si postojat Crkovni kanoni, si videl pop , vladika vo toa mislam za bermudi i papuci?
Jasno mi e toa sto nekoi raboti ne se pocituvaat i se pogazuvaat , da tocno vreminjata se menuvaat , katolickata crkva drzela robovi da ne se mesame so niv inkvizicii i se toa toa e druga tema, Sekoj si svaca na svoj nacin no gresime ali toa e toa , neznam dali nekoj odvas ima razgovarano so monah, vladika za da vi kaze osnovni kanoni za odenje vo crkva bez lutenje ovaa e samo forum koj sekoj si kazuva sto misli zavisno od tema :)
pozdrav

za zdolnistata i papucite i bermudite za toa si postojat Crkovni kanoni, si videl pop , vladika vo toa mislam za bermudi i papuci?
Jasno mi e toa sto nekoi raboti ne se pocituvaat i se pogazuvaat , da tocno vreminjata se menuvaat , katolickata crkva drzela robovi da ne se mesame so niv inkvizicii i se toa toa e druga tema, Sekoj si svaca na svoj nacin no gresime ali toa e toa , neznam dali nekoj odvas ima razgovarano so monah, vladika za da vi kaze osnovni kanoni za odenje vo crkva bez lutenje ovaa e samo forum koj sekoj si kazuva sto misli zavisno od tema :)
pozdrav
Во право си дека се тоа црковни канони кои црковни ЛУЃЕ ги направија. Јас погоре прашав за БОЖЈИ закони и правила.

Во право си дека се тоа црковни канони кои црковни ЛУЃЕ ги направија. Јас погоре прашав за БОЖЈИ закони и правила.

Jas ti odgovoriv so : Jasno mi e toa sto nekoi raboti ne se pocituvaat i se pogazuvaat , da tocno vreminjata se menuvaat.
Sega temava e odenje vo crkvata toa go zboruvam :)
pozdrav

Верувам во Господ и одам на црква. Тоа ми помага многу кога ме мачи нешто. Господ ме слуша и ми помага.

Jas sekogas odam vo crkva. Tamu sekogas se molam na Bog za zdravje. Zdravjeto e najvaznoto oruzje na zivotot, spored mene se razbira.
Nikogas ne go zamaram Bog so kaprici,tuku go molam da gi zacuva vistinskite civekovi vrednosti.
Odenjeto vo crkva ne mi e obvrska, tuku zadovolstvo.
Verbata e onaa koja me vodi tamu. Verba za dostoen i vecen zivot. Koj drug bi mi vetil takvo nesto?

не не одам воопшто , еднаш имам отидено кога бев прво одделение, уште не сум ни крстена и немам намера во брзо време зошто тоа не ми значи ама баш ништо..

Vo crkva odam od veligden na veligden ne deka nemam vreme za da odam pocesto ama ete nemam zelba pa da cuvstvuvam potreba , nostalgija i slicno

Odenjeto vo Crkva e sredba so Boga, Crkvata treba da ja svatime kako mesto na ocistuvanje, i preumuvanje. Za vreme na poseta na Domot Bozji, covekot cuvstvuva golema blagodat kako dar od Boga.

и јас сум од оние кои одат во црква само за поважните празници. Но ако не одам во црква редовно тоа не значи дека не верувам во Господ:pipi:

Верувам во господ и во црква одам на некои поважни празници само :)

Верувам во господ и во црква одам на некои поважни празници само :)

А дали еден ден во неделата го посветуваш целосно на Господ и кој е тој?

Ако сте православни христијани треба да одите во црква, посебно на литургија а и онак кога поминувате поред некоја црква влезете, запалете некоја свеќа и помолетесе, потребно е тоа на секој верник.

Доколку не одите во црква а сте верник тоа нема ништо добро да ви донесе дури е можно незнаејќи да преминете на другата страна, ова го парафразирам од едно интервју со отец Наум.

Crkvata btaka e mesto kade sto covekot zaednicari so Boga.Brodot na spasenieto e Cvetata Crkva Hristova.Ne treba samo da odime koga ni e tesko, tuku postojano a osobeno na svetite liturgii.Barem vo nedelata naurto da pojdeme na sveta liturgija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom