Битката на жените

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не Ви е ускратено. Се што правиме ние,правите и Вие, и обратно.
Освен некои работи кои природата ги дала,но како што бива со помош со медицината и тоа се решава.

Нема повеќе разлики.
Тоа е и мојот став:smir:
Затоа не знам за што тоа се борат.

Кога ќе се размисли подлабоко, ние машките треба да се бориме за некои работи што ни се укратени.

Вие со малце шарм и добар муабет се можете да си добиете, нели е така?

Па ете брат,кажуваш нешто безмислено.
Пример на селекција одат околу 30 регрути и од тие 30 има само 1 женско. На крајот женското го примаат и само уште 5 машки.Тоа е секогаш така.
Така да примерот за да одат во војска не смее повеќе да го употребуваме за потсмев, и да правиме сеир.

Исто така и са тепањето што го спомна. Кажими секое машко рипа да си ја брани девојката? НЕ.:)
:smir:
Ноу хард филингс.

Милан знам што сакаш да постигнеш со постовите ама пошо ме мрзи на мсн да ти објаснувам ќе ти кажам овде.
Од 100000 војници што ќе загинат во војна дали 100 ќе бидат жени-значи симболичноста во некој работи да не ја мешаме. Нормално е на регрутација да има жени и уште понормално е да ги примат во војска.
Но во први борбени редови се знае кој седи а плсу да не се повотрувам 100 пати 99%машки се војници затоа доста со баналните примери кој што некажуваат ама баш ништо освен тоа дека жените некаде навистина н им е место ко што и на нас мажите негде не ни е место.

Нека ми наведат еден пример кај што се дикриминирани-само еден. Јас на пример не се согласувам жени во 40-тите години од својот живот да бидат на ракводни функции во политиката и во деловниот живот но ете тоа е само мое мислење. Тоагш влагаат у климакс и зборуваат и прават необјаниви работи и ај сега. Ама пак се во политиката земи ја ангела меркел па и во деловниот живот многу жени се главни менаџери во најголемите светски корпорации..

Една работа нека ми кажат кај се дикриминирани.

Ние плаќаме алиментација и одштета после развод-ни ја трошат платата за шминки и фустани а бе ајде. ВО секој момент би се заменил со некоја девојка-сите блгодети на животот во една рака, плус секс кога сакаш имаш закон.:baeh::pos2:

Ајде ве жени и девојки нема проблем повелете, од сега па натаму.

Вие идете у војска и бранете ја државата
вие ќе останете да умрете ако има бродолом а нас ќе не спасат
вие плаѓајте влезници за нас во дискотека и частете не
и нема веќе girl night
вие тепајте се ако нас не нападне некој
вие трпете ги срањата на шефот кога сте усрале нешто а ние ќе праиме слатка невина фаца како да не сме криви
ит натаму.

Ја сваќате поенатат нели!
najsmesno mi e blodiranovo......a od kogo da ja branat drzavata?od samite sebesi?
abe lugje,da prestaneme so podelbi na lugjeto,site sme isti.
Kakva korist ima covekot od podelbi na mazi i zeni,na podelbi spored religijata,spored nacionalnosta,spored rasata,spored religijata?
Zosto lugjeto nemozat da svatat deka site sme isti?
zosto?
Neli svetot bi bil podobar koga site lugje bi bile propadnici na edna nacija,na edna religija( a podobro e i da nema religii ),da ne se delat spored rasata i polot?

Јас како женско изглеа сум го пропуштила делот со причините за борбата на нашиот пол. Мајке ми не ми се јасни. Би била благодарна ако некоја од напатениве припаднички на женскиот пол ми каже што конкретно на нив, исклучиво поради полот ,им е ускратено? Не ги пуштаат на факултет?Не им даваат право на глас? (без примери од Зимбабве, Тунгузија, Ирак и слични земји, фала однадапред).
Пошо вака кога зборите дури апстрактно за некоја неодредена битка потсеќате на Дон Кихот кој се бори со ветерниците. Сте биле за еднаквост и слобода-онда кажете кај конкретно ви е ускратена за да не звучи се ко празна парола од типот јас сум голем хуманист, јас не ги делам луѓето и слични NGO срања.
И јас едно време мислев како тебе-мал број на жени во парламентот=на неамбициозни жени, слаб интерес и слично, тоа е проблем на жените, ама ете жени кои се во работен однос поготово оние кои се на лидерски позиции тврдат дека се соочуваат со многу потешкотии токму поради фактот што се жени. Секоја чест на исклучоците меѓутоа многу мажи сеуште се чувствуваат непријатно и загрозено од шефови жени и ќе сторат се да му наштетат на жената- колешка, шеф или слично. И јас не мислам дека сме нешто многу загрозени. Само во нашата земја се покажавме доста демократични. Имаме многу жени на лидерски позиции имаме феминистички организации кои се борат за конкретни бројки на застапеност на жената значи тие се борат за конкретни цели и не се борат со ветерници, ваљда се повеќе од нас запознаени со позицијата на жената во опшеството, а јас и ти претпоставувам доправа ќе се бориме за работни места, ќе бидиме сведоци на третманот и реалната позиционираност на жената во работниот свет и слични работи.

Јас како женско изглеа сум го пропуштила делот со причините за борбата на нашиот пол. Мајке ми не ми се јасни. Би била благодарна ако некоја од напатениве припаднички на женскиот пол ми каже што конкретно на нив, исклучиво поради полот ,им е ускратено? Не ги пуштаат на факултет?Не им даваат право на глас? (без примери од Зимбабве, Тунгузија, Ирак и слични земји, фала однадапред).
Пошо вака кога зборите дури апстрактно за некоја неодредена битка потсеќате на Дон Кихот кој се бори со ветерниците. Сте биле за еднаквост и слобода-онда кажете кај конкретно ви е ускратена за да не звучи се ко празна парола од типот јас сум голем хуманист, јас не ги делам луѓето и слични NGO срања.
UUUU Nice. You are joining the dark side.:pos2: . Ок јас може и лошо ќе звучам ама борете се бе Маргарет Тачер како стана премиерка, седејќи со силинконските цицки во елитните бордели на кеј на Вардар чекајќи некој со БМВ да кешира? Ама не тоа е тешко за вас од многу работа ќе имате подочњаци, терминот кај маникирот и фризерот ќе ви биде откажан, помадата од лице ќе ви падне. Па ни јас не би ве примил на работа ако имам фирма. Ај баба ми барем домаќинка била готви, чисти, пере вие бре микробранова не знаете да укључите. И освен за секс, раѓање деца и магнетно резонанцирање на кредитните картички правите ли нешто друго? Од друга страна што жени знам Амазонки и деца чуваат и одговорни позиции на работа држат па и цело домаќинство го водат. Освен ако не се погоди некој тежок буљаш во приватниот и службениот живот или неолитско општество на живеење кој би и забранил на таква жена било какви права или да ја стави во подредена улога само затоа што е женско. Ама мнозинството од вас (Македонките) се далеку далеку од тоа.

Небо, ти стремиш кон целосна глобализација, тоа е друга дваесе.

А од кого се брани држава? Еве да речеме недај боже пак настане иста ситуација како 2001 година. Тогаш ќе има од кого да ја бранат земјава?

Жени има во војската, а и насекаде. Веќе сме 21ви век, нема поделби меѓу жени и мажи. Исти сме. Е сега некои будали мислат дека се подобри од жените, како Арапите, ама тоа си е нивна работа. Во главно, жените се еманципирани и слободни да си прават што сакаат. Барем во западниот, слободен свет.

Да, ќе го просветлат...Кога ќе му дојде западњак кој му ги убива децата и народот, сигурно со голем интерс ќе седне да слуша за еднаквоста на жената, и сериозно ќе земе да размислува за половата дикриминација.
Кај шо човек е гледен, и кај шо животот му виси на конец, нема место за никакви финеси. И затоа идејата за феминистички организации у арапски свет, звучи како фамозната реченица на Марија Антоанета.

И нема надмоќ, исти сме. Нема веќе напатени жени и надмени мажи. Секој си бира што ќе биде и никој не го спречува.
А улогата на жртви жените самите си ја бираат. Затоа нека си ја одиграат со стиснати зуби. А не да сакаат да бидат и принцези и воини.

Ubavo kazano adicke ubavo.

Ау се пресмеав додека читав некои постови, господ здравје да ви даде!

Туку... Сто сати се мислев дали воопшто да пишам. Ада убаво кажа некои работи и не би сакала да повторувам.

Ама ова ми фати око и морам да прашам. Не очекувам одговор, ама сепак да си ја пробам среќата:icon_lol:
:tapp::uvo::nesvest: И јас овде престанувам да коментирам, не секоја жена е жена.
Ако не секоја жена е жена, тогаш што е таа што не е жена?
Тука, во болдираното, претпоставувам станува збор за некоја фраза како „не секоја жена е жена во вистинска смисла на зборот“. Каква е таа жена? Какви карактеристики треба да поседува за да може да се нарече жена?

И уште нешто. Откако ќе биде одговорено прашањето на Ада (за што се борат), ме интересира што треба да се преземе за да настапи таа борба, т.е. каде го гледате почетокот? Ете индивидуално, не мислам на групи, организации бла бла... Бидејќи не секоја жена се чувствува како нешто помалку од мажите (се прашувам зошто е тоа така:raz:), а оние кои се обесправени претпоставувам треба да преземат нешто.
Сигурно не почнува борбата од тука, од оваа тема. Или да?

Борбата за правата на жените завршила години наназад. Да беше тој период, да живеевме во некое такво општество можеби и ќе разберев зошто е темава. Ама сега...?

Конкретно кај нас не гледам дека нешто им е ускратено на жените. Дозволено е апсолутно се. Сега може да бидеш жртва ако сама дозволиш да бидеш. Може да бидеш непочитувана ако сама дозволиш... Жртвите на семејно насилство се жртви зошто така одлучиле дека ќе бидат. Барем организации за човекови права, организации за правата на жените има. Колку што се сеќавам се упатуваа и јавни повици за таа намена. Мене лично како припадничка на женскиот пол ништо не ми е ускратено.
Еден дел се однесуваше на жените од Ирак... од муслиманска вероисповед... Тие од Ирак, Иран не знаат за себе од ситуацијата во која се наоѓаат па сигурно ќе најдат за згодно да ги бараат своите права како жени. Случајно бев во земја со муслиманска вероисповед и можам да кажам дека мнозинството жени се послободни во размислувањата и во секој друг поглед и од нас.

Затоа ги замолувам оние кои сметаат дека им се скратени некои права како жени да ги кажат затоа што на мене не ми се случило тоа. Правото на живот е човеково право и никој тоа не може да го ускрати. Реков поединци сами сакаат да се прават жртви.

burn84 напиша:
Вие идете у војска и бранете ја државата
E da be vie kao vojnici i luge so ja branat drzavava sedite na forum po cel den i samo diskutirate za bosh temi. Toa e branenje drzava? Ja teoretski i Evreite od Hitler mozam da gi spasam :pos2:

Грл ова само еднаш ќе пишам најдобронамерно затоа не ме сваќај погрешно ок.
Зборуваме за жени со лична карта и право на глас итаканатака а не за девојче од 15 години кој што уште не е физички оформена а камоли па умствено во ставови и други работи свакаш!:smir:

:tapp: Би додала тема на форумов - Зашто машките неможат да прифатат дека мозокот не оди со полнолетноста..

А добро сеа.. Значи ја се рачунам како изрод за темава зашто неам лична карта нели. Па со тоа неам ни право да пишувам на сериозни теми туку само во Играчница, па ако се трефне може и во Хумор да добијам дозвола.. Еве сега ја ќе прашам нешто.. Зашто момците на форумов. Што се одприлика моја возраст, можат сегде да пишуваат без да им коментира некој ко тебе нешто? Или они се пред се физички изградени и не треба гради да им раснат уште? :tapp:

Грл ова само еднаш ќе пишам најдобронамерно затоа не ме сваќај погрешно ок.
Зборуваме за жени со лична карта и право на глас итаканатака а не за девојче од 15 години кој што уште не е физички оформена а камоли па умствено во ставови и други работи свакаш!:smir:

Зборуваме за проблематичните моменти во животот на секоја персона која има матка.

И јас сум најдобронамерен.

Конкретно Ивица, ти на Грл сеа и демонстрираше нешто кое делумно ги оправдува нивните кукања. Памет во глава.

Бек ту топик!

------------------------Нема потреба да кажам дека личното препукување завршува овде, не? :smir:

:tapp: Би додала тема на форумов - Зашто машките неможат да прифатат дека мозокот не оди со полнолетноста..

А добро сеа.. Значи ја се рачунам како изрод за темава зашто неам лична карта нели. Па со тоа неам ни право да пишувам на сериозни теми туку само во Играчница, па ако се трефне може и во Хумор да добијам дозвола.. Еве сега ја ќе прашам нешто.. Зашто момците на форумов. Што се одприлика моја возраст, можат сегде да пишуваат без да им коментира некој ко тебе нешто? Или они се пред се физички изградени и не треба гради да им раснат уште? :tapp:
za licna karta nemora 18godini da imas be,davaat i na 16....eden drugar so mene sto uci imase....

Зашто машките неможат да прифатат дека мозокот не оди со полнолетноста..
da se vratime na podelbite pomegju mazi i zeni....
mi se cini deka ima i zeni koi nemozat da go prifatat toa....od iskustvo go pisuvam ova...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom