Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
luge ke sklopuvam kompjuterce ovaa nedela odprilika vaka ke izgleda toa pa sakam malce komentari za ova gledam da izleze sto poeftino a da mozam da ja vozam NFS MW

kukiste MJR2 2200den od mebius
maticna GA-G31M-S2L 2800den mebius
ram kingston cl5 2gb
cooler ako nekoj znae da preporaca za dualcore 2xxx series
graficka 8600gt palit 2250den od anhoch
hard imam
procesoor ako ima nekoj za prodavanje odma neka pisi
isto i monitor baram CRT 17 obavezno crn
CRT baram zosto ke imam podobri rezultati od lcd
tastatura predlozete nekoja slim crna
fala na tie sto ke pisat :helou:
Најдобро пиши со колкав буџет сакаш да поминеш, размисли да ја смениш графичката.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
luge ke sklopuvam kompjuterce ovaa nedela odprilika vaka ke izgleda toa pa sakam malce komentari za ova gledam da izleze sto poeftino a da mozam da ja vozam NFS MW

kukiste MJR2 2200den od mebius
maticna GA-G31M-S2L 2800den mebius
ram kingston cl5 2gb
cooler ako nekoj znae da preporaca za dualcore 2xxx series
graficka 8600gt palit 2250den od anhoch
hard imam
procesoor ako ima nekoj za prodavanje odma neka pisi
isto i monitor baram CRT 17 obavezno crn
CRT baram zosto ke imam podobri rezultati od lcd
tastatura predlozete nekoja slim crna
fala na tie sto ke pisat :helou:
Пиши максимален буџет,за да знаеме отприлика што и како да предложиме.

Би ти предложил и LCD монитор,порано не вредеше поради слабиот response time,но сега за 6.500 имаш одличен Самсунг 19 инчи со 5ms response.

За процесор,имам P4 3.0Ghz со 2MB cache HT Prescott,за 1800 денари,година дена користен.
Мислам,ако ептен сакаш буџетски да пројдеш :)

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
znam deka grafickata ne e naj OK ama za tie pari mislam deka tesko ke najdam podobra
inaku na net cenovnici najdov samo od mebius i anhoch za drugi ne znam
a niko slabo pravat update na cenovnicite inaku pisi sto mislis za druga graficka i pisi cena ako znaes

a za cena fikna nemam razmisluvano gledam racionalno pari i performansi eve kukiste na pr mozam da najdam i za 1300 ama ovam potoa mozam da go iskoristam kako media center poso maticnata ima x3100 graficka

znam za lcd razmisluvav ama so toa treba i pojaka graficka a toa se + 8000 iljadi jas zemav pred 3-4 meseci laptop ama na intel x3100 ne mozes nikakva igra da probas
na youtube gledav 8600 gt dobro se pokazuva inace sum casual gamer onaka da popolnam vreme

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
znam deka grafickata ne e naj OK ama za tie pari mislam deka tesko ke najdam podobra
inaku na net cenovnici najdov samo od mebius i anhoch za drugi ne znam
a niko slabo pravat update na cenovnicite inaku pisi sto mislis za druga graficka i pisi cena ako znaes

a za cena fikna nemam razmisluvano gledam racionalno pari i performansi eve kukiste na pr mozam da najdam i za 1300 ama ovam potoa mozam da go iskoristam kako media center poso maticnata ima x3100 graficka

znam za lcd razmisluvav ama so toa treba i pojaka graficka a toa se + 8000 iljadi jas zemav pred 3-4 meseci laptop ama na intel x3100 ne mozes nikakva igra da probas
na youtube gledav 8600 gt dobro se pokazuva inace sum casual gamer onaka da popolnam vreme
A си размислил да земеш нешто половно, се наоѓаат добри зделки.

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
bas sega toa gledam ama na pazar3 slabo stoi rabotata na mac)) mu e dobra ponudata za gaming ne e los procesorot ama napojuvanjeto mi e slabo okolu 210 real power a kukisteto ne sakam da go smenam mnogu mi se sviga a maticnata ja odbrav poso go podrzuva hackintos sakam da probam kako ke odi

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Луѓе... да не знае некој зш не ми го чита новата матична хард дискот? Поврзав се ко шо треба и не чита (или бар ја мислам дека поврзав се х)) на старата е ок на новава неќе... :( помагајте...

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Имам еден проблем, на напојувањево од куќиштево немам доволно приклучоци да си приклучам уште еден кулер и екранчето на куќиштето. Сега вујко ми ми кажа имало некој приклучоци кои се приклучувале на овие како на сликата и се разгранувале на 2 такви, прашав секаде во велес али никаде немаат. Мене ми треба на овој приклучок да приклучам додаток кој ќе го разграни на 2 овакви.

Attachments

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Дај предложете ми добар лаптоп до 30 000 и 1 или 2 илјади ... (Ако може да се конфигурира пошо не се разбирам мн по лаптопи) само да не е асус и асер )

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Имам еден проблем, на напојувањево од куќиштево немам доволно приклучоци да си приклучам уште еден кулер и екранчето на куќиштето. Сега вујко ми ми кажа имало некој приклучоци кои се приклучувале на овие како на сликата и се разгранувале на 2 такви, прашав секаде во велес али никаде немаат. Мене ми треба на овој приклучок да приклучам додаток кој ќе го разграни на 2 овакви.
Имаш ли некој во Скопје..прати го до АМЦ, НИКО, СЕТ ......50-100 денари се.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Или од друго напојување само исечи ги тие конектори и додади друга жичка со повеќе конектори, јас така направив :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Звукот ми правеше проблем па се наведнав да средам приклучоците на звучната, пошо очигледно беше дека од таму доаѓа проблемот (звукот ебаваше при мрдање на куќиштето). Го исклучив микрофонот, и одеднаш звукот престана, комплетно. Пробав да го вратам приклучокот од звучниците, џабе.. пробав и со оној од слушалките, пак џабе... Ни рестарт не помогна. Чаре, лек...?:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Звукот ми правеше проблем па се наведнав да средам приклучоците на звучната, пошо очигледно беше дека од таму доаѓа проблемот (звукот ебаваше при мрдање на куќиштето). Го исклучив микрофонот, и одеднаш звукот престана, комплетно. Пробав да го вратам приклучокот од звучниците, џабе.. пробав и со оној од слушалките, пак џабе... Ни рестарт не помогна. Чаре, лек...?:toe:
Ти рикнала звучната 1000%. Ако ти е звучната на PCI слот, купи си нова и толку, ако ти е вградена на матичната (onboard) ондак пак купи си нова :) (освен нели ако нејќеш да купуваш цела матична).

И за секој случај, пробај на џековите напред на куќиштето (доколку ги имаш и само ако претходно ти работеле)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Zdravo Decki imam maticna ploca MSI K8N Neo4 platinium so cipset Nforce 4 ultra na stariot kompjuter.Znae li nekoj dali mozam da mu stavam procesor AMD x2 nekoj pojak nad 4000,poso sea imam Amd 3000,64biten so 939 pinski.
Ako moze sovet poso na upatsvoto na maticnata pisuva "designet for AMD Athlon 64/FX Procesors" Ako moze sovet t.e kakvi se tie fx procesori
So mislite maticnava ke podrzuva li Amd X2.
Daj kazete mislenje :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom