Совети околу мотоцикли

A

Auditore

Гостин
не е убаво за моторот така пали го почесто
Е што може да му биде ? - Ништо.
Тоа се глупости околу палењето, и минатата зима од октомври до април го немав палено, па после на клуч од прва запали.
На тоа да се надоврзе дека татко ми е механичар и има диплома за механичар специјалиста сигурно нема да го остави така ако е лошо за моторот.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Си пробал да дојдеш или набавиш некој од деловите кои ги имаат поставено на сајтот дека им се на лагер? На сајт може се да се закачи, друго прашање е колку од прикажаниот лагер има и е достапно.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Си пробал да дојдеш или набавиш некој од деловите кои ги имаат поставено на сајтот дека им се на лагер? На сајт може се да се закачи, друго прашање е колку од прикажаниот лагер има и е достапно.
Значи друже,Хамачи не е производител на мотори туку е само главен застапник за кинеските моторчиња за Македонија :)
Моторите се или HERK или Qingqi (Можда има уште некоја марка) :)
Тој што јас го сакам е Qingqi само не овој од 200 туку има еден појак од 250 кубика,истата марка,исто со Сузуки делови :)
А зошто сакам гратис веспа? Затоа што таа ќе ја шитнам и моторот ќе ми излезе поефтино ;)

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
Значи друже,Хамачи не е производител на мотори туку е само главен застапник за кинеските моторчиња за Македонија :)
Тој што јас го сакам е Qingqi само не овој од 200 туку има еден појак од 250 кубика,истата марка,исто со Сузуки делови :)
А зошто сакам гратис веспа? Затоа што таа ќе ја шитнам и моторот ќе ми излезе поефтино ;)
Во Веле Мото даваат така со секој купен мотор даваат гратис скутер,иначе тие не ме бендисуваат што се 250ка а Qingqi 200 е проверен , сум возел многу,имаше еден другар во една ден поминав 175 км мака нема :)

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Е што може да му биде ? - Ништо.
Тоа се глупости околу палењето, и минатата зима од октомври до април го немав палено, па после на клуч од прва запали.
На тоа да се надоврзе дека татко ми е механичар и има диплома за механичар специјалиста сигурно нема да го остави така ако е лошо за моторот.
MOze da zapece ili pa da napraat karikite leziste u cilinderot kaj so stoele pa posle da mora da go otvaras motorot ne se glupi site so na nedela dena barem ednas g palat motorite ili kolite, a i so te kosta 2 min da odvois u nedelata da go zapalis da poraboti

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
MOze da zapece ili pa da napraat karikite leziste u cilinderot kaj so stoele pa posle da mora da go otvaras motorot ne se glupi site so na nedela dena barem ednas g palat motorite ili kolite, a i so te kosta 2 min da odvois u nedelata da go zapalis da poraboti
koi kariki koe leziste c c... nema maka motorot osven u voda ako stoi i da r'gja sho se zanesuvate

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Море каков ден беше денес :) летоооо ко да е :)

Денес го размрдав клипот :pos2: се извозев

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Zosto togas ima kupista skuteri na koi pisuva "Hamachi" niz drzavava, nebare za brend se raboti? Uste poloso znaci, si nabavuvaat taratajki koi se ustvari no name i im lepat svoja nalepnica.

--- надополнето ---

Strashno! Zamisli, ne go znaev ova deka moze za 6 meseci da zapece ili da napravat karikite leciste vo cilinderot :)))) Samo ne mi e jasno pod dejstvo na ki sili ke se sozdade toa leziste?

-Sovet od motociklist so poveke od 30 godini iskustvo i skoro 400.000 km pominati na 2 trkala:
Palenjeto von sezona na vozenje koja ne e podolga od 6 meseci ne e neophodno dokolku motorot stoi na suvo mesto i akomulatorot mu e izvaden, zatvoren mu e kanalot za vshmukuvanwe vozduh kako i izduvot(auspuhot).

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
Сакам да земам некој мотор до кај 3000ден. не мора да има документи и не е баш битна состојбата бидејки сакам да го земам за вежбање.. Најдов една хонда дио без документи за 2500ден под расипана.. е сега ако можи некој совет што да проверам пред да ја земам бидејки со мотори немам ич искуство секој совед е добро дојден.

S

Shellshock nam67

Гостин
и те како Хамачи е производител на мотори имаш разни мотори чопери скутери трицикли и една врста на камионче мотор, али ако земате мотор дефинитивно најдобри се
http://www.glanz.mk/,посебно добри се уличните мотори кај ќе најдеш 250 за 1450 евра никаде :vozbud:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
и те како Хамачи е производител на мотори имаш разни мотори чопери скутери трицикли и една врста на камионче мотор, али ако земате мотор дефинитивно најдобри се
http://www.glanz.mk/,посебно добри се уличните мотори кај ќе најдеш 250 за 1450 евра никаде :vozbud:
Хамачи ги земаат кинеските моторчиња во кутии,тука ги склопуваат и им лепат налепници :)
А на сајтот на овие Гланц има некои интересни.....треба да се проверат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom