Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Генерик 50 ка не функционираше со ваков филтер триста чуда направив и пак нејкеше единствено чаре беше да го измотам со изолир ама нејкев така да го возам и си го ставив пак оргиналот :toe:
Си ставил многу голем... За 50 кубици се става минијатурен филтер. Ако ставиш голем, се губи притисокот што се создава во филтерот.

Си ставил многу голем... За 50 кубици се става минијатурен филтер. Ако ставиш голем, се губи притисокот што се создава во филтерот.
Терсене карбураторот е има голем проток на воздух јас купив од најмалите филтери воздухот до крај намален и со рака го затварав филтерот да почне да прима, бензин немаше да се појача и единствено чаре беше изолир. А ова кинезот сеа што го купив нема мука и без филтер работи. А генерикот жив ѓавол само се пуни со прљаштини а не се мие филтерот а кога истресеш не прима како што треба гуши сунгер не трпи на крај ке отидеш 200 ден ке си купиш размислувале како да ќарат пари. среќа го продадов на време :pos2:

Abe ne ve svakam so tia filterot kako ke go namestam i kaj go ima a ti BOKI kakov imase 125 ili 50 cc oti naa 50 cc ne se cistat tolku cesto ali pak zatoa na via gnasite 125 na sekoj 2 nedeli (letno vreme pa pogotovo) a filterot sho go vikate via kako ke go namestam de malku objasnite i kade da go nabavam pozdrav

50 cc може не се запушува како 125 ама пак јаде гомна.
иначе филтерот може да се купи во секоја по снабдена продавница за мотори ке побараш спринт филтер. За монтажа ке го извадиш стариот филтер и на карбураторот ке го ставиш филтерот, знаеш како иде тоа ке го натакнеш цревото и ке ја заштрафиш стегата и да му наштелуваш воздух. По ставањето на филтерот малце побучен ке ти биде моторот. А стариот филтер може да го исфрлиш скроз или ако дава некој лик на моторот може само кутијата да си ја оставиш. :smir:

Boki a tia filter so go lafis ti da ne e sportski ? u plan mi e da go menjam i ke go SMENAM voa veke ne se trpe daaaa !! :D

50 cc може не се запушува како 125 ама пак јаде гомна.
иначе филтерот може да се купи во секоја по снабдена продавница за мотори ке побараш спринт филтер. За монтажа ке го извадиш стариот филтер и на карбураторот ке го ставиш филтерот, знаеш како иде тоа ке го натакнеш цревото и ке ја заштрафиш стегата и да му наштелуваш воздух. По ставањето на филтерот малце побучен ке ти биде моторот. А стариот филтер може да го исфрлиш скроз или ако дава некој лик на моторот може само кутијата да си ја оставиш. :smir:
Znam kako se stava me zaeba ednas karburatorot i otvaran mi e i od kaa go cepkav sea mi puka kaaa ce mu a odzemam turazata znais mislam ... inace FALA za sovetot

Имам Априлиа Sr50 произведена 2006, е сега ме нервира што многу бргу загрева посебно кога се возам со некој на моторот, и многу слаб прием на гаста има понекогаш посебно на некоја горнина, речиси неможам да возам по горнини кога сме двајца на моторот:)

Ај некој нека ми препорача што да му сменам да оди малку повеќе и поубаво да ја прима гаста да не ме засрами со некоја момичка по некоја горнина... да го бута моторот:)
Редно е да го појачам малку ништо немам чепкано откога е купен.

Имам Априлиа Sr50 произведена 2006, е сега ме нервира што многу бргу загрева посебно кога се возам со некој на моторот, и многу слаб прием на гаста има понекогаш посебно на некоја горнина, речиси неможам да возам по горнини кога сме двајца на моторот:)

Ај некој нека ми препорача што да му сменам да оди малку повеќе и поубаво да ја прима гаста да не ме засрами со некоја момичка по некоја горнина... да го бута моторот:)
Редно е да го појачам малку ништо немам чепкано откога е купен.

Ќе гледаш момичката да е до 45 максимум 50 кила жива мера и немаш гајле :pos2:

Се зезам, кажи прво шо бензин ставаш? 95 или 98? Филтер за воздух кога е сменет?

Ќе гледаш момичката да е до 45 максимум 50 кила жива мера и немаш гајле :pos2:

Се зезам, кажи прво шо бензин ставаш? 95 или 98? Филтер за воздух кога е сменет?
Незнам ако го имат менувано кога го носеше татко ми на сервис во Скопје тогаш тоа е пред речиси 2 години.
Јас му немам менувано ништо така кај мајстор (освен гумата кога ми се скапа:))... само на сервис го има татко ми носено 2-3 пати.
А за бензин безоловен му ставам 98.

Нов филтер под хитно, од сега да го менуваш пред сезона и барем еднаш на лето да го издуваш на компресор. Замисли некој да ти ги држи устата и носот затворени и да те тера да трчаш :toe: Си го затнал протокот на воздух, машината не добива доволно за да работи како што треба, гуши, се мачи, троши бензин...Филтерот за воздух мораш секоја сезона да го менуваш а и на секои 400-500 километри барем да го провериш и издуваш.

А за бензин исто не треба 98, само 95 октани. Претпоставувам затоа и ти грее.

Јас имам СР50 од 2005 и никогаш не се качил повеќе од 3 црти. Инаку чим го немаш однесено 2 години на сервис, не би било лошо да го однесеш сега барем и кај некој локален мајстор да ти смени уље во преносот, филтер за воздух и свеќица. Тоа што ти влече слабо кога е загреан исто така може да е од ауспухот ако ти е стандарден, тој се се полни со гареж зошто има 2 катализатори. Јас имав сличен проблем и му ги извадив катализаторите и го затнав тоа цевчето што испаѓа од ауспухот и оди нагоре кон малото филтерче. Разликата беше енормна, како да се прероди моторот а ауспухот не се прегрева веќе.

:helou:Дали некој има искуство со сијалица халоген, планирам да ја сменам обичната сијалица со ваква халогенка како оваа ... http://motoparts.com.mk/index.php?p...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26 Дали ќе има подобро светло од обичната сијалица :toe:? Овде во Гевгелија најдов иста ваква 200 денари, јас барав бела, но нема, всушност иако е сина само да не е претерано. Ако има некој искуство нека пише... Поздрав :salut:

Продавница за априлиа мотори во Скопје???

Dynamix во карпош во близина на сет компјутери, ако сакаш и телефон да ти дадам ?

Фала ти брат го најдов бројот на интернет ке поминеме денес ако сеуште работат ако не утре :)

Фала ти брат го најдов бројот на интернет ке поминеме денес ако сеуште работат ако не утре :)

Јас од таму го земав кивејот ... не ми се лупа толку кеш за априлиа :)

Ти што моделче сакаш ? Sr-r 50-че или ? тој ти е 2500 еври со новите шари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom