Совети околу мотоцикли

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Уљето е нормално да го троши зашто работи на мешавина значи со бензин и уљето го согорува така да ставај уље редовно и терај.
За второт колку те лажеа дека иде моторт кога го купи и дали е стартен многу моторот ???
И како трето не е моторот заб па да има пломби :smir:
Ми рекоја 70..а за стартен средно стартен изглеат..а за пломбите, така тука ги викат :icon_bigg свекицата да не е непто заебана? Оти и акомулатор нов купив и пак не ми палеше на копче хахах :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
60 ama malce se muci
Слики ме мрзи да барам ама граничник имаш на плочката за палење ако бараш слики на англиски ти е CDI unit се наоѓа кај акумулаторот има розева жица која оди до задното тркало кое дава информација за брзината на плочката и го гуши моторот со дисконектирање на таа жица палењето не добива информации. Второ карбураторот се растура горниот дел и на една иглица се појачува малце гориво. И имаш кај кашиот на предниот дел кај радилицата пиксна се вади таа и тераш. Ја толку знам за друго незнам и не одговарам за последиците :pos2:

Ми рекоја 70..а за стартен средно стартен изглеат..а за пломбите, така тука ги викат :icon_bigg свекицата да не е непто заебана? Оти и акомулатор нов купив и пак не ми палеше на копче хахах :)
За крајна 55-60 највеке да иде 70 нема теоретски шамси мн лажат тие што продаваат а за палењето незнам што да ти кажам и како тоа не пали нејке да вергла или вергла а нејке да запали дај повеќе информации не сум баба Ванѓа :pos2:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
За крајна 55-60 највеке да иде 70 нема теоретски шамси мн лажат тие што продаваат а за палењето незнам што да ти кажам и како тоа не пали нејке да вергла или вергла а нејке да запали дај повеќе информации не сум баба Ванѓа :pos2:
Абе не се палит на копче..ни такт ни ништоп морам назад да мавам на она :icon_bigg ама ќе го наполнам акомулаторот и пак после џабе..а нов е :)

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Абе не се палит на копче..ни такт ни ништоп морам назад да мавам на она :icon_bigg ама ќе го наполнам акомулаторот и пак после џабе..а нов е :)
отиден ти е акумулаторот кога го купи ти акумулаторот и која марка е ама 100 % ти е пробиен акумулаторот

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
А кога ке го наполниш вергла малце???
Јас мислам дека не ти се полни акомулаторот магнетната намотка да не ти чини и да не дава струја да се полни акумулаторот ама се ова е предпоставка треба да се провери...

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
А кога ке го наполниш вергла малце???
Јас мислам дека не ти се полни акомулаторот магнетната намотка да не ти чини и да не дава струја да се полни акумулаторот ама се ова е предпоставка треба да се провери...
kk.. фала ке проверам деновиве :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам нов Keeway F-Act Racing (focus) тој на сликата ... имам поминато 200 км и потрошувачка има од околу 4 литри на 100 км

Како ви е на вас потрошувачката на сличните модели Keeway Focus (F-Act), Matrix и слично ?

Многу ли е да троши околу 4 литри ? Ќе се намали ли после одреден број километри / вадење граничници ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имам нов Keeway F-Act Racing (focus) тој на сликата ... имам поминато 200 км и потрошувачка има од околу 4 литри на 100 км

Како ви е на вас потрошувачката на сличните модели Keeway Focus (F-Act), Matrix и слично ?

Многу ли е да троши околу 4 литри ? Ќе се намали ли после одреден број километри / вадење граничници ?

Незнам колку точно троши ама за разлика од 4т кинески многу повеќе троши имав генерик ист мотор имаат и многу трошеше и како и да е ке се намали потрошувачка одкако ке се разработи не очекувај да троши како кинеското :smir: .
Иначе да се пофалам си купив кинеско моторче вчера за 50 евра дечкото незнаел да го запали после долго седење надвор цело зимо и изгубил желба а ставил 80цц кит пред четри месеци :kesa:

Член од
9 јануари 2009
Мислења
235
Поени од реакции
0
Za genericot 125 cc filterot za vazduh go cistam na 300-400 km (a ako otidam na lozje so nego i posle VEDNAS bara da go cistis) i bidejki go otvaram mnogu pati i mi se razjadija strafcinjata i sega mi vlece direktno vozduh ???
NEKOE RESENIE ......

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.106
Поени од реакции
11.570
Како ти се разјадоа штрафчињата? Гледај да не ти зјапа од страните филтерот за да не влегува прашина во машината, ќе ти се зезне за кратко време...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Za genericot 125 cc filterot za vazduh go cistam na 300-400 km (a ako otidam na lozje so nego i posle VEDNAS bara da go cistis) i bidejki go otvaram mnogu pati i mi se razjadija strafcinjata i sega mi vlece direktno vozduh ???
NEKOE RESENIE ......
Исфрли тоа скинеското срање од филтер и монтирај му нешто вакво

Не се скапи, 500-600 денари се, а немаш мака со чистење. Само го миеш со вода и готово.

Инаку убо ти кажа Андроник, мотор без филтер лесно може да се поеби. Прајме муабет за сериозни оштетувања и ремонт на машината.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
dzish ova filtercevo kaj moze da se najde kaj nas? treba nekoe bilo koe ili ima nekoe bolje?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Исфрли тоа скинеското срање од филтер и монтирај му нешто вакво

Не се скапи, 500-600 денари се, а немаш мака со чистење. Само го миеш со вода и готово.

Инаку убо ти кажа Андроник, мотор без филтер лесно може да се поеби. Прајме муабет за сериозни оштетувања и ремонт на машината.
Генерик 50 ка не функционираше со ваков филтер триста чуда направив и пак нејкеше единствено чаре беше да го измотам со изолир ама нејкев така да го возам и си го ставив пак оргиналот :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom