Што би избрале, карактер или убавина?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Ако се е релативно тогаш не значи дека само твоето мислење е точно. И не се диви толку, па не ми е целта да ти го променам мислењето :pos2::pos2::pos2:. А толку го "тупиме" со карактерот затоа што за тоа е темата, ти текнува?
п.с. и мислењето ти е релативно ондак хах
jas ne rekov deka samo moeto mislenje e tocno,ama e porealno.barem po toa sto go gledam niz gradov.so siroko otvoreno dekolte,eden ton sminka,minic i sl.ne se pretsavuva karakterot.edno zboruvate,a sosema drugo pravite.jas sum samo realen,za razlika od poveketo.
temata e UBAVINA ili KARAKTER,a ne KARAKTER,sega tebe ti teknuva?
i tvoeto mislenje e relativno,ama moeto e REALNO.

За џабе е убав ако нема карактер!
a be,aj nekoj neka kaze sto se podrazbira pod terminot karakter.

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Убавина vs Kaрактер

Абе прашањево многу е глупо што знам...карактер или убавина...како и да е ако го поседува само едното од нив а другото го нема ти си во загуба...
Пр.1) Убава женсkа а глупа ко гуска, што ќе ти е...ќе се дивиш на нејзината убавина а штом отвори уста ти станува ружна афтомацки...
Пр.2) Ружно девојче а карактер милина, толку пријатно на мубает интересна али едноставно не те привлекува ( вакви се добри за другарки плус ако имаат некои добри френдици обавезно дружија ).
Еве ти два случаја избери еден...сигурен сум дека сите ќе гласааат за Пр.1) :wink: ...Го кажувам примерот бидејќи сум идел и со Пр.1 и Пр.2 и верувај ни двата не ги бива...
Затоа треба да се бара една златна средина, значи да не биде што знам лепотица некоја бидејќи ќе си имаш проблеми со конкуренција и барем да знае муабет некој да ти направи ( барем 1h во денот да и биде телевизорот уклучен на Discovery ) и немаш гајле...ајде сега бркај работа ...позз

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
a be ovie raboti nekako se obratno proporcionalni sto poveke ubavina tolku polos karakter sto pomalku ubavina tolku poveke karakter pa sega najubavo e da ja najdes sredinata

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Досегашниве искуства ми докажале дека убавината била пресудна ама и се излегло наопаку, изгледа ке треба во наредниов период да обрнам повеке внимание на карактерот , а не да го го гледам само како слика и да се чудам колку е само за никаде.
Е сега нема да биде лошо и 2 да се склопат во 1 ама тоа изгледа ретко се случува

P

Psy

Гостин
Двете одат заедно... убавина и карактер... и реко кога можат едно без друго.
така е според мене:toe:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Па најпрвин ја приметувам убавината, а потоа продолжувам со анализирање на карактерот на личноста. Но секако претпочитам девојка со добар карактер и со просечен изглед (не мора да е мис на светот, но секако не смее ни да е грда :)).

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Па секако дека некој треба да ти биде симпатичен,за да можеш односно сакаш да го процениш неговиот карактер.Ама тоа не значи дека ако е убав,мораш да го трпиш поради неговиот лош карактер.Затоа што убавината е пролазна работа,а карактерот останува.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
И двете, џабе е убава некоја ако нема карактер, многу ми се антипатични таквите колку и да се убави.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Треба да има доза од двете! Сепак само физичка убавина неможе да е! За мене најбитно е да ми е убаво со неа, времето шо го проаѓам со неа да ми и исполнето! Е сеа за да е тоа така треба да има карактер! Ама сепак физички прво забележуваме, да не се лажеме :) Највеќе ме привлекуваат онака мили девојчиња шо знаат да ти се насмеат само и да ти “влезат под кожа“ :kesa:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Треба да има доза од двете! Сепак само физичка убавина неможе да е! За мене најбитно е да ми е убаво со неа, времето шо го проаѓам со неа да ми и исполнето! Е сеа за да е тоа така треба да има карактер! Ама сепак физички прво забележуваме, да не се лажеме :) Највеќе ме привлекуваат онака мили девојчиња шо знаат да ти се насмеат само и да ти “влезат под кожа“ :kesa:
другар, проблемот е у тоа што на светот има само 2-3, со кои љубовта ке биде исполнета до максимум(мислам на една личност постојат 2-3)...
неможе со секоја девојка љубовта да ти биде у ред и да ти биде се како што треба, мора и такви врски да има у кои ништо нема да функционира...

Gohan

I (L) Fußball
Член од
14 февруари 2009
Мислења
420
Поени од реакции
14
Pa ako baram ke baram so 2-te,ama tesko e da se odlucas,ako e pojaka od mene so ke prajme ?:nesum: Tesko e da se odlucas od 2-te:):helou:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Како и да е .... прво што приметуваме кај некого е изгледот а потоа го гледаме неговиот карактер ...
но сепак мислам дека карактерот е поважен од убавината ... ако барем малце е некој симпатичен и ако има добар карактер ... ти станува уште помил ... но ако некој е најубав на свет ... а има карактер 0 .. тогаш кога и да отвори уста ги брка тие околу него .. :S ....

Kajgana Shop

На врв Bottom