Сонови, толкување на сонови

Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
See More About:egosigmund freudpsychoanalysis
Sponsored Links
Knowing your Personality
Most detailed Personality Assessment on the Internet
www.personalitybook.com
Saybrook Graduate School
Earn your MA or PhD at a distance Humanistic Psychology & Org Systems
www.saybrook.edu
AR Clinical Psychology
Insightful Scientific Review Articles in Clinical Psychology
www.annualreviews.org
Definition:
In Freud's psychoanalytic theory of personality, the ego ideal is the part of the superego that includes the rules and standards for good behaviors. These behaviors include those that are approved of by parental and other authority figures. Obeying these rules leads to feelings of pride, value, and accomplishment.

--- надополнето ---

хаха во ред ако така мислиш. Нападот е најдобра одбрана еве ти уште една ''психологија''. Ниеднаш не бев контрадикторен тука се пишувањата тебе така ти одговара да тврдиш. Ме уби од вреѓање затоа што се најде погодена. Ајде врши си ја работата може еден ден ќе те вработат во Едо ТВ таму и пари ќе зимаш докажувајќи си ја компетентноста.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
See More About:egosigmund freudpsychoanalysis
Sponsored Links
Knowing your Personality
Most detailed Personality Assessment on the Internet
www.personalitybook.com
Saybrook Graduate School
Earn your MA or PhD at a distance Humanistic Psychology & Org Systems
www.saybrook.edu
AR Clinical Psychology
Insightful Scientific Review Articles in Clinical Psychology
www.annualreviews.org
Definition:
In Freud's psychoanalytic theory of personality, the ego ideal is the part of the superego that includes the rules and standards for good behaviors. These behaviors include those that are approved of by parental and other authority figures. Obeying these rules leads to feelings of pride, value, and accomplishment.

--- надополнето ---

хаха во ред ако така мислиш. Нападот е најдобра одбрана еве ти уште една ''психологија''. Ниеднаш не бев контрадикторен тука се пишувањата тебе така ти одговара да тврдиш. Ме уби од вреѓање затоа што се најде погодена. Ајде врши си ја работата може еден ден ќе те вработат во Едо ТВ таму и пари ќе зимаш докажувајќи си ја компетентноста.

јас со ниедна навреда не те убив и нападнав туку со докази а пред доказите и Боговите молчат!

Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
убаво што го цитираше мојот доказ за его идеалот. Твојот доказ не е доказ затоашто фројд подоцна го кажал тоа што ја до сега го тврдев. Прочитај ги погорните постови и ќе видиш.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
убаво што го цитираше мојот доказ за его идеалот. Твојот доказ не е доказ затоашто фројд подоцна го кажал тоа што ја до сега го тврдев. Прочитај ги погорните постови и ќе видиш.
за симболи зборел ти викаш не ете ти и линкови, зборел дека е се врз стравови и желби мене ми викаш мојот сон не а на друг да, едно мое толкување кое се занова врз некој страв ти велиш не е така а после викаш се е како резултата на стравови и желби итн, братко и ти незнаеш што збориш!

ете ти постирав на профил страни каде можеш да си читнеш и да се увериш колку си контрадикторен бидејќи не си го дочитал, не си го разбрал или не си го читал туку некој ти го раскажувал.

Член од
17 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
2
Фројд: ''..соновите во популарната култура не содржат симболи, туку директен и реалистичен опис на стравовите и желбите на сонувачот...'' не знам што не ти е јасно! не знам кој не дочитал. ај поздрав неам намера да ти докажувам. Само едно знам дека не толкуваш според науката.. а и не ми изгледа дека нешо си начитана според твоите толкувања. Добра ноќ.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А јас само да потсетам дека избришав навреди од двајцата :) инаку убаво рековте... добра ноќ и одморете си ги главите и нервите - утрото е помудро од ноќта.

се читаме САБАЈЛЕ!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Фројд: ''..соновите во популарната култура не содржат симболи, туку директен и реалистичен опис на стравовите и желбите на сонувачот...'' не знам што не ти е јасно! не знам кој не дочитал. ај поздрав неам намера да ти докажувам. Само едно знам дека не толкуваш според науката.. а и не ми изгледа дека нешо си начитана според твоите толкувања. Добра ноќ.
Мали , тури му пепел на Фројд.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Возам со колата и стигнав до мост кој на крајот е оштетен и наместо асфалт истиот беше поправан со некои штици или слично, но воопшто не беше безбеден за поминување ниту пеш ,а уште помалку со автомобил. Застанав на крајот и се мислев дали со автомобилот да поминам по штиците. Првенствено мислев да одам но подразмислив дека е многу опасно и небезбедно па решив да се вратам назад и тоа го сторив.
Некое толкување?

Член од
22 септември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво...

Јас сум нов член и не знам колку точно сум се снашла со форумов всушност. Важното ми е да го раскажам сонот Што веќе два пати го сонам: Јас ја возам колата и случајно го догледувам бившиот дечко кој живее во странство и сега е верено. Ме здогледува и тој мене и ме застанува. Излегов од колата и бев со намера да му поставам илјадници прашања... но тој ме запре и ми рече дека сака да се сретниме на едно место надвор од градот, кај што никој нема да не види.Дека таму ќе ми раскажел за се. Се качува кај мене в кола и одиме по патот за манастирот Св. Архангел Михаил, кој се наоѓа над мојот град. (Претходно сум го сонила овој светец.. и поп ми кажа дека тоа е всушност мој светец, дека ме пази и ме чува). Кога стигнавме речиси пред манастирот, заприметивме сообраќајна несреќа и излеговме од колата да видиме што се случило. Имаше камери и луѓе на сите страни. Јас дознавам дека загинатото машко во сообраќајката бил всушност мојот бивш дечко. Кога се завртив кон тој што ме придружуваше цело време во колата.. видов дека ништо немаи дека никој нема..Се запрепастив. За да се осигурам, се приближив до искршената кола.. и го видов мртво телото на Боби. Плачев и во сонот.. и тогаш се разбудив. Цела ноќ плачев и не сакав да презаспијам, ми беше страв да не ми се оствари, буквално. Што би значело сето ова.. знам дека наликува на филм, но јас го сонив ова и во деталности го раскажав со цел подобро да ми го протолкувате сонот. Поздрав

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Сонов само што го сонив побрзав да го пишам...со школските другари бевме на ко еден рид..таму имаше река....пред нас имаше една планина..јасно чув дека ми рекоа дека тоа биле алпите..пред нас имаше река ,наеднаш во реката имаше Змија..побрзав да ја мавнам но таа ми избега удолж во змијата...потоа имаше и еден сом со уште еден другар го мававме со каменја...но и тој замина...потоа наеднаш се најдов ко пред едно езерце..имаше битка...имав пушка во рака и убив еден човек..потоа друг ми се нафрли мене и него го убив..но со сабја..

С

сашенко

Гостин
Баравме (копавме) злато со другар ама не најдовме и едни луѓе пуштија кучиња по нас и лаеа ко ненормални ама не не фатија.Не се ни сеќавам како не бркаа.Ги видовме после кај него...така одеднаш се префрли сликата..После да јадеме требаше и мислам дека имаше мекици ама јас си отидов несакав да јадам хаха така некако беше...

_iva*

Шмизла у хороскоп
Член од
6 декември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
8
Ги сонував моите заби во ужасна состојба. Првите два заба ми беа оддалечени, а двојката беше некако расцепан и расипан ??? втф?

V

Viktor g

Гостин
сонував некој страшен сон ама не се сеќавам на целот добивам некое писмо но ми го земала некоја девојка немозам да и го видам лицето јас ја молам да ми го врати писмото затоашто ми било многу важно но таа го кине и ми вели никогаш нема сега да дознаеш што пишуваше нели

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Ова ми е прв пат да сонувам како нешто ме брка, многу ми беше чудно.
Се наоѓам во дворот од моето прво основно училиште во населба во која не сум бил со години, собрани сме некаде околу 20-тина луѓе, најверојатно славиме нешто, се радуваме, кога одеднаш од задниот влез влегуваат 3 носорози во дворот, незнам зашто но почнуваат да ме бркаат мене, колку и да бегам неможам да им избегам, конечно влегов во едно место заградено со ограда внатре во дворот, они неможеа да влезат тука, а јас знаев дека ако излезам сум готов, сите што беа таму како да ми помагаат цело време, ми даваат совети што како, незнам како они не беа до толку исплашени, и сега се наоѓа некоја девојка до мене и треба да излегаме низ шахта (а во заграденото место каде што сме има 2), првата неможеше да се отвори, а втората не одеше до одводот или доводот туку само беше плитка дупка (нешто како мала скривница), влеговме таму и чекавме све да помине, но падна ноќ и се појавија двајца луѓе (како да беа носорозите претворени во луѓе), кои не бараа нас. И толку се разбудив цел потресен, малце е напнат сонов али интересно ми е пошо првпат сонувам вакво нешто, слушнав дека меѓу најчестите сонови е да те брка нешто :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Mnogu cuden son...
BEv vo nekoj objekt vo koj imase bazen. Interesna rabota sto nekogas kako da se krevase parket na mestoto od bazenot i bazenot go snemuvase, mestoto bese suvo. Se kapevme, skokav na glava lezevme pokraj bazen. Tuka bev jas, devojkata, nejzinata sestra i nekoi nivni drugarki. Edno od devojcinjata mi se potpisa so marker na raka i mi vika zacudeno: "Ej, kafeno pisi markerot" a bojata bese crna... Se drzevme i za raka i ne sum siguren mislam deka me bakna...

Najverojatno, najgolemo znacenje vo sonot ima vodata i toa sto mi se potpisa devojceto na raka...
Aj ako saka nekoj da mi go objasni sonov sho znaci :D

Kajgana Shop

На врв Bottom