Сонови, толкување на сонови

Г

Господ

Гостин
Ај да споделам latest али ако може некоја анализа од психолошки аспект а не мамбо џамбо :)
Имено,нешо имаше свирка во парк и статуата на гоце беше кај школка.
И сите свиреа со бенд а ја свирев сам.И таков свирам некои солажи се палат луѓе.
Така свирам некое време и одеднаш ми снемуваат идеи,и луѓето сите разочарани си идат.
И одеднаш се мења сцена,ја сум у една шумичка со луѓе што ги познавам,а не им ги гледам лицата.(имам чувство дека ги знам,така и се понашам)
Со нив некое време правам рандом муабет за свирката и одеднаш ми текнува и викам абе кај ми е гитарата.
И таков паничам не можам да си ја најдам и трчам демек назад и одеднаш пак искачам кај школка али цел простор е заграден
со метална ограда а одоколу надвор и внатре од ограденото куп гитари лежат насекаде на земјата.
И таков испаничен си ја барам и ми искачаат двајца unknown и ми даваат една две ми викаат еве ти ја.Јас таков им викам чек да ги пробам и викам не се овие.И едно време ми текна да ги заебам да зеам некоја ултра скапа
али немаше добри и не знам таков очаен и се разбудив.
Не ја најдов.

Explanation? :)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Сонував како паѓа снег пред некое време...
Не ме бива баш за тумачење на овие ствари, не дека и безрезрвно верувам...само чудно ми беше....снег. :)
Ако знае некој...нека даде дијагноза.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Сонував доста чуден сон. Седам пред старата зграда каде го поминав детството (после се преселивме) и на тревникот пред зграда има повеќе луѓе. Имаше и едно бебенце на тревата. До него на десетина метра се појави лав и една девојка списка спасете го бебето. Сите стоеја ко стаписани и јас се стрчав, го грабнав бебето и претрчав преку улица измеѓу неколку коли на другата страна. Додека ја преминував улицата некој повика „таму нема да може да го осети по мирис“ (лавот бебето).

Кога прејдов на другата страна на улицата го погледнав бебето и видов дека се смее ама набргу почна малку да се нажалува. Си реков нема ваљда да ми плаче сега кога е спасено така да почнав да го нишкам и тоа почна пак да се смее. Тогаш силно го гушнав и се разбудив.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Епа вака беше, сонував дека сум била во некоја од новите гради во Дебар маало и дека уште не била целосно изградена, немала прозори и други детали, но сепак имаше луѓе што живееа внатре. Ја као бев внатре разгледував низ еден стан и одеднаш се најдов како лежам кај мене дома на кауч и неможам да се мрднам (парализирана бев) мислев дека веќе сум се разбудила и почнав да викам по мајка ми на цел глас и пробував да се ослободам. Се борев со сонот и едвај се разбудив и тогаш уште не беб сигурна дали овој пат сигурно сум будна или уште сонувам, пуштив ТВ и уште не бев сигурна ама да, будна бев.
Сонов беше за време на попладневна дремка. Денот ми беше напорен па можеби затоа ама не знам. Чекам толкување.
:salut:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Епа вака беше, сонував дека сум била во некоја од новите гради во Дебар маало и дека уште не била целосно изградена, немала прозори и други детали, но сепак имаше луѓе што живееа внатре. Ја као бев внатре разгледував низ еден стан и одеднаш се најдов како лежам кај мене дома на кауч и неможам да се мрднам (парализирана бев) мислев дека веќе сум се разбудила и почнав да викам по мајка ми на цел глас и пробував да се ослободам. Се борев со сонот и едвај се разбудив и тогаш уште не беб сигурна дали овој пат сигурно сум будна или уште сонувам, пуштив ТВ и уште не бев сигурна ама да, будна бев.
Сонов беше за време на попладневна дремка. Денот ми беше напорен па можеби затоа ама не знам. Чекам толкување.
:salut:
всушност е од замор, исцрпеност, на интернет прочитав за парачизирањето во сонот дека настанува како резултат на исцрпеност и нема некое друго значење, нови згради нови амбиции, желби и цели понатаму, стан голем и простран е убаво среќа некоја евентуално може да значи и преселба или мислиш да се осамосталиш...

инаку соновите сонувани преку ден слушнав не се остваруваат, а јас имам приметено дека се нејасни и хаоутични, обично се сонува случка од целиот ден или нешто без врска.

--- надополнето ---

Сонував доста чуден сон. Седам пред старата зграда каде го поминав детството (после се преселивме) и на тревникот пред зграда има повеќе луѓе. Имаше и едно бебенце на тревата. До него на десетина метра се појави лав и една девојка списка спасете го бебето. Сите стоеја ко стаписани и јас се стрчав, го грабнав бебето и претрчав преку улица измеѓу неколку коли на другата страна. Додека ја преминував улицата некој повика „таму нема да може да го осети по мирис“ (лавот бебето).

Кога прејдов на другата страна на улицата го погледнав бебето и видов дека се смее ама набргу почна малку да се нажалува. Си реков нема ваљда да ми плаче сега кога е спасено така да почнав да го нишкам и тоа почна пак да се смее. Тогаш силно го гушнав и се разбудив.
викаат бебиња на сон се потшекотии во иднина, незгодни ситуации, лав ме асоцира на слава, амбиција и моќ а некаде се толкува како опасност, но според твојот сон најверојатно те очекува некоја слава или ќе работиш јавна професија каде ти ќе бидеш во центарот на вниманието, но со неа ќе имаш доста потешкотии и непријатни ситуациии кои ти ќе се трудиш да ги решиш на било каков начин но тие пак ќе те следат.

--- надополнето ---

Сонував како паѓа снег пред некое време...
Не ме бива баш за тумачење на овие ствари, не дека и безрезрвно верувам...само чудно ми беше....снег. :)
Ако знае некој...нека даде дијагноза.
замнрзнати чуваства ти кон некого или некој спрема тебе, некаде снегот се толкува како материјална добивка, среќа, ако се работи за мнногу навеан снег се толкува како штета и тага.

--- надополнето ---

Ај да споделам latest али ако може некоја анализа од психолошки аспект а не мамбо џамбо :)
Имено,нешо имаше свирка во парк и статуата на гоце беше кај школка.
И сите свиреа со бенд а ја свирев сам.И таков свирам некои солажи се палат луѓе.
Така свирам некое време и одеднаш ми снемуваат идеи,и луѓето сите разочарани си идат.
И одеднаш се мења сцена,ја сум у една шумичка со луѓе што ги познавам,а не им ги гледам лицата.(имам чувство дека ги знам,така и се понашам)
Со нив некое време правам рандом муабет за свирката и одеднаш ми текнува и викам абе кај ми е гитарата.
И таков паничам не можам да си ја најдам и трчам демек назад и одеднаш пак искачам кај школка али цел простор е заграден
со метална ограда а одоколу надвор и внатре од ограденото куп гитари лежат насекаде на земјата.
И таков испаничен си ја барам и ми искачаат двајца unknown и ми даваат една две ми викаат еве ти ја.Јас таков им викам чек да ги пробам и викам не се овие.И едно време ми текна да ги заебам да зеам некоја ултра скапа
али немаше добри и не знам таков очаен и се разбудив.
Не ја најдов.

Explanation? :)
епа вака ако разбрав добро дека си гитарист и во сонот си свирел на гитара, очигледно си пред некој настап и си под некој притисок како ќе се покаеш што според твојот сон мислам дека се ќе биде во ред и како што треба, исто така спроед твојот сон имам впечаток дека потсвесно се плашиш нешто да не ја загрози твојата позиција во групата. Металната ограда односно загарадениот простор е знак дека нешто те ограничува и потиснува најверојатно стравот или преголемата грижа на совест за својата професија.

инаку гитара се толкува како изјавување на чувства и емоции спрема некоја личност, која подоцна ќе ја изгубиш на што укажува губењето на гитарата во сонот, луѓето без глави во сонот се луѓе со скреини намери кон тебе, блиски луѓе а најверојатно многу мистериозни и неискрени. Шума ако е зелена е добро значи среќа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во домот каде живеам сонував дека има духови,беа многу реални во сонот.Како заробени души,кој живеат со нас.Беа негативни,како да имаа незавршени сметки на овој свет.Во сонот го продадов станот за 43 000 евра :)) Земавме што може да се земе и го напуштивме станот.Овие духови како среќата да ни ја заробуваа,таква функција имаа.
И искрено умрев од страв во сон и одвај чекав да се разбудам (иако не верувам во такви работи).Има ли некакво значење?

F

FilipMacedon

Гостин
Во домот каде живеам сонував дека има духови,беа многу реални во сонот.Како заробени души,кој живеат со нас.Беа негативни,како да имаа незавршени сметки на овој свет.Во сонот го продадов станот за 43 000 евра :)) Земавме што може да се земе и го напуштивме станот.Овие духови како среќата да ни ја заробуваа,таква функција имаа.
И искрено умрев од страв во сон и одвај чекав да се разбудам (иако не верувам во такви работи).Има ли некакво значење?
Имаш среќа што мојата стара има цела библиотека за такви глупости:)
Според Драгица Стевковска,духовите означуваат болест,па најверојатно сте го продале станот за да ги избегнете болестите, според мојата лаичка логика:)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
има логика во толкувањето на сонот на Филип Мацедон но исто така духови некаде се толкуваат и како прекинување на некоја љубовна врска, пари се кавга.

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
Сањав како се мувам со другарка што значи тоа?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
значи дека ја посакуваш имаш тајни симпатии кон неа, исто така во сон може да дојде до зголемена сексуална страст.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Сонував еден прилично страшен сон. Вечер беше, темница, јас седам на терасата од куќата и гледам како патнички авион се руши во непосредна близина, над населбата, во блиските ливади. Потоа настанува некој голем пожар, има народ по улиците... хаос... понатаму, не се сеќавам што се случи...
2-3 пати го имам сонувано истиот сон... Ме интересира што значи... Дали ќе се случи нешто страшно или?
поззз

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Кој знае што и мислиш на другарка ти!:)
Имам слушнато дека бакнежи значат болест или настинка. Па пазете и двајцата да не настинете ... поздрав

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Сонував како се наогам во мојот двор и таму имаше две кучиња...(моите ги сонував)кафеави по боја...Едното куче беше поголемо а другото помало...И поголемото го бањав :kesa:

Што значи тоа?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сонував еден прилично страшен сон. Вечер беше, темница, јас седам на терасата од куќата и гледам како патнички авион се руши во непосредна близина, над населбата, во блиските ливади. Потоа настанува некој голем пожар, има народ по улиците... хаос... понатаму, не се сеќавам што се случи...
2-3 пати го имам сонувано истиот сон... Ме интересира што значи... Дали ќе се случи нешто страшно или?
поззз
те измачува некоја тага во врска со нешто, уривање на авион значи дека некоја работа ќе ти пропадне нешто нема да ти успее, но затоа пожарот ти носи нешто убаво ако е без дим тогаш се работи за некоја љубовна среќа, оганот секогаш се поврзува со некоја страст и љубов спрема некој.

Master!

Доктор Глобил
Член од
5 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
6
Ми треба помош околу еден сон, што јас не го сонував. Го сонуваше друга личност од женскиот пол.
Сонот го сонувала во нетврток после полноќ

Прв пат и се случило да сонува таков сон.
-Си одела таа кон дома со нејзиниот поголем брат со автомобилот, и во еден момент пред нејзините очи излегол голем камион. и наместо да продолзи понатаму сонот таа се разбудила и исцркала и започнала да плака. Било многу страшно

(Пред да го сонува сонот, предходната ноќ била со дете кое имало девојка а таа не знаела. И многу им е жал што го сторила тоа но се случило не знаела)

Kajgana Shop

На врв Bottom