Сонови, толкување на сонови

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.790
Поени од реакции
2.526
Ај некој нека ми каже што значи сонов.
Пред да излезам од дома нешто сум зборел со брат ми(без везе нешо, не е битно) у кога сум излегол истурало дожд, и после сум се вратил назад по чадорот дома...сеа сакам да знам што би значело дожд и чадор, кое е нивното значење?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во последно време сонувам само пајаци,големи како ми шетаат низ станот.Не ги убивам само ги гледам,што е ова?

S

smart ass

Гостин
Во последно време сонувам само пајаци,големи како ми шетаат низ станот.Не ги убивам само ги гледам,што е ова?
По мое Мислење заштита т.е те штитат тебе...не ги тепаj:)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ај некој нека ми каже што значи сонов.
Пред да излезам од дома нешто сум зборел со брат ми(без везе нешо, не е битно) у кога сум излегол истурало дожд, и после сум се вратил назад по чадорот дома...сеа сакам да знам што би значело дожд и чадор, кое е нивното значење?
дожда ако е ситен и умерен тогаш е некоја верна љубов ако е силен и тежок тогаш се толкува како штета, чадор е заштита.

инаку дожд уште може да значи и солзи, наплив на емоции....

lelee so znaci da sonuvas kako vodis lubov so brat :(((
повеќе ќе се зближиш со него ништо страшно.

Истото го сањав, со братучед ми и тоа. :icon_conf
повеќе ќе се зближите.

пајак црн особено е среќа, се поврзува со материјална добивка.

По мое Мислење заштита т.е те штитат тебе...не ги тепаj:)
може и така да се протолкува важно е добро.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Ова беше еден политички сон. Ги сонував Бране и Грујо и двајцата пред Влада и Грујо ми дава некој поклон да му го однесам на некој пратеник со муслиманско име(не се сеќавам на името). Тоа беше некоја зезалица (лего коцки за играње) нешто као они него го зафркаваат. Ај да видиме што ќе се деси, Делфинке драга дали гледаш нешто интересно.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ова беше еден политички сон. Ги сонував Бране и Грујо и двајцата пред Влада и Грујо ми дава некој поклон да му го однесам на некој пратеник со муслиманско име(не се сеќавам на името). Тоа беше некоја зезалица (лего коцки за играње) нешто као они него го зафркаваат. Ај да видиме што ќе се деси, Делфинке драга дали гледаш нешто интересно.

епа великани да сонуваш е нешто убаво се поврзува со некој поголем успех, ќе совладаш некои проблеми и ќе постигнеш некој стабилен успех, поклон да добиеш а и по логиката на нештата нешто ќе те изненади, дај Боже нешто позитивно, само да не е некакво одликување затоа што поклонот го добиваш од великан, некоја власт, јавен орган...а бидејќи си требала поклонот да го предадеш на некој друг најверојатно нешто ќе трошиш, бидјеќи давање поклони асоцира на трошоци, прослава итн, а муслиманско име ако муслимани се светци на сон тогаш и името би означувало исто, некој светец те чува.

според соновниците власта да ја сонуваш нешто ќе се смириш со непријателите,
да добиеш поклон значи подобра материјална ситуација.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Spiders
To see a spider in your dream, indicates that you are feeling like an outsider in some situation. Or that you may want to keep your distance and stay away from an alluring and tempting situation. The spider is also symbolic of feminine power. Alternatively, a spider may refer to a powerful force protecting you against your self-destructive behavior. If you kill a spider, it symbolizes misfortune and general bad luck.

To see a spider spinning a web in your dream, signifies that you will be rewarded for your hard work. You will soon find yourself promoted in your job or recognized for your achievement in a difficult task. Spiders are a symbol of creativity due to the intricate webs they spin. On a negative note, spiders may indicate a feeling of being entangled or trapped in a sticky or clingy relationship.�It represents some ensnaring and controlling force. You may feel that someone or some situation is sucking the life right out of you. Alternatively, if a spider is spinning a web in your dream, then it could be a metaphor for the world wide web and global communication.

To see a spider climbing up a wall in your dream, denotes that your desires will be soon be realized.

To dream that you are bitten by a spider, represents a conflict with your mother or some dominant female figure in your life. The dream may be a metaphor for a devouring mother or the feminine power to possess and entrap. Perhaps you are feeling trapped by some relationship.

Член од
8 мај 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
сум сонувала како сум си купила нови менѓуши со светло плаво камче, па претходните сум си ги извадила и новите сум си ги ставила....па сум си купила и наочари за сонце -и тие со светло плаво стакло...и....доаѓа маж ми!!....и си викам дај чекај да скријам нешто оти пак ќе вика дека сум трошела пари (ха ха ха)....и сега нешто скрив ама не се сеќавам, мислам беа наочарите.
иначе денес и е роденден на ќерка ми!! ако знае некој да ми каже што би значело овој сон?

H

HITCH

Гостин
Што значи на сон ластовички да ми влегуваат дома?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
сум сонувала како сум си купила нови менѓуши со светло плаво камче, па претходните сум си ги извадила и новите сум си ги ставила....па сум си купила и наочари за сонце -и тие со светло плаво стакло...и....доаѓа маж ми!!....и си викам дај чекај да скријам нешто оти пак ќе вика дека сум трошела пари (ха ха ха)....и сега нешто скрив ама не се сеќавам, мислам беа наочарите.
иначе денес и е роденден на ќерка ми!! ако знае некој да ми каже што би значело овој сон?

менѓушите се поврзуваат или со дечко или со бременост а да ставаш менѓуши на сон значи ќе откриеш некоја тајна, наочари за сонце ме асоцира на некаква заштита или уживање, некаде се толкува како долг и безбрижен живот. Тоа што си сокрила нешто од мажот значи дека си таинствена личноста а имаш некоја стравопочит кон дечкото, мажот итн. но ако си ги сокрила наочарите во ред, подобро отколку менѓушите бидејќи тие значат нешто убаво за кажување....

Што значи на сон ластовички да ми влегуваат дома?
нови вести, добри вести итн, ако се малди некоја вест за принова,според соновництие пак е благосостојба ис реќа во фамилијата.

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
Sonuvav kako me brka drugarka i ona bese vrkolak?Sto znaci ova?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Sonuvav kako me brka drugarka i ona bese vrkolak?Sto znaci ova?
нешто потсвесно се плашиш од неа или не она тоа што се претставува, може сонот те предупредува да внимаваш на неа бидејќи може и не тие дургарка...

Kajgana Shop

На врв Bottom