Сонови, толкување на сонови

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Па немаа они врска а во сонот секако дека не ја одборувам па тој има само 16 години а она 24!
А раскажан е вака бидејќи незнаев како да и го објаснам на друг начин.:smir:
чекај немале врска а ти не ја одобруваш, затоа јас реков дека на почеток и не биле заедно но според твојот сон очигледно тие имаат взаемни чувства... а кои ти не ги одобруваш, си против...

Сонував како мојата неодамна упокоена баба е жива, но мене а и на другите во сонот тоа воопшто не ни беше чудно.
Сонот заврши во моментот кога влегов во собата во која обично преспивав кога одев на гости кај неа. Во собата имаше повеќе кревети (инаку има само еден), а баба ми лежеше во креветот на кој на јаве спијам јас.
мртовец се толкува како кавга, некаде мртовец да оживее се толкува како среќа некоја, остварување на желбите...

инаку кревети некаде се толкува како врска ако е убаво наместен, а некаде го поврзуваат со болест...

Како помала сонував еден сон мислам дека мн често:
Сонував како играм покер на маса со усте тројца непознати, задимена просторија од цигари и една ламба ниско навдната да свети само над масата. И јас потоа иам покер 4 аса и незз 5 сто бесе не е ни битно и како ги ставам картите на маса осекам како влегува некој во мене ама буквално да велгува во мене со духот и телото:( како мала мн мн се пласев буквално слогови среде нок доживував..и до ден денес иаку веке не го сонувам не дознав што значи тоа..НЕКОЈ да не знае??
играње покер ме асоцира на неозбилност, ризик, ламба да свети некаде се толкува како оставарување на желба а некаде велат светло значи дека те чува некој светец, 4 аса се успех некој врв, 5 некаде се толкува како заштита од лоши луѓе или уроци, а тоа со духот хммм.... чудно,

Сонував како Кралица Елизабета I треба да дојде кај мене на гости и дека нешто сме во сродни врски, таа треба кај мене да остане неколку дена.
Целото мое семејство се спрема за нејзината посета. баба ми менува постелнина, мајка ми готви нешто, сите средуваме, чистиме.
Ме интересира што би можело оваа да значи?
како и да е кралица асоцира некој исклучително важен човек во вашиот живот, кој најверојатно сакате да го видите, а некаде се толкува како добивка

менување постелнина и чистење е знак на ослободување од некакви проблеми и грижи.

Незнам колку сонов ке биде лош: Сонувавдека живеам во куќата на мајка ми и целата беше прокисната од дожд по зидовите течеше бистра вода.
велат некоја штета, бистра вода е среќа а некаде се поврзува со солзи.

Се најдов под полна месечина во една пустелија,одеднаш здогледувам толпа од волци. Тргнав да бегам стигнав пред мојата викендица,влегувам внатре во првата соба од лево,а во неа тунел и појдов по тунелот стигнав до една голема просторија со ковчег во средина и пред да го отворам се разбудив.
Овој сон го сонував пред една година и никако да го заборавам.
сонот ти оставил огромен впечаток но ако не се повторил нема некое значење или нема да се оствари.

волк ме асоцира на опасност, ладнокрвност, некој кон тебе е ладнокрвен, себичен а ти сакаш да се тргнеш од него, тунел ако е мрачен значи дека се чувствуваш заробен од некоја тага, мака, разочарување, велат од мрачен тунел ако на крајот гледаш светло ќе излезеш од маката односно се толкува као среќа, кај тебе е соба ако е осветлена има исто значење ако е темна тогаш од разочарување во разочарување ќе влезеш, ковчегот(ако е обичен) асоцира на место каде се чуваат некоги работи, кријат, така да според твојот сон ти си на пат да откриеш некаква тајна но нешто ќе те спречи.... ако е мртовчеки ковчег тогаш е непријатно изненадување.,

инаку

според соновниците обичен ковчег да отвориш ќе си ги откриеш тајните, мртовечки некоја жалост или големи трошоци.

тунелот исто така го поврзуваат со некоја тајна што ќе се открие,

волци непријатли а неакде пак се толкува како некоја голема штета.

HELP!!!
pred nekojsi den sonuvav kako sum bremena no deteto se rodi mnogi predvremeno.....isto sonuvav kako so familijata sme se vozele vo avtomobil site zaedno sme otisle na nekoja visocina (planina) kade sme sedele i imalo mesecina ( srp ) dali moze nekoj da mi kaze sto bi znacelo toa ????? :/:vozbud:
според првиот дел од сонот очигледно те мачи некој проблем кој предвремено ќе го решиш,

според вториот сон ти и твојотата фамилија ќе имате некаква кавга, но по извесно време ве очекува некој успех нешто ќе постигнете, месечина во срп ме асоцира на исполнување на некои планови, желби и сл. но кај вас ќе се исполни само дел,

инаку

соновниците млада месечина најверојатно е месечина во срп се толкува како лажни пријатели или кавга со саканата личност,

бременост е тегоба мака некоја а пораѓај е ослободување

автомобил е напредок во работата а македонскиот соновник го толкува како кавга посебно ако е црвена кола.

качување на планина пак се толкува како тешкотии во животот а некаде како успех во работата.

Ова е сон на една моја другарка па ако може некој да го протолкува :)
Едно дете плакало, сум го тешила и неговата бивша не видела и ми извадила муабети дека сум била курва и дека сум се смувала со него, а едно друго дете се многу опијанило па девојка му плакала од мака и јас сум му се развикала па тој се расплакал и се смириле и на крај дечко ми го наоѓам во кревет со друга.

Фала однапред:smir:
девојчето очигледно се плаши да изгуби рејтинг и од неверство од страна на својот дечко,

инаку

да плаче некој во сон е среќа а некаде пак се толкува како тешење на пријател, тоа со муабети и сл значи девојчето и понатаму ќе има добар рејтинг меѓу пријателите, а нејзиниот дечко и понатаму ќе и биде верен.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ovoj son mnogu me isplasi koga go sonuvav pred 2-3 godini..... SOnuvam deka Sedam an terasata so majkami i gledam kako na ulica tatkomi i drugi luge igraat tenis... E sega, na krajot od ulicata ima edna stara mala kuka kade zivee edna mornicava stara babicka...
(i vo realnosta i vo sonov) I topceto letna vo dvorot an babata i tatkomi pojde da go zemi... KOga go zede majkami silno izvika... Dzaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmm.... i od zad nego izleze crno seniste i mu skrsi dzam od glavata...:S:S:S:S SOnov ne e strasenn...No izvikot, toa kako vikna majkami nekako mn cudno mi bese,, i mornicavo. VO momentot koga se skrsi dzamot pocuvstvuvav nekoe cuvstvo neubavo, i vidov slika na dve parcinja dzam kako se trijat edno od drugo i ispustaat neubav zvuk:S:S:S E aj sega sto moze da bide ova???:S:S:S SOnov inace ne e edinstven vakov bez smisla.. Sum imal i drugi no sense sonista...

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас имам една мистерија...десничар сум а во сите сонови во кои се сонувам пишувам со лева....објаснение?А у последно време сонувам и секти(тоа од премногу читање не ми е мистерија...)

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Јас имам една мистерија...десничар сум а во сите сонови во кои се сонувам пишувам со лева....објаснение?А у последно време сонувам и секти(тоа од премногу читање не ми е мистерија...)
Па јас како шо знам ако сонуваш да пишаш со лева рака тоа е обратно, фактички пишуваш со десна :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ovoj son mnogu me isplasi koga go sonuvav pred 2-3 godini..... SOnuvam deka Sedam an terasata so majkami i gledam kako na ulica tatkomi i drugi luge igraat tenis... E sega, na krajot od ulicata ima edna stara mala kuka kade zivee edna mornicava stara babicka...
(i vo realnosta i vo sonov) I topceto letna vo dvorot an babata i tatkomi pojde da go zemi... KOga go zede majkami silno izvika... Dzaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmm.... i od zad nego izleze crno seniste i mu skrsi dzam od glavata...:S:S:S:S SOnov ne e strasenn...No izvikot, toa kako vikna majkami nekako mn cudno mi bese,, i mornicavo. VO momentot koga se skrsi dzamot pocuvstvuvav nekoe cuvstvo neubavo, i vidov slika na dve parcinja dzam kako se trijat edno od drugo i ispustaat neubav zvuk:S:S:S E aj sega sto moze da bide ova???:S:S:S SOnov inace ne e edinstven vakov bez smisla.. Sum imal i drugi no sense sonista...
епа очигледно од бабата се плашиш и се ова што си сонувал е како резултата на тоа и се работи за кошмар, кој обчно нема некое посебно значење освен потиснат страв и сл, инаку џамот во сон кој се крши се толкува како лоши вести.

епа тоа значи дека пишуваш со десна но исто така може да значи некоја промена во твојот карактер, живот и сл или ти посакуваш нешто да смениш на себе и во животот.

тоа со сектите како и самиот кажа е од многу читање или опседнатост.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
епа очигледно од бабата се плашиш и се ова што си сонувал е како резултата на тоа и се работи за кошмар, кој обчно нема некое посебно значење освен потиснат страв и сл, инаку џамот во сон кој се крши се толкува како лоши вести.

епа тоа значи дека пишуваш со десна но исто така може да значи некоја промена во твојот карактер, живот и сл или ти посакуваш нешто да смениш на себе и во животот.

тоа со сектите како и самиот кажа е од многу читање или опседнатост.
Самата.Колку да те исправам :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Знае ли некој што значи да те гази сенка во сон? Да неможеш ниту да мрднеш ниту да викнеш...Едноставно имаш огромна тежина врз телото, како да си парализиран...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Знае ли некој што значи да те гази сенка во сон? Да неможеш ниту да мрднеш ниту да викнеш...Едноставно имаш огромна тежина врз телото, како да си парализиран...
Читај тука, милион пати е објаснето :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
да дури и ми се случило да сонувам дека паѓам од некоа висока кула и сл. и навистина да се струполам од кревет на земја...

парализирање на телото може да биде и како резултат на исцрпеност... но на нет за тоа имаш сигурно многу повеќе инаку сенката и целиот сон нема некое посебно значење.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
да дури и ми се случило да сонувам дека паѓам од некоа висока кула и сл. и навистина да се струполам од кревет на земја...

парализирање на телото може да биде и како резултат на исцрпеност... но на нет за тоа имаш сигурно многу повеќе инаку сенката и целиот сон нема некое посебно значење.
Па сега најдов еден соновник наш македонски на нет и вика дека својата сенка е големи тешкотии, страв, болест...А туѓа сенка неизвесност...:toe: Ме фаќа страв од вакви работи упм...

Z

ZeroStyle

Гостин
3 другарки ме сонувале како сум умрел ама не у иста вечер. Ми дојде ли крајот? :S

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
3 другарки ме сонувале како сум умрел ама не у иста вечер. Ми дојде ли крајот? :S
секако не ќе си жиевееш но исто тоа може да значи и некои нови почетоци, оздравување и долг живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom