Сонови, толкување на сонови

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
jas 2 dena po red sonuvav loshi sonovi.Prvo sonuvav kako ima vulkan vo mojot grad, ama jas bas togas sum se kacil na avtobus i sum zaminal, znaci ne me fatil mene, a vtoriot sum se bajnal u more i pokraj mene minala kobra ama ne me kasnala.Ako moze da mi kaze nekoj so znaci toa ?
како прво многу убав сон, е сега вулкан на сон ако е активен и испушта лава тогаш е убаво, вулканот се поврзува со љубовни чувства или заробена љубов која допрва треба да исплива на површина, но според твојот сон таа љубов ти ќе ја игнорираш и ќе избегаш од неа, најверојатно ќе се исплашиш, автобуост означува успеси со многу труд најверојатно ќе се посветиш на нешто што ти е поважно од љубовта, како факултет, работа, кариера и сл но ќе ти тече малку мачно но успешно,

вториот дел од сонот вода секогаш се поврзува со чувства и емоции, море ако е разбрането и бистро се толкува како успех, јас препоставувам во љубовта но како и да е во тој успех ќе ти се меша опасна змија “кобрата„ но нема да успее да ти наштети најверојатно ќе ја тргнеш од својот живот или таа самата ќе се откаже, инаку змијата најчесто се поврзува со душманка односно женска личност, но како и да е мој совет ти убаво отвори си ги очите и пази со кој се дружиш.

Цел сон ми беше фрка, ми се пуштија четворица да ме тепаат ме збуфтаа, али незнам од кај ми се најде штрафцигер у рука и го збрцав едниот и почнав да бегам. Бегањето значи траеше до бесконечност. :)
некоја непријатност во животот бидејќи си нападнат/та во сонот, од таа непријатност најверојатно ќе се ослободиш бидјеќи противникот си го побдил/ла, а бегње во сон значи дека сакаш од некоја непријатност да избегаш но ако успееш да избегаш тогаш е добро, односно среќно ќе се заврши што и да е, но ако бегаш до бесконечност нешто ќе те мачи долго време...

SO znaci da pusis cigari vo son? (nepusac sum inace)
можеби сакаш да се видиш себе си во некое друго светло, можеби сакаш нешто да смениш...

инаку

соновниците да пушиш цигари го поврзуваат со амбиција за повисока функција, позиција итн,некаде дури се толкува како загуба.

Двапати сум го сонувал овој сон и двапати сум се будел од него. Ноќеска ја погледнувам сестра ми и се е нормално, но кога повторно ке ја погледнам косата и е избелена и ме гледа со ококорени очи,одеднаш станува, доаѓа кај мене и почнува да ме дави:nesum:
се плашиш нешто за неа или од неа, бела коса можно е да има некој проблем со здравје или нешто ја загрижува, некаде белата коса се поврзува со мудрост, можно е девјочето интелигенто да е поразвиено од претходно па ти неможеш да ја препознаеш.

Јас сонував како спијам и одеднаж се будам и гледам како некој сака да ја отвори вратата во собата кај што спијам но не може да ја отвори,станувам ја отварам вратата и гледам светло во ходникот и едно мало девојче кое гледа во витрината полна со чаши

Се исплашив ептен бе:vozbud:
:pos2: нема потреба само сон е тоа... инаку може некој сака да влезе во твојот живот физички или психички некој може сака да допре до тебе а ти не дозволвуаш, а тој некој е со добри намери бидејќи светлото укажува на убави вести, на среќа, девојчето во сонот е знак на некои грижи и проблеми но некаде велат дека девојче во сон е ангелче,

соновниците отварање на врата го толкуваат како добар глас или драги гости, ако вратата со тешкотии се отвара или некој ја отвара, некој не те сваќа...

M

Mario Gómez

Гостин
И јас сакам да прашам за нешто што често ми се случува да го сонувам:

Сонувам дека нешто ме брка, некое животно, или некое чудовиште и јас сум многу близу да се засолнам ама неможам да се мрднам, претерано сум бавен и неможам да влезам куќата и да ја затворам вратата, пред да ме масакрира животното се будам, слично на ова сонувам дека стојам на железничка пруга и возот иде, а јас истотака неможам одма да се тргнам од шините, ми се дрват нозете.

B

BooBojan

Гостин
jas 2 dena po red sonuvav loshi sonovi.Prvo sonuvav kako ima vulkan vo mojot grad, ama jas bas togas sum se kacil na avtobus i sum zaminal, znaci ne me fatil mene, a vtoriot sum se bajnal u more i pokraj mene minala kobra ama ne me kasnala.Ako moze da mi kaze nekoj so znaci toa ?
И јас пред имам сонувано сличен сон како твојот и е на убаво после сонот недела време фатив женска така да на убаво ке да е.Ех секоја вечер да сонуваме вулкани.

Има ли ви се случено еден ист сон да го сонувате повеке пати.
Мене ми се случува обично кога сум болен и нокта додека спијам секогаш да сонувам еден ист кошмар.

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Сонував пред два дена многу чуден сон.. и мислам дека нешто значи..
Прво сонував како гледам од прозор снег што се топи и паѓа дожд, а потоа како седам надвор со пријател и се држиме за рака, а на раката сум имала многу гребаници.. и потоа како сум дошла дома, и кај мене дошол еден друг другар целиот во бело облечен и го барал татко ми за да му каже дека дедо му починал. Влегол внатре, а кај мене седеле многу стари жени со бастуми и шамии. И сме се собрале сите во една соба, другарот му кажал на татко ми дека починал дедо му и потоа легнал на кревет и се покрил со бел чаршав.. и така останал да лежи покриен.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Боби[Мкд];3468179 напиша:
И јас сакам да прашам за нешто што често ми се случува да го сонувам:

Сонувам дека нешто ме брка, некое животно, или некое чудовиште и јас сум многу близу да се засолнам ама неможам да се мрднам, претерано сум бавен и неможам да влезам куќата и да ја затворам вратата, пред да ме масакрира животното се будам, слично на ова сонувам дека стојам на железничка пруга и возот иде, а јас истотака неможам одма да се тргнам од шините, ми се дрват нозете.
тоа здрвување во сон и сл може да е како резултат на исцрпеност, или се наоѓаш во некоја ситација која те вади од такт, те фрапира и неможеш да се снајдеш или извлечеш, на тоа ти укажува и животното во сонот кое те брка, што ми делува ккао некој проблем или незгодни ситуации ( бидјеќи често ти се случува) да те демнеат а ти немаш сила да се спротиставиш....

И јас пред имам сонувано сличен сон како твојот и е на убаво после сонот недела време фатив женска така да на убаво ке да е.Ех секоја вечер да сонуваме вулкани.

Има ли ви се случено еден ист сон да го сонувате повеке пати.
Мене ми се случува обично кога сум болен и нокта додека спијам секогаш да сонувам еден ист кошмар.
ете затоа е кошмарот те измачувала некоја непријатна ситуација или некој проблем...

инаку за тоа со вулканот да секогаш е некоја љубов во прашање само кај него чинам е различно но како и да е дај Боже само добрите делови од сонот да ви се остваруваат...

Сонував пред два дена многу чуден сон.. и мислам дека нешто значи..
Прво сонував како гледам од прозор снег што се топи и паѓа дожд, а потоа како седам надвор со пријател и се држиме за рака, а на раката сум имала многу гребаници.. и потоа како сум дошла дома, и кај мене дошол еден друг другар целиот во бело облечен и го барал татко ми за да му каже дека дедо му починал. Влегол внатре, а кај мене седеле многу стари жени со бастуми и шамии. И сме се собрале сите во една соба, другарот му кажал на татко ми дека починал дедо му и потоа легнал на кревет и се покрил со бел чаршав.. и така останал да лежи покриен.
првиот дел од сонот е одличен снег да се топи се смета за среќа или ослободување од некоја тежина инаку некаде снегот се толкува како замрзнати чувства ( некој спрема тебе или ти спрема него) како свртиш свртиш снегот во товјот сон се стопил што значи дека некои замрзнати чувства на љубов ќе се ослободат или од некој мака ќе излезеш, некаде топењето на снегот го поврзуваат со некаква добивка, дождот ако е лесен се толкува како верност или тајна љубов...

вториот дел од сонот е чуден малку морничав не сакам да верувам дека е предвидување некое или претчувство односно дека за некоја тага ќе слушнеш (стари жени со шамии посебно ако се црни), некаде белата боја ја поврзуваат со тага или смрт, но во повеќето се поврзува со среќа а и мене ме асоцира не нешто убаво, нешто чисто или некој нов почеток и сл,

креветот се толкува као љубовна врска или брак, може ќе слушнеш дека се зљубил и е во врска со некого, македонскиот народен толкувач креветот и белите чаршафи ги толкува како болест или тага....

држењето за рака со другарти може да значи дека во иднина нешто многу ќе се зближиш со него а може и да се заљубиш а гребнатините се некои белези може таа блискост ќе ти остави некаков белег, ако раните те болеле би требало да се работи за нешто болно и тажно а ако не те болеле тогаш се некои пролазни ситуации но кои ќе ги памтиш или на некој начин ќе те одбележат...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.858
Поени од реакции
12.397
Досега немам прашано, ниту сум памтел, ниту размислувал за соништа...сепак ради нешто :( ме интересира што значи сонување скршен заб. На подробности не се сеќавам, паметам само тоа -скршен заб.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Досега немам прашано, ниту сум памтел, ниту размислувал за соништа...сепак ради нешто :( ме интересира што значи сонување скршен заб. На подробности не се сеќавам, паметам само тоа -скршен заб.
Обично забот означува нешто што ни е блиско, поточно блиска личност. Ако ги разгледаш соновниците изваден заб значи смрт на некој ближен. Болката при кршењето и вадењето соодветсвува со болката при загубата. Според некаква логика (ако воопшто ја има овде) сонот би можел да значи нечија болест или проблеми со ближниот. Или дека ти е страв од забари, а треба да појдеш :smir:...
Не сум некој голем толкувач на соништа ниту голем верник во нив, но мислам дека најубаво може да ги толкува оној што сонува, во склад со тоа какви емоции му предизвикал сонот и дали тој е резултат на некакви неодамнешни или дамнешни настани или навестува нешто друго.

Сонот
Не напрегај се да ме гледаш,
јас имам свој тек,
тешко да ме разбереш.
Јас сум како подземна река,
под белиот варовник на дните,
изворот ми е -
далечна детинска ноќ.
(Блаже Конески)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.858
Поени од реакции
12.397
Обично забот означува нешто што ни е блиско, поточно блиска личност. Ако ги разгледаш соновниците изваден заб значи смрт на некој ближен. Болката при кршењето и вадењето соодветсвува со болката при загубата. Според некаква логика (ако воопшто ја има овде) сонот би можел да значи нечија болест или проблеми со ближниот.
Завчера го сонив, вчера се случи токму тоа. Што требаше баш тоа да сонувам :'(

Фала ти Сабазиј

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Што значи на сон, близок човек да ти каже дека долго време носиш една иста поткошула и време е да се смени?? Буквално ова беше реченицата, многу чудно неможам никако да си го објаснам.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
велат машките послабо сонуваат бидејќи се помалкуинтуитивни или ако сонуваат не се сеќаваат на ништо односно како да не сонувале,

обично забите ги поврзуваат со некои блиски ( родители, роднини, пријатели и сл) важно е да се запамти кој заб е во прашање ако се предните заби тогаш некој од најблиските ќе има проблем со здравјето ако се страничните заби очникот па до катникот може да се работи за роднини или пријатели блиски или далечни,

инаку некаде забите ги поврзуваат со животната енергија на сонувачот велат расипани и скршени заби е недостаток на енергија, исцрпеност или некоја настинка а ако го поправиш забот тогаш ќе се опоравиш и вратиш во живот.

Што значи на сон, близок човек да ти каже дека долго време носиш една иста поткошула и време е да се смени?? Буквално ова беше реченицата, многу чудно неможам никако да си го објаснам.
може тој истиот смета дека нешто треба да промениш во твојот живот или т војот однос кон светот...

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
А што значи овој мој сон некој ќе ми каже???
ВАка... Не се сеќавам се по ред во сонот само знам дека ѓаволот дошол на земјата и јас и една девојка сме го испретиле на неговата планета, сме го спасиле светот од злото. И се потоа било како утопија.. а потоа се возев со точак(истиот сон) и на средината на улицата стоеше еден мој другар со кој се немам видено долго време... и така само се поздравивме.. Ме праша некое прашање нешто за некоја личност ме прашуваше, како е дали е добра и тн.. нес е сеќавам која.....

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Што значи да сонуваш крвави рани? Сонував сум се испосечел на ногата и раката, и тоа големи крвави рани? Anyone know?

P

PewDiePie

Гостин
Веќе два дена ја сонувам по ред,првиот пат само ја гушкав со една рака а вториот пат ја сонував синоќа како ја гушкам со двете раце и ги соблакам пантолоните и ја лижам на.......знаете.

Е сеа нема да биде толку чудно,ако девојчево не ми е многу добра другарка,како сестра ми е да не речам :kesa:
Зошто ваков еротски сон за со неа? Дали имам потиснати чувства за неа,подсвеста ми работи,што ли е????
Ви се молам ако може да ми објасните.

G

GoddessOfRock

Гостин
Еден сон ме шокираше многу. Имено , сонував како шетам по Охридското езеро( ама очигледно тоа не беше Охридското езеро) , на плажите имаше само старци. Јас бев со фотопарат во рацете и барав погоден момент за фотографија, арно ама секогаш пред да го повлечам чкрпалото нешто ја рушеше таа идила. И така се откажав од тоа, но продолжив да одам. Одненадеж кон мене го видов мојот учител од 4-то одделение. Се насмевнав и го поздравив, но ми се виде дека тој не ме забележа мене , но ми го позна гласот, и се ракувавме, јас го прашував како е, што прави, тој одговараше со насмевка на лицето ( и ајс бев среќа) , но одееднаш сфатив дека тој е слеп. Тој беше слеп и затоа морав прво да се огласам па да ме познае. Но чудно ми беше чуството во сонот што почуствував, бев шокирана од сознанието дека тој е слеп, и ми беше многу жал. Насмевката сега ми стана само како маска зад мојата тага...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Pred 6-7 meseci sonuvav kako idam kon crkvata vo seloto na dedo mi Slatino(Ohridsko). Crkvata se vika Sv.Bogorodica. Sonot go sonuvav petok prema sabota. Naredniot petok prema sabota ja sonuvam istata crkva samo sega stojam vo samiot dvor od nasata kukja i ja gledam kambanata i vrvot na crkvata zaedno so krstot kako sveti zolto. Naredniot petok prema sabota isto sonuvam crkva no sega ne istata nego crkvata sto se naogja vo ohrid nad staroto drvo kaj fontanata.
A znaete sto e najcudno tuka:
I taa crkva se vika Sv. Bogorodica-Perivlepta.
Isto taka sonuvav kako na zidot od crkvata od nadvor ima izvorce, i koga poglednav vo izvorceto toa svetese kako odsjaj od zlato.
Isto cudno e sto realno postoi takvo izvorce vo taa crkva, ili da go narecam fontana zgradena od kamenja.
Potoa koga se svrtev da si odam od izvorceto i koga izlegov od crkvata drzev nekakva kniga vo rakata. Na koricata dobro mi teknuva imase nekakov lik na nekoj svetec i godinata na izdavanje na knigata bese 1470 i nekoja ili 1740 i nekoja, znam tie brojki bea. Koga ja otvoriv knigata pisuvase na staromakedonski jazik, kirilicno pismo, pocnav da ja citam, bese dosta razbirliva ama od seto toa sto go procitav otkako se razbudiv zapamtiv deka go procitav zborot "treba". Samo sto pocnav da ja citam knigata se naogjav tocno kaj sto e denes fontanata vo ohrid, onaa golemata i od drugata strana idea nekolku turci koi vednas otkako me vidoa se zatrcaa kon mene. Jas se svrtev pocnav da begam i se kaciv na staroto drvo, toa debeloto isto taka sto se naogja kaj fontanata i potoa se razbudiv.

Koj znae mojot son da go protumaci neka poveli, bas bi sakal da slusnam objasnuvanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom