Математика + ЛОГИКА

Член од
17 февруари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
tocno

така е во тоа е всушност поентата немозес да го замислиш како само позитивно изразот киј го коренувас/степенуваш а за онаа деал ор но деал со вариации излегува дека ако менуваш врата имаш 66.6(6) % да погодиш кај онаа врата што има нешто али само привидно е тоа ја имаше едно 10 страни назад

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Еве едно лесно глупо трикче:
А=1+2+4+8+...
2А=2+4+8+16+...
А-2А=(1+2+4+8+...)-(2+4+8+16+...)
А=-1

M

Mussolini

Гостин
не видех дали го има тва шо саа ке го поставам ама нема везе... ако го има, кажејте ми само оти е поставено и не го одговарајте. ја тка саа... имаме 10 машини со пакуват кесички со шекер. секоја кесичка од секоја машина нормално треба да теже 10 грама ама една од тие машини прави грешка: наместо да ја пакува кесичката 10 грама, она ја пакува 9 грама. как може да откријам која машина ја праве грешката? :)

...саа ми текна и една друга... некоо баба жевеала на 10ти спрат у некоо зграда. секојпат коо ке сакала да се слегне на приземјето тва го правила без никаков проблем. арно ама, коо сакала да се врате, стракнувала за да оде само до 4ти спрат а останатите 6 спратови го одила по слаките. зашо ги одила по скалите а не се качувала со лифто до 10ти спрат? :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
не видех дали го има тва шо саа ке го поставам ама нема везе... ако го има, кажејте ми само оти е поставено и не го одговарајте. ја тка саа... имаме 10 машини со пакуват кесички со шекер. секоја кесичка од секоја машина нормално треба да теже 10 грама ама една од тие машини прави грешка: наместо да ја пакува кесичката 10 грама, она ја пакува 9 грама. как може да откријам која машина ја праве грешката? :)

...саа ми текна и една друга... некоо баба жевеала на 10ти спрат у некоо зграда. секојпат коо ке сакала да се слегне на приземјето тва го правила без никаков проблем. арно ама, коо сакала да се врате, стракнувала за да оде само до 4ти спрат а останатите 6 спратови го одила по слаките. зашо ги одила по скалите а не се качувала со лифто до 10ти спрат? :)
Ја има оваа,во првите страни

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309

^
Била многу ниска, неможала да стисне до 6ти спрат.

M

Mussolini

Гостин
ај таа шо веке ја имало добро... ама ај за таа првата дадејте ми одговор :):salut:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ај таа шо веке ја имало добро... ама ај за таа првата дадејте ми одговор :):salut:
Ами... со вага. Ќе ги мериш. Има различни начини да мериш, а еден е да мериш една по една па така во најлош случај идат 10 мерења. Има други начини со помалку мерења.

M

Mussolini

Гостин
Ами... со вага. Ќе ги мериш. Има различни начини да мериш, а еден е да мериш една по една па така во најлош случај идат 10 мерења. Има други начини со помалку мерења.

как ке знаеш, која машина ја праве грешката при пакувањето?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
как ке знаеш, која машина ја праве грешката при пакувањето?
Е па прво земам по една кесичка од секоја машина, и ги означувам која од која машина е (или си памтам). Мерам која е 9 грама и така.

M

Mussolini

Гостин
Е па прво земам по една кесичка од секоја машина, и ги означувам која од која машина е (или си памтам). Мерам која е 9 грама и така.
Да си жив и здрав ама мн си паметен... :) само жал мее да ти кажам оти сите кесички се исти и не може никак да ги обележиш...:smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Да беше така едноставно ќе го знаеше и дете од 2 години...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да си жив и здрав ама мн си паметен... :) само жал мее да ти кажам оти сите кесички се исти и не може никак да ги обележиш...:smir:
Абе сеа има смилсла тоа што го реков. Туку ај сеа кажи како е.

Член од
5 ноември 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Ај едно старо, и познато наоколу. Можи да било веќе поставено некогаш на форумов.

Замислете си дека сте на не некое квиз/наградно шоу. Пред вас има три врати. Водителот ви вели, зад една од овие три врати има кола, зад останатите две нема ништо. И ви вика избирајте. Вие ја бирате првата врата. Водителот наместо првата ја отвара втората која е празна, и ви вели бирајте повторно. Што ќе направите, ќе останете на истата или ќе ја изберете другата?

Можеби мислите дека ја знаете... внимавајте на вашиот одговор.
Ova e od 21 filmot xD. Da, go znam, sea treba lp da prakjam ili da postiram tuka??:tv:

Блиску до брегот на морето се закотвил брод. На страната виси скала од јаже. Скалата има 10 скалила. Растојанието помеѓу скалилата е 30цм. Најдолу скалата ја допира водата. Морето е мирно, но почнала плима и го крева нивото секој час за 15цм. По колку време водата ќе дојде до третото скалило?
Ke se kreva brodot sosve vodata, taka da za 0:smir:

tienly

Robbie, one and only!
Член од
6 октомври 2007
Мислења
60
Поени од реакции
5
Aj edna logicka i od mene( no ne matematicka).
Tatko mi od mal me gnjavese so nea.

Glaven pat se deli na dva sporedna pata(eden na levo a drugiot na desno),edniot vodi do Stip drugiot do Strumica.Na samata tocka kaj so se deli patot na dva sporedni stojat dvajca braka od koi edniot SEKOGAS laze a drugiot SEKOGAS ja kazuva vistinata.Bush ide po glavniot pat so negoviot Kadilak i sega saka da odi za Stip no ne znae po koj pat.
Koe e prasanjeto so toj treba da go postavi na eden od brakata za da go najde praviot pat do Stip?

Aj se nadevam ke ja procita nekoj zagatkata pa ke posveti troa vreme.
daj da ti pisam odgovor :)

Ај едно старо, и познато наоколу. Можи да било веќе поставено некогаш на форумов.

Замислете си дека сте на не некое квиз/наградно шоу. Пред вас има три врати. Водителот ви вели, зад една од овие три врати има кола, зад останатите две нема ништо. И ви вика избирајте. Вие ја бирате првата врата. Водителот наместо првата ја отвара втората која е празна, и ви вели бирајте повторно. Што ќе направите, ќе останете на истата или ќе ја изберете другата?

Можеби мислите дека ја знаете... внимавајте на вашиот одговор.
treba da podrazmislam ali vaka na prvo bi rekol ni za prvata ni za vtorata, posle toa znaci posle izbrianjeto na prvata vrata (a otvorena bila vtorata) ke ja izberes tretata :P vaka ova bez mislenje mozda e tocno mozda ne :P

Kajgana Shop

На врв Bottom