Македонска фудбалска репрезентација

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Де бре па колку беше карта 500?! зашо ја бев и 300 пишуваше за на север ,но можеби заради тоа што ми дадоа 19 блок и 30 и некој ред а тоа на ќош негде и ми рекоа дека кај сакам може да си седам и си седнав на 17 блок на 5 ред :vozbud: И да,отидов на утакмицата за да го видам Ето,проблем има ? :smir: Кога веќе на нашиве репрезентативци со таква управа и што ли јас знам политики не им помага ниту бодрење единствено преостанува да му аплаудираме на противникот и да видиме по некоја ѕвезда...:kesa:

П

Паспарту

Гостин
Црна Гора има помалку жители од Скопје, имаат 1-2 познати играчи, а нивните резултати се светлосни години пред нашите...
Индија има милијарда жители, а нема ниту еден просечен фудбалер.
Уругвај има 3,5 милиони жители, а светска сила се во фудбалот.

Ме мрзи да набројувам уште, а сигурно има уште многу добри играчи и репрезентации кои се "мали". Не е проблемот во бројот на населението или пак територијата, туку во функционирањето на спортот и државата воопшто. Додека не застанат правите луѓе на чело на спортските федерации, ќе гледаме вакви мизерии...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Заборави Кина да ја споменеш :)
според муабетите овој има толку жители Кина требаше 100-0 да не победи и да е моментално светска сила во фудбалот...

Абе што е битно колку народ сме кога фудбалот се уништува од мали години. Колку пати сте биле сведоци дека внукот на некој пријател игра пред некој што заслужува да игра?
Какви се терените?
Кај се парите што ги дава ФИФА за помош на фудбалот т.е. за вложување во младинските категории?
Кај се агентите кои треба да ги продадат нашите деца надвор?
Не доаѓа никој скаут да бара талент во ваква фудбалска Македонија кога немаме ниту една асална младинска школа... ништо повеќе не треба само една младинска школа по европски стандарди немора ни клуб да има што ќе игра во прва лига, ако има асална школа ќе ни ги зимаат децата уште на 12-13 години надвор...
Ама џабе е сите знаеме каде е кочницата и видиш македонски синдром никој не презема ништо за тоа само пцуеме по форумиве...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.991
У Кина никој не глеа ни се интересира за фудбал така да нема врска тој пример али сепак...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
У Кина никој не глеа ни се интересира за фудбал така да нема врска тој пример али сепак...
Па има врска дека некој спомна колку жители имаме и затоа сме слаби...
поентата ми беше дека нема врска колку жители имаме кога и со овие 2 милиони можеме да направиме репрезентација што ќе се квалификува на светско... само ако се вложува правилно во фудбалот...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Немаме фудбал сватете, џабе се фаќаме тука за гуша.... а и нема ни да имаме никогаш.....може на 70 години да дочекам да ги видам шупциве на светско..ама изгледа ќе си умрам и нема да видам Македонска репрезентација на некое првенство

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
А извинете, Ето којзнае од кое племе дошол, со леопарди се бркал и ги заслужи аплаузите ?
Нели сите идете да ја бодрите Македонија, нели сите патриоите сте м ?
Зашо вака размислуваш не ми е јасно? Па еве да ги земеме на Селтик навивачите како едни од попознатите и подобрите навивачки групи во светов, тие и после пораз и после победа со аплауз ги испраќаат сите играчи. Зашто мора да го исвиркаш противникот? Така си најголем патриот? Многу нормално е после утакмица да станеш и да дадеш аплауз за тие 22+ што 90 минути се тркалале на терен, а не како свиња прво да ги исвиркаш твоите, па после и противникот!
Ја се откажав од следење на фудбалскава репрезентација. Само на крај ќе го видам резултатот и кој го дал голот и толку. За разлика од тоа редовно си идам на ракомет, баскет, одбојка... Додека тој мајмунот не го тргне некој од ФФМ на стадион јас не стапнувам па не гратис, да ми дадат 500 да идам да ги глеам нема да се појавам

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
POD HITNO DA SE IZVRSI EGZEKUCIJA NA JONUZ VELICE SUMULIKOVSKI GORAN PANDEV ILCO NAUMOVSKI HARI HAGI RISTEVSKI I NIVNITE PULENI SEKAKO MISLEV NA FUDBALSKI PLAN INACE NE SE VREDNI NI MRSUL COVEK DA FRLI NA NIV A NE DA GI LEZI ZATVOR

--- надополнето ---

ZAHOVIC AKO TI TEKNUE A POTEKNUE OD SLOVENIJA I IGRASE I NA SVETSKO A I NA EVROPSKO DODEKA NASIOV MANEKEN NE MOZE DA ISTRCA NI 35 MINUTI I AJT DOSTA SO TOJ PANDEV MU OTIDE NEGO KARIERATA TOLKU MU BESE 2 SEZONI I GOTOVO TIPICNO MAKEDONSKA RABOTA JBG CORBA MAKEDONCE

--- надополнето ---

dobro be site zborite za patriotizmot na nas navivacite a kADE E IGRACKIOT PATRIOTIZAM KADE E GINENJETO NA IGRACITE ZA DRZAVATA ZA ZNAMETO ZA DRESOT STO GO NOSAT ZA NARODOT STO GI BODRI ZA LUGETO PO STADIONITE TOA NE GO PRASUVATE NELI STO NE IM SVIRIME NA KOSARKARITE NA RAKOMETARITE NA ODBOJKARITE A NEGO TAMU I KOGA SE GUBI SE BODRI OD SRCE BIDEJKI GINAT NA TEREN MA KOLKU I DA BIL PROTIVNIKOT POSILEN I RED DRUGI RABOTI E PA NE MU GO PROSTUVAM NA PANDEV MANEKENSKIOT ODNOS NE DA GO PCUJAM KE GO OTEPAM OD MAANJE AKO TREBA MISLAM DEKA TREBA KORENITA PROMENA ZA OVA POCNUVAJKI OD FEDERACIJATA PA SE PO RED A ZA TOA TREBA DA SE POTEGNE INICIJATIVA OD OBICNIOT NAROD NAVIVACITE ISKRENITE LUGE ISTO KAKO NA ZAPAD PA TAMU BRE LUGE MOI AKO NESTO NE CINI A PROBUVA DA SE ODRZI NA VLAST KAKO STO TOA GO PRAVI HARI MAJMUNOT PA TAMU IMA PROTESTI DEMONSTRACII SITE NAVIVACKI GRUPI SE SPLOTUVAAT VO EDNO ZA DOBROTO NA REPREZENTACIJATA A NIE SI KUTIME I USTE NE EBE MAJMUNOT 500 DENARI KARTA E JBG TOA NI E

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Она што вчера го видов на стадион беше мизерија од играчи кои освен во неколку наврати (2 или 3), не им беа дораснати на ќумбињата. Уште помизерна беше изјавата на Јонуз дека нашиве небиле во натпреварувачки ритам, ко небаре да играат нашиве незнам каде па не им се почнати првенствава. Луѓе, Камерунциве трчаа ко ненормални, за нив неважеше каллив терен или лизгав, трчаа ко ненормални, ко љути пиперчиња у гз да имаа, а нашиве беа мизерија... да небеа Митревски и Новевски 5 ќе ни бапнеа... Каква мизерија беше со шансата на Пандев додека еден од камерунциве се виткаше на терен. Па цела публика викаше у аут да ја шутне, да дадеше гол ќе беше најпцуената личност вечерта... А тоа 12-ката нивна беше со мотор у гз... тој со топка никој наш неможе да го стигне, а убедливо најлош поединец беше Величе, секој пас пропаднат, иако само тој може од нашиве беше физички (кондиционо) спремен за цел дуел. Сите други се за втора лига... Се виде зашто Пандев грее клупа во Интер...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Секој се откажува од репрезнтација се до моментот коа ќе извадиме одличен резултат против јака репрезентација и после пак ќе се откажува коа ќе изгубиме од некои шапшали:):)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Фудбалерите имаат замислен пријател Османи. Затоа така додаваат топки во празно! http://twitpic.com/3y9pg4
Шизофренија... :pos:

Дечки, не ги ни читав постовите назад ама знам што имате пишувано. Јас ја пратам репрезентацијата од формирањето до денес, можам да кажам дека послаба репрезентација НИКОГАШ сме немале. Имавме лоши периоди и порано и на моменти додека се формираше тим сме биле за никаде, ама ова никогаш не било. Сега сме слаби од играчки кадар, преку селекторон до организациски аспект, од секаде дува промаја. Така да ме чуди што воопшто очекувате нешто позитивно да се случи.

Нејќам ни да пишам поопширно, оти се е млатење празна слама, не сакам да си го губам времето а ни нервите. Во големи гомна сме и не верувам дека во блиска иднина ќе излеземе.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Фудбалерите имаат замислен пријател Османи. Затоа така додаваат топки во празно! http://twitpic.com/3y9pg4

оф леле, абе у мал фудбал сме боље :vozbud: треба тој спорт повеќе да вложуваме, и јас би вложил и во фудбал на песок, тоа масовно да се игра исто како и мал фудбал и поелсно е да анјдеш 56 добри играчи отколку 11 на голем терен и со многу кондиција ислично што ние како народ а таков спорт го немаме.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
Значи вчера беше катастрофа во целосна смисла на зборот. Катастрофа терен, катастрофа тренер, катастрофа фудбалери( ако можат така да се наречат де ). Значи можеби некој од вас нема да се согласи со мене, но се виде дека освен Пандев, Новески, Тричковски немаше друг асален играч од нашите. Кога го извадија Пандев се виде до кај можеме без него. Неможевме два паса да сврзиме. Шумуликовски е исвирена виолина веке и мислам дека е културно да се повлече самиот бидејки како што гледам нашето тренериште абер нема да го стори тоа. Треба еден огромен рез во Мак фудбалот за да се постигнат некој позначителни резултати. И преносот по тапа здравје. Камери од дедо Ное, репетиции феноменални и англичаните би ни љубомореле. Освен А1 и Канал 5 не верувам некоја друга телевизија моментално во Македонија да направи добар пренос на фудбалски натпревар. И доста веке ги ругавме фудбалерите. Тие играат колку што можат со таков стручен штаб и таква паразитска управа на ФФМ. Да сум на нивно место не би заиграл на ниту еден нареден натпревар се додека не се консолидираат работите т.е. смена на Харалампие и Мирсад... Дотогаш уживајте и во тоа што го имаме...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи вчера беше катастрофа во целосна смисла на зборот. Катастрофа терен, катастрофа тренер, катастрофа фудбалери( ако можат така да се наречат де ). Значи можеби некој од вас нема да се согласи со мене, но се виде дека освен Пандев, Новески, Тричковски немаше друг асален играч од нашите. Кога го извадија Пандев се виде до кај можеме без него. Неможевме два паса да сврзиме. Шумуликовски е исвирена виолина веке и мислам дека е културно да се повлече самиот бидејки како што гледам нашето тренериште абер нема да го стори тоа. Треба еден огромен рез во Мак фудбалот за да се постигнат некој позначителни резултати. И преносот по тапа здравје. Камери од дедо Ное, репетиции феноменални и англичаните би ни љубомореле. Освен А1 и Канал 5 не верувам некоја друга телевизија моментално во Македонија да направи добар пренос на фудбалски натпревар. И доста веке ги ругавме фудбалерите. Тие играат колку што можат со таков стручен штаб и таква паразитска управа на ФФМ. Да сум на нивно место не би заиграл на ниту еден нареден натпревар се додека не се консолидираат работите т.е. смена на Харалампие и Мирсад... Дотогаш уживајте и во тоа што го имаме...

така е!!! раководството е виновно за се!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom