Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^^ Немаме ние стандард за толку скапи влезници бе алоо, не се прајте будали со сила! Некој зема 4.000 денари плата месечно. И од тие 4.000 да даде 1.000 за еден ден?? За скопјани не толку, ама мене од Тетово (и тоа мене ми е најблиску, што да речат од другите градови?) ако идем со кола ќе ми отида 500 денари за бензин, карта 300, да се напиеш нешто. И колку излага тоа? А да не зборим ако идат татко и син, тогаш цела плата за еден ден. Абе супер, стандардот ни е на максимално ниво, па “што биле 300, 400 и 500 денари за утакмица“.

И за која репрезентација ти ми збориш жити све?? За репрезентацијата што падна на 81. место? За таа “А-репрезентација“ ми збориш?? Мене ич не ме боли к*р да ти кажем со кого играмо, ме заболе дали ќе го видим Ето, Роналдињо, Роналдо или Станко. Ја идем за Македонија, а за ваква никаква репрезентација како моменталнава не мислим да двоим од уста. Кога не мислат тие на нас, дали имаме или не, јас па уште помалку ќе мислим на нив. Нека биде празен стадионот, да ми се наполни срцето барем.
Така е брат.Разбираме све, и репрезентација и противникот нормално цената зависи од него.Но барем во пријателскиве на овој сиромашен народ,има деца кои никогаш не биле на стадион овозможиум едно стотче нека биди.Пак исто ќе им се фати и на ФФМ нема да бидат оштетени.Стадионот полн а со 500 карта полупразен.

--- надополнето ---

^^ Немаме ние стандард за толку скапи влезници бе алоо, не се прајте будали со сила! Некој зема 4.000 денари плата месечно. И од тие 4.000 да даде 1.000 за еден ден?? За скопјани не толку, ама мене од Тетово (и тоа мене ми е најблиску, што да речат од другите градови?) ако идем со кола ќе ми отида 500 денари за бензин, карта 300, да се напиеш нешто. И колку излага тоа? А да не зборим ако идат татко и син, тогаш цела плата за еден ден. Абе супер, стандардот ни е на максимално ниво, па “што биле 300, 400 и 500 денари за утакмица“

И за која репрезентација ти ми збориш жити све?? За репрезентацијата што падна на 81. место? За таа “А-репрезентација“ ми збориш?? Мене ич не ме боли к*р да ти кажем со кого играмо, ме заболе дали ќе го видим Ето, Роналдињо, Роналдо или Станко. Ја идем за Македонија, а за ваква никаква репрезентација како моменталнава не мислим да двоим од уста. Кога не мислат тие на нас, дали имаме или не, јас па уште помалку ќе мислим на нив. Нека биде празен стадионот, да ми се наполни срцето барем.
Така е брат.Разбираме све, и репрезентација и противникот нормално цената зависи од него.Но барем во пријателскиве на овој сиромашен народ,има деца кои никогаш не биле на стадион овозможиум едно стотче нека биди.Пак исто ќе им се фати и на ФФМ нема да бидат оштетени.Стадионот полн а со 500 карта полупразен.

--- надополнето ---

^^ Немаме ние стандард за толку скапи влезници бе алоо, не се прајте будали со сила! Некој зема 4.000 денари плата месечно. И од тие 4.000 да даде 1.000 за еден ден?? За скопјани не толку, ама мене од Тетово (и тоа мене ми е најблиску, што да речат од другите градови?) ако идем со кола ќе ми отида 500 денари за бензин, карта 300, да се напиеш нешто. И колку излага тоа? А да не зборим ако идат татко и син, тогаш цела плата за еден ден. Абе супер, стандардот ни е на максимално ниво, па “што биле 300, 400 и 500 денари за утакмица“

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.772
Саглам се овие?
300, 400, 500... за пријателска што ќе се игра како полесен тренинг, со хокеарски измени и тоа на ненормално ниски температури?

Се сеќавам на еден натпревар со Босна кој го игравме во фебруари (може грешка е месецот не верувам, кочан беше ладно) ама градски беше полн. Во тоа време репрезентацијата имаше добар период, атмосферата за фудбал беше топ и картите беа 200. Сега во вака мизерна атмосфера и при поголем капацитет на стадионот вакви цени... страшно.

На страна тоа, ќе се фалат со 7-8000 посетеност а над 5000 ќе бидат гратис карти дадени по спонзори и под рака...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Абе не е проблем цената, проблемот е во тоа што нашиве играат како отепани. Да дадам ја 500 денари и да ги гледам како се мачат на кал, не благодарам. Да играа добро и со Андора да играа ќе дадев 500.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
^ Точно. Искрено, кој и да дојде сеа, немам желба за на стадион поради формата на нашиве. Али к*р ги боли ФФМ, си тераат бизниси... и ај сеа дури не е комплетиран стадионов, али после како мислат со вакви цени да напрват 35000 посетеност !? :tapp:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Какви 500ден бе не се тачни овие.Со овие цени на картите нема 1 трибина да се наполни камо ли 2те.
Има луѓе што за 500ден работат 2 дена.
Аи и нашиве што играат еден фудбал ...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.772
Абе не е проблем цената, проблемот е во тоа што нашиве играат како отепани. Да дадам ја 500 денари и да ги гледам како се мачат на кал, не благодарам. Да играа добро и со Андора да играа ќе дадев 500.
Да де, тоа викав поназад, не е битно со кој играме, ама да бепе атмосферата добра, онака со добро почнати квалификации, добра форма, и да има добар натпревар. Сега не знам кого лажат овие, сите знаеме како ќе биде: ќе се трчка едно полувреме натаму наваму, ќе се нафрли по некоја топка во 16 метри, второ полувреме ќе си почнат секои 3 минути измена... ништо ич нема да биде само што ќе измрзне народ за да го види Самуел Ето, кој демек е главен изговор за овие пари. Ето се уби од трчање овој месец, максимум што ќе потрча е едно полувреме и тоа ќе биде лежерно. Ни еден играч од тој калибар нема да ризикува повреда на таков терен (знаеме каков е во фебруари) и за вака неважен натпревар.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Сакав да одам на натпреваров, ама 300 денари не давам за пријателска па шо сака нека биде.
ниту Камерун вреди толку, а нашиве па бетер се на таа листа.

Член од
24 март 2010
Мислења
71
Поени од реакции
18
Ќе сфатат за грешката, па ќе почнат да делат гратиси на Фејсбук :)

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Денес треба да биде објавен списокот на играчи за натпреварот :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.911
Поени од реакции
7.482
Само нешто да прашам,нема многу да зборам за утакмицава...али не ми е јасно...која е таа плата 4000 денари?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Само нешто да прашам,нема многу да зборам за утакмицава...али не ми е јасно...која е таа плата 4000 денари?
Абе они се могуче ќе измислат и ќе ти земат примери од крајност за да испадне што е можно поскапо, тоа ти е со патетичен народ кога си имаш работа...

Башка и да е така, ете му доаѓа дека 25% од тие примања (за кои претера) ќе отидат за еден натпревар... А во Германија знаеш колку ќе те фати да гледаш (пријателски) натпревар? Особено (во твојот случај) кога вклучуваш и патни трошоци за луѓето кои од други градови ќе идат да го видат натпреварот... Тука мислиш нема луѓе кои живеат со само 400 евра месечно? И мислиш нив само 100 евра ќе ги фати да одат татко и син, на пример од Есен до Минхен и назад, за еден натпревар? Само за карта за воз по особа ќе ги фати над 100 евра... Така да се на се испаѓа дааааалеку повеќе него 25%, напротив, ни тие 400 евра месечно примање нема да им бидат доволни... А биди сигурен дека тука има далеку повеќе луѓе кои живеат со 400 евра месечно, него во Македонија со 4000! И што сеа? Како никој од Германците не кука за такво нешто? Тука сите се луди по фудбал, 100000 пати повеќе него во Македонија, ама многу ретко некој може да си дозволи да отиде на натпревар, без оглед дали е тоа на Германска репрезентација или од нивната лига, макар и од втора лига... Но никој не се буни за тоа, сите имаат разбирање и никој не бара пониски цени или незнам си што...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Абе они се могуче ќе измислат и ќе ти земат примери од крајност за да испадне што е можно поскапо, тоа ти е со патетичен народ кога си имаш работа...

Башка и да е така, ете му доаѓа дека 25% од тие примања (за кои претера) ќе отидат за еден натпревар... А во Германија знаеш колку ќе те фати да гледаш (пријателски) натпревар? Особено (во твојот случај) кога вклучуваш и патни трошоци за луѓето кои од други градови ќе идат да го видат натпреварот... Тука мислиш нема луѓе кои живеат со само 400 евра месечно? И мислиш нив само 100 евра ќе ги фати да одат татко и син, на пример од Есен до Минхен и назад, за еден натпревар? Само за карта за воз по особа ќе ги фати над 100 евра... Така да се на се испаѓа дааааалеку повеќе него 25%, напротив, ни тие 400 евра месечно примање нема да им бидат доволни... А биди сигурен дека тука има далеку повеќе луѓе кои живеат со 400 евра месечно, него во Македонија со 4000! И што сеа? Како никој од Германците не кука за такво нешто? Тука сите се луди по фудбал, 100000 пати повеќе него во Македонија, ама многу ретко некој може да си дозволи да отиде на натпревар, без оглед дали е тоа на Германска репрезентација или од нивната лига, макар и од втора лига... Но никој не се буни за тоа, сите имаат разбирање и никој не бара пониски цени или незнам си што...
Абе седи раат, еден стандард што имаме ние можеме комотно да се споредуваме со Германија, кој е ко нас!
Убаво пиша Иосоно погоре, прочитајте го ќе разберете зашто се преценети картиве за овој ПРИЈАТЕЛСКИ натпревар. За со една Шпанија беа мочани 200 ден, сега Камерун со Ето ќе доаѓал ко речи Господ на земја слегол. + тоа што да гледам за 500 ден, како се тркалаат низ кал, како ја пимплаат топката 80% од времето, Јонуз ќе трча ко сељак покрај аут линија и за на крај да заврши 0-0, ВАУ!
Што не вреди, не вреди. Кој има екстра пари, а нема на што да ги потроши, нека му ги фрли на Хари у џепче.

И да, има луѓе на кои им се збира верувале или не 4000 ден месечна плата, прошетајте, распрашајте се по конфекциине колку им се платите на работниците па после прајте се паметни.

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608

Ама што споредуваш Германија со Македонија.
Они имаат што да гледаат силна репрезентација,и ние да имаме силна репрезентација не би се бунел и 1000 ден да е карта,а вака кога имаме најмизерна репрезентација од нашето постоеење богами 500 ден е многу,а башка и пријателска е.
Инаку за натпреварот не очекувам ништо посебно,мислам ке биде како со Нигерија пред неколку години досаден натпревар кој заврши 0:0

А

Анноун

Гостин
- пред 2 години у фебруари игравме со србија ( во најјак состав дојдоа ) - 200 денари карта
- со русија исто квалификациски натпревар картите максимум 300 беа .
- паднавме у пм на фифа ранкинг листата , формата ни е крш ( порази од кина , нерешено со ерменија .. )

- да правиш разлика со германија и македонија е трагикомедично , посебно што германецот кога ќе отиде на пријателската уво не го боли што ќе се дешава на мечот . он ќе отиде ќе се изнајаде скара пред мечот , ќе се изнапрошета низ градот , и ќе пие пиво за време на утакмицата. и новчаникот пак ќе му е полн. а македонецот ќе отиде целиот смрзнат у 5 за 12 на стадион за ? да се моли наумоски да смири топка без фаул на 20 метри од голот ? или конечно некој да успее да нафрли до втора статива на корнер ?

браво хари , цената ти е гром .

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.911
Поени од реакции
7.482
Абе седи раат, еден стандард што имаме ние можеме комотно да се споредуваме со Германија, кој е ко нас!
Убаво пиша Иосоно погоре, прочитајте го ќе разберете зашто се преценети картиве за овој ПРИЈАТЕЛСКИ натпревар. За со една Шпанија беа мочани 200 ден, сега Камерун со Ето ќе доаѓал ко речи Господ на земја слегол. + тоа што да гледам за 500 ден, како се тркалаат низ кал, како ја пимплаат топката 80% од времето, Јонуз ќе трча ко сељак покрај аут линија и за на крај да заврши 0-0, ВАУ!
Што не вреди, не вреди. Кој има екстра пари, а нема на што да ги потроши, нека му ги фрли на Хари у џепче.

И да, има луѓе на кои им се збира верувале или не 4000 ден месечна плата, прошетајте, распрашајте се по конфекциине колку им се платите на работниците па после прајте се паметни.
Човече не ми беше тоа муабетот.
Ако стварно има плата ,4000 денари,како размислува да отиде фудбал да гледа???Денешно време...4000 се ништо.
Иначе сега на ФБ ќе почнат да даваат..гратиси зашто никој нема да им купи...

Kajgana Shop

На врв Bottom