Кошаркарски актуелности

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Баш за таму е, и онака има рударска фаца (со извинение до потенцијалните рудари на форумот)

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Правата на Ристе Стефанов ке бидат спрени за една година , зашто без да даде објаснение е напуснал тренировката на Лукојл и раководството не може да се сварже со него. јасно е само дека е во Македониjа во овоj момент. Наjвероиатниот проблем е конфликт со тренерот Jовица Арсич.

Друг пат не мораш истата вест да ја постираш у две разчлични теми : )
Модерација!

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Денес се изигра финаланата утакмица за купот на Бугариjа по кошарка и Левски Софиjа победи Рилски Спортист со 81 : 78. Отличен мач на Георги Чековски кој завараши со 22 поени. За жалост на Ацо Тодоров кој напално заслужаваше неговиот тим да спечели купот зашто на четвартфинал елиминара фаворитот Лукојл.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ф4 на Јадранската лига ќе се одржи од 23 до 25 април во Загреб и тоа во новата Арена.
Најголем конкурент беше градот Вршац, ама Загреб по вторпат ја доби организацијата.
Полуфиналните двојки се Партизан-Хемофарм и Олимпија-Цибона.

Очекувам финале Партизан-Цибона и доста неизвесен меч.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
ja sum cul za utakmica kosharka so bilo 0-0 na kraj na utakmicata po selava nashi ne se secavam koe selo bilo ali oni igrale celo vreme shutirale i nikoj ne dal kosh nekoj sakal da zakuca ali niso i na kraj 0-0 i dosol nekoj im vika abe ja znam zaso ne moete da daite kosh poso obrachite na koshoite se potesni od topkata i dzabe igravte a ovie se nakurchile i go skinale od maanje a on ne bil kriv samo im kazal u so e stvar kriv bil toj so gi prael koshoite i obrachite

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
ja sum cul za utakmica kosharka so bilo 0-0 na kraj na utakmicata po selava nashi ne se secavam koe selo bilo ali oni igrale celo vreme shutirale i nikoj ne dal kosh nekoj sakal da zakuca ali niso i na kraj 0-0 i dosol nekoj im vika abe ja znam zaso ne moete da daite kosh poso obrachite na koshoite se potesni od topkata i dzabe igravte a ovie se nakurchile i go skinale od maanje a on ne bil kriv samo im kazal u so e stvar kriv bil toj so gi prael koshoite i obrachite
:3::3::3:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Еј, Еј, Еј... траги-комедија :pos::pos::pos:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
"Само" по 500 евра казна за виновниците!
Овче Поле, односно Торус ќе треба да издвојат по 60.000 денари по основа на казни за Небојша Ристиќ и Александар Хелд, односно за Никола Караколев и Ангел Тасевски за учеството во инцидентот за време на полуфиналето од Купот... Побарана и официјална изјава од Зоран Даневски...
Полуфиналето од плеј-офот во македонската кошарка, сепак, ќе протекне во "комплетен состав". Поточно екипите на Овче Поле и на Торус ќе може да настапат во своите најдобри состави со исклучок на оние исклучени кошаркари за време на нивниот меѓусебен натпревар во полуфиналето на Купот на Македонија во Виница.
Пријавата која ја поднесоа раководните луѓе на МКФ, претседателот Даниел Димевски и генералниот секретар Дејан Лекиќ, беше знак и за итен состанок на Дисциплинската комисија.
А истата одлучи дека виновниците треба да бидат казнети. И тоа парично...
Па така пријавените кошаркари, Александар Хелд и Небојша Ристиќ од Овче Поле, односно Никола Караколев и Ангел Тасевски од Торус, ќе треба да платат парична казна во висина од 30.000 денари.
"Иако е утврдено дека е отстапено од стандардната процедура која треба да е напишана во пропозициите за натпреварување во Купот на Македонија, сепак, по прегледот на снимката од натпреварот, јасно е дека има и други виновници, односно учесници во тој немил настан"- појаснува претседателот на Дисциплинската комисија, Александар Лазаревски. "Реакцијата на одговорните луѓе во федерацијата е правилна. Но во овој момент, согласно со актуелната ситуација, сметаме дека високата парична казна ќе има позитивно влијание во разрешување на една ваква неубава слика која се создаде по тоа полуфинале во Виница"- дополнува Лазаревски.
Согласно со ова одлука, овие кошаркари ќе имаат право на настап на денешните полуфинални дуели од плеј-офот. Сите имаат право на жалба до Арбитражната комисија, и тоа во рок од 72. часа по приемот на одлуката.
Освен тоа, "дисциплинците" не ја затворија постапката и против првиот човек на Овче Поле, Зоран Даневски, исто така пријавен од страна на челниците на МКФ. И тоа поради обидот да ја повлече екипата за време на натпреварот со Торус.
"Не можеме никого да судиме додека не го чуеме неговото мислење и видување на настанот"- смета Лазаревски."Затоа одлучивме, односно побаравме и официјална изјава од г. Зоран Даневски. Откако ќе ја добиеме, можеме да зборуваме за продолжување на постапката во која, пак ќе речам, има доста неправилности, и пред с$ правовремени реакции. Една ситуација која сите нас н$ тера да направиме сериозни промени во оние постоечки Пропозиции за натпреварување во Купот кои се доста воопштени"- вели на крајот Лазаревски.

Без Шибалиќ и Костески
Старите казни, оние на Данило Шибалиќ, односно Александар Костески, и понатаму остануваат "на сила".
Крилата на Овче Поле и на Торус ќе ги пропуштат наредните четири натпревари, а како што сега стојат работите и целата полуфинална серија од плеј-офот.
Освен тоа, и двајцата се со дополнителна парична казна од 30.000 денари изречена веднаш по инцидентот во Виница.

извор:http://www.sport.com.mk/?ItemID=B3816AD052903A4595E8F5C5669C98BD

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Дуда Ивковиќ нов тренер на Олимпијакос каде што може да дојде Мекинтаер во случај Теодосиќ да замине кај Вујошевиќ у ЦСКА.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Спанулис од Панатинаикос, во Олимпијакос ... Е сега станува интересно, хаха :D

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Одамна се збореше за овој трансфер,добар пријател е со Дуда и му истекуваше договорот со Пао.
Се шпекулира дека во Олимпијакос ќе оди и Бјелица,ако го земат ќе имаат многу јак тим.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Коста Перовиќ потпиша за Барселона, а Боби Марјановиќ за ЦСКА.

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Радуљица најблиску до Ефес Пилсен. :)
Терил Мекинтаер најверојатно ке го менува Теодосиќ во Олимпијакос кој највероватно ке премине или во ЦСКА или во Реал Мадрид .

Kajgana Shop

На врв Bottom