Pink Floyd

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Знам од кажувањето на другар ми. Он е фанатик буквално. :vozbud:

Иначе цура сум не дечко.:smir::tv:
Леле, извини Macaparket, се занесов со страстите - не прочитав кој е... :)
...„не-му-кажувај на тато“, плиз ;)

... инаку... моја агенда оттаму би била прогресивно накај Wall (Wish You Were Here, па Animals) па после The Wall - назад накај Meddle, Obscured.., More i Saucerful. Е, после би отишол пак напред - модерно - со Momentary и Division Bell. Малку напред - малку назад. И пак...

Незнам што би рекле другите, ама јас мислам дека со Флојд средината треба да се чуе прва (Waters-овото). Ако почнам со Piper at the Gates... - мислам дека лесно би се откажал од обидот и би ги етикетирал како детињасти фрикови на acid... Ако почнам со Division Bell, мислам дека би добил погрешна претстава за бендот и би очекувал рима и 4/4 стихови, па би се збунил со другото...

Шо викате?

Еј.,.. а да ги викнеме бе тука, дур има уште живи...

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Еве уште еден документарец во 7 дела(по 7 минути) за правењето на "Ѕидот", општо раната историја на бендот, одделувањето на Вотерс од него и уште многу корисни информации:

:helou:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Koга ќе ги чујам првите тонови на песнава...се осеќам ко Брус Вејн кој сејт пред оделото од Бетмен и се спремат да го облечит...

Неописливо.

Се надевам дека нема да ги пцујам пошо рикнале сите и ни ускратиле од ќеифот да ги гледаме на концерт, поради „лични недоразбирања“...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Еве да се пријавам како нов заразен од нивниот вирус :).
До пред месец дена знаев само за неколку песни од нив (Money, Another brick in the wall ...). А на Another brick in the wall се сеќавам на спотот уште ко помал ко бев, ептен ми беше некако морничав :).

Е сега , пред еден месец праев нешо муабет онака со едно другарче, се задлабочивме ептен со темите и ми вика мора да ја слушниш Time од Pink Floyd.
Нормално, јас го послушав и ете ме сега не можам 5 минути од денот да ги поминам без Флојд.
Капак на се, Блогиглава ми го препорача Dark side of the moon, па последните 2 дена нон стоп само то слушам.
Сега засега, омилени ми се Speak to me / Breath и Time, ма да цел албум е лудници, со то шо ги издвојв само овие две некако неубо дури ми иди шо ги запоставив другите :).

Па, да се подзаситам барем малце од Dark Side ќе терам на нареден.

Btw, моментално го спуштам документарецот за Dark side of the moon :).

И мора да ја пофалам темата, многу убај мислења прочитав а воедно и корисни информаци.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Е сега , пред еден месец праев нешо муабет онака со едно другарче, се задлабочивме ептен со темите и ми вика мора да ја слушниш Time од Pink Floyd.
...и ја така се заебав...

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Бенд кој многу го поштувам дефинитивно. Им ги имам сите албуми во дигитална форма, а само Another Brick in the Wall Part 2 и One of My Turns на плоча...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Утревечер во Магор имат Pink Floyd night. Некој заинтересиран за одење?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
...и ја така се заебав...
мислам дека веќе сваќам шо сакаш да кажиш :)

да бев негде во близина ќе дојдев сигурно. Инаку пред една недела точно бев тука на Pink Floyd cover bend, солидни беа дечките не беа лоши.

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Утре вечер е Сабота? Нема време на мислењава, не знам кога се напишани.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Утре вечер е Сабота? Нема време на мислењава, не знам кога се напишани.
Има време над никот.:wink:

Инаку за Pink Floyd имам слушнато повеќе песни и се добри.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Dark Side го изанализирав и изнаслушав и уште го слушам. Го изгледав и документарецот. Лудила, немам зборој.
Сега префрлив на The Wall , двата дела, спуштен ми е и документарецот треба да го гледам. Одличен е и овај, само некако Dark Side попривлечен ми делува, нешто појќе ме влечи накај него.
Од The Wall , песни шо досега најмногу шо ми остајле впечаток Comfortably numb, Good bye blue sky, Hey you, Another brick in the wall (part III) ... и да не продолжвам пошо ќе треба скоро сите да ги пишам :)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Вотерс го оживува „ѕидот“

Eден од основачите на Пинк Флојд, Роџер Вотерс одлучи да одржи турнеја на која повторно ќе го изведува одличниот албум на групата „The Wall“. Тоа ќе го направи три децении после оригиналната турнеја на Флојдци на која албумот беше претставен....

Целата вест, тука

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Вотерс го оживува „ѕидот“

Eден од основачите на Пинк Флојд, Роџер Вотерс одлучи да одржи турнеја на која повторно ќе го изведува одличниот албум на групата „The Wall“. Тоа ќе го направи три децении после оригиналната турнеја на Флојдци на која албумот беше претставен....

Целата вест, тука
Програма за турнејата малку потешко а?
Ме интересираат најблиските точки до Македонија кај шо ќе свири, вакво нешто не смее да се пропушти

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Не ми се прави многу мерак со Вотерс. Ја би да го гледам Гилмуров :))))

Kajgana Shop

На врв Bottom