Pink Floyd

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Dark Side го изанализирав и изнаслушав и уште го слушам. Го изгледав и документарецот. Лудила, немам зборој.
Сега префрлив на The Wall , двата дела, спуштен ми е и документарецот треба да го гледам. Одличен е и овај, само некако Dark Side попривлечен ми делува, нешто појќе ме влечи накај него.
Од The Wall , песни шо досега најмногу шо ми остајле впечаток Comfortably numb, Good bye blue sky, Hey you, Another brick in the wall (part III) ... и да не продолжвам пошо ќе треба скоро сите да ги пишам :)
Види...Тhe Wall не е албум за од прва. :)
Од Dark Side оди на Division Bell, Momentary Lapse of Reason, Animals... преслушај го и лајв албумот PULSE, прочитај збор два за концептот на Wall и тогаш ислушај го, изгледај го филмов и после слушај го до мила воља со потполно уживање. После посвети и се на целата друга дискографија.:)
Се надевам не те збунив премногу и исто така се надевам дека уште ги слушаш. Се` најдобро.

Не ми се прави многу мерак со Вотерс. Ја би да го гледам Гилмуров :))))
Кој од кој се постари, ама јас би одел на двајцава иако Гилмор е 3 гласовни класи над Вотерс. Ако турнејава го носит дедо Роџер во соседниве земји или Македонија(аха...), ќе прснам ако не одам.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Види...Тhe Wall не е албум за од прва. :)
Од Dark Side оди на Division Bell, Momentary Lapse of Reason, Animals... преслушај го и лајв албумот PULSE, прочитај збор два за концептот на Wall и тогаш ислушај го, изгледај го филмов и после слушај го до мила воља со потполно уживање. После посвети и се на целата друга дискографија.:)
Се надевам не те збунив премногу и исто така се надевам дека уште ги слушаш. Се` најдобро.
Постот ми е релативно стар а ко ќе слушниш низ се шо поминвав во меѓувреме ... :). Филмот го изгледав :). Го изгледав и документарецот за креирањето на Dark Side of The Moon. The Wall го отепав од слушање , и уште го слушам :). После него се префрлив на Wish You Were Here, и тој го изнаслушав и го слушам. Пo Wish You Were Here, ојдов на Animals(нормално и за овај важи дека е ислушан и уште го слушам и анализирам, и ова важи за секој напишан нареден да не се повторвам :)). После Animals продолжив со Meddle, после него The Final Cut, и последен спуштен албум ми е A Momentary Lapse of Reason.
И после сите ислушани пак некако најдраг ми е Dark Side of The Moon, можда оти преку него ги запознав Floyd, не сум сигурен. Во секој случај и останатите албуми шо сум ги ислушал ми се исто добри и квалитетни како и Dark Side of The Moon

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Постот ми е релативно стар а ко ќе слушниш низ се шо поминвав во меѓувреме ... :). Филмот го изгледав :). Го изгледав и документарецот за креирањето на Dark Side of The Moon. The Wall го отепав од слушање , и уште го слушам :). После него се префрлив на Wish You Were Here, и тој го изнаслушав и го слушам. Пo Wish You Were Here, ојдов на Animals(нормално и за овај важи дека е ислушан и уште го слушам и анализирам, и ова важи за секој напишан нареден да не се повторвам :)). После Animals продолжив со Meddle, после него The Final Cut, и последен спуштен албум ми е A Momentary Lapse of Reason.
И после сите ислушани пак некако најдраг ми е Dark Side of The Moon, можда оти преку него ги запознав Floyd, не сум сигурен. Во секој случај и останатите албуми шо сум ги ислушал ми се исто добри и квалитетни како и Dark Side of The Moon
Ме радвит то, искрено. :)
Инаку и мене омилен од Флојд и општо омилен албум ми е Dark Side Of The Moon.
И да се пофалам...

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Легенди! Немора ништо повеќе да се каже... Чиста уметност која не се повторува пак...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ме радвит то, искрено. :)
Инаку и мене омилен од Флојд и општо омилен албум ми е Dark Side Of The Moon.
И да се пофалам...

Еее и јас имам слична идеја :), ете да те известам да не речиш после те копирав :). Само јас шо сакам да испечатам појќе постери од албумите и да си ги клам по ѕидој.
А инаку шо иам еден „сувенир“ од Pink Floyd, ко ќе го сликам ќе ти го покажам .... ама има да ми љубомориш максимално :)

BruceDickinson'

Iron Maiden
Член од
1 јуни 2010
Мислења
4
Поени од реакции
2
ај да ми е среќен патот до чешка на 15 април.....:wink: одам на концерт :vozbud::vozbud: \m/

--- надополнето ---

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Едни од првите пинонeри на психоделичната музика!:wub:

rosoner22

Milan sempre con te!!!!!!
Член од
12 март 2010
Мислења
108
Поени од реакции
12
Прво браво за групата...Второ некој нешта никогаш не се повторуваат ниту надминуваат, такви се Pink Floyd...прв пат ги слушнав у пето...беше Antoher Brick in The Wall на една стара касета...па право у music shop Sisko...да видам кој се генијалците :D...газдата да ти биде болен по Pink Floyd....ме потрупа со касети :)....Омилени албуми ми се The Dark Side Of The Moon и Division Bell....a од песни Comfortably Numb, Wish you were here, Hey You, Mother.......ногу се :)....

PINK FLOYD ТАТКОВЦИ НА КОНТИНУИТЕТОТ...нема крај, само нов почеток.

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Го обожавам овој бенд.:pipi:
Легенди..:wub:
Најмногу ми се допаѓа албумот, А Momentary Lapse of Reason.
It makes me feel high, so poweful.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Пред некое време му ветив на Болиглава нешо шо ќе биди љубоморен , па ете дојде денот да се пофалам :)

DSC00859.jpg

DSC00860.jpg

DSC00858.jpg

ете го. Оригинална плоча Dark Side of the Moon купена 1975 година :), сеуште во исправна состојба, ја краси мојата соба.
Ајде сега да ве видам :baeh:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пред некое време му ветив на Болиглава нешо шо ќе биди љубоморен , па ете дојде денот да се пофалам :)

Прегледај го приврзокот 32775

Прегледај го приврзокот 32776

Прегледај го приврзокот 32777

ете го. Оригинална плоча Dark Side of the Moon купена 1975 година :), сеуште во исправна состојба, ја краси мојата соба.
FUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:cuc: :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

No, wait!

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

H

HITCH

Гостин

Прегледај го приврзокот 32775

Прегледај го приврзокот 32776

Прегледај го приврзокот 32777

епа греотка сме :( ама јас со здравје да си ја слушаш :smir:

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
T

the Carpenter

Гостин
Прашање до фановите на Флојдовци кои сакаат да ги видат на концерт.

Да спиете со вашата бивша жена/девојка, а да немате секс, дали би уживале?

Ако да, одете на Флојд!
Ако не, разберете ја споредбата.

Тhe magic is gone!

Kajgana Shop

На врв Bottom