Болиглава
A cold fact
- Член од
- 16 јуни 2007
- Мислења
- 4.701
- Поени од реакции
- 2.353
Види...Тhe Wall не е албум за од прва.Dark Side го изанализирав и изнаслушав и уште го слушам. Го изгледав и документарецот. Лудила, немам зборој.
Сега префрлив на The Wall , двата дела, спуштен ми е и документарецот треба да го гледам. Одличен е и овај, само некако Dark Side попривлечен ми делува, нешто појќе ме влечи накај него.
Од The Wall , песни шо досега најмногу шо ми остајле впечаток Comfortably numb, Good bye blue sky, Hey you, Another brick in the wall (part III) ... и да не продолжвам пошо ќе треба скоро сите да ги пишам
Од Dark Side оди на Division Bell, Momentary Lapse of Reason, Animals... преслушај го и лајв албумот PULSE, прочитај збор два за концептот на Wall и тогаш ислушај го, изгледај го филмов и после слушај го до мила воља со потполно уживање. После посвети и се на целата друга дискографија.
Се надевам не те збунив премногу и исто така се надевам дека уште ги слушаш. Се` најдобро.
Кој од кој се постари, ама јас би одел на двајцава иако Гилмор е 3 гласовни класи над Вотерс. Ако турнејава го носит дедо Роџер во соседниве земји или Македонија(аха...), ќе прснам ако не одам.Не ми се прави многу мерак со Вотерс. Ја би да го гледам Гилмуров )))