Хмм. Зависи од пакетот.Moже некој да ми каже дали сеуште се намалува брзината на секои потошени 20гб на Кејбелтел?
Пример старутваш со 8мб после20/30гб паѓа на 6, па на наредните 20-на 4мб итн? или нема веќе такви глупости?
Фала на објаснувањето, значи да потврдиме. Кога ќе направиш 100гб трансфер,(данлоуд) брзината пак ти е иста? (сакам да го ставам истиот пакет) 10мбс или околу 1100кбс. Само над 200гб паѓа на 1мб така?Хмм. Зависи од пакетот.
Ја сум со голд 10/200 и се намалува после 200, на 1мбпс. Би требало и другите да се така. На ист принцип да работат.
.
Јас имам пакет Дабл голд, значи 8Мбс/150ГБ и додека не надминам 150 нонстоп е со таа брзина а после тоа на 256Кбс.Moже некој да ми каже дали сеуште се намалува брзината на секои потошени 20гб на Кејбелтел?
Пример старутваш со 8мб после20/30гб паѓа на 6, па на наредните 20-на 4мб итн? или нема веќе такви глупости?
Не паѓа брзината после 100. Ми се деси во Јули 230 некаде да отидат и брзината остана иста, иако последните 2 дена од месецот беше лимитот поминат.Фала на објаснувањето, значи да потврдиме. Кога ќе направиш 100гб трансфер,(данлоуд) брзината пак ти е иста? (сакам да го ставам истиот пакет) 10мбс или околу 1100кбс. Само над 200гб паѓа на 1мб така?
Од септември CableTel ќе ја прошири својата мрежа во Драчево и Пинтија, па ме интересира за интернет пакетите:
- каква е брзината?
- дали мрежата е стабилна?
- дали по надминување на лимитот брзината се намалува и дали надминатото се наплаќа?
Сега за сега сум на One (On.net) и не сакам да избрзувам да го продолжам договорот.
Дали преку ден брзината на данлоуд е иста како навечер, или барем до 80% да иде од максималната можна?Па мое искуство ќе ти кажам. Брзината е 95% од месецот е топ. Максимална можна за пакетот.
За стабилна е многу мрежата. многу ретко паѓа. По надминување на лимитот те кратат, а за доплаќање, не се доплаќа.
Според мене еден од најдобрите Интернет мрежи е у Македонија.
Од септември CableTel ќе ја прошири својата мрежа во Драчево и Пинтија, па ме интересира за интернет пакетите:
- каква е брзината?
- дали по надминување на лимитот брзината се намалува и дали надминатото се наплаќа?
Сега за сега сум на One (On.net) и не сакам да избрзувам да го продолжам договорот.
- каква е брзината?
Па до сеа многу биле ретки случаите да зафркава навечер брзината. 5 пати максимум месечно. Доста често симнувам навечер и топ е.Дали преку ден брзината на данлоуд е иста како навечер, или барем до 80% да иде од максималната можна?