Фан Клуб: Победа - Прилеп

F

fantomX

Гостин
Pa Dragi Hristoski,da ne beshe zastiten svedok morashe da bide kaznet i toj,kako trener na Pobeda,zosto ne e mozno toj nisto da ne znael,po site hierarhii sto se vo eden klub!!A nisto cudno drugiot da e Marjan Stojkoski - Mantata...Kako velat,toa sto moze tvojot da ti go napravi ne mozi nikoj...A javna tajna e deka toj i dedo mu Simon ,odamna sakaat da mu ja zemat Pobeda na Acule!
Не, инаку беа имината, само не ми текнува ебаго...
Дека Симон сака да ја земи Победа од Ацуле в ред, ама на овај начин? Не ми е логично таквото нешто.:toe:

G

grande-juve

Гостин
Раководството на Победа негира дека го местеле натпреварот со Пјуник одигран во 2004-та година во Скопје.
По петочната одлука на УЕФА со која прилепска Победа е суспендира од европските натпреварувања, а претседатлот на клубот Александар Забрачанец и поранешниот капитен Николче Здравевски, добија доживотна суспензија за активност во фудбалот, челниците на Победа конечно излегоа со соопштение кон медиумите. Раководството на Победа негира дека го местеле натпреварот со Пјуник одигран во 2004-та година во Скопје. Според нив, афера е дело на на како што се вели „безвредни луѓе од Македонија како што се : Неделковски, Дургутов, Илиевски и Христовски кои не бираат сретсва да ги остварат личните интереси и придобивки“.Победа се вели во соопштението својата невиност ќе ја докаже пред УЕФА и судовите во земјава.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
еве го членот 71 на кој се повикува мак спорт:

НЕГАТИВНИ ПОЈАВИ ОД ПОГОЛЕМИ РАЗМЕРИ ИЛИ ЗНАЧЕЊЕ

Член 71
Клуб или негов член кој придонесува, учествува, не овозможи или не преземе превентивни и други потребни мерки против негативни појави од поголеми размери или поголемо значење за кои е одговорен во натпреварувањето и одбива да настапува на официјални натпревари ќе се казни со:
 клуб со одземање од 3 (три) до 9 (девет) бода односно од 3 (три) до 9 (девет) негативни бода и парична казна:

Прва лига 2500
Втора лига 1000
Трета лига 500

Како и:
Клубот со враќање во понизок степен на натпреварување, а негов член со исклучување од фудбалска организација.

еве што ја очекува победа, миленко кажа дека он не заштитен сведок туку само експерт на уефа кој ги објаснува состојбите во мак-фудбалот. како што кажа он следен на списокот е вардар, па мкд ѓп, па сениорска репрезентација, па у-21, па у-19 итн.

значи не сте само вие, туку вие сте први, ова мора да се случи да се исчисти нашиот фудбал еднаш засекогаш, и на тие што ке бидат после хари да не им текне да прават вакви работи. е сега победа е казнета 8 години, ама замисли кога репрезентацијата ке ја казнат со 8 години не играње (4 циклуси!!!!!!) е тогаш пишите дека хари е прилепска престолнина итн.

F

fantomX

Гостин
„На состанокот во Нион не беше приложен ниту еден валиден доказ со кој би се потврдило дека натпреварот е наместен, како на пример уплатени пари на кладилници, изјави од ФК Пјуник за контакт, парична понуда, или договор“, стои во денешното соопштение од ФК Победа, потпишано од претседателот Александар Забрчанец.
Обвинението се заснова исклучиво на исказите и изјавите на таканаречените заштитни сведоци, информатори.
Миленко Неделковски, Мијалче Дургутов, Никола Илиевски - Џиџи и Драган Христовски не посочиле ниту еден материјален доказ, а нивните изјави содржат инсинуации, претпоставки, сеќавања, со цел да се понижи македонскиот фудбал и се доказ за нашиот синдром на самоуништување и во фудбалот, се вели во денешното соопштение на прилепскиот прволигаш.

Миленко е гомнојадач, Ацуле исто. Не ми е за верување ниеден, ни воа соопштениево (дел од него), ни пак правдањата на Миленко на негојо форум.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
izgleda Pobeda igrase sama protiv sebe pa e namesti utakmicata:toe:nikade dokazi deka e uplateno pogolema suma na pari..Da bese Pobeda od nekoja zapadno evropska zemja nisto nemase da se slusni..

G

grande-juve

Гостин
izgleda Pobeda igrase sama protiv sebe pa e namesti utakmicata:toe:nikade dokazi deka e uplateno pogolema suma na pari..Da bese Pobeda od nekoja zapadno evropska zemja nisto nemase da se slusni..
Имаше и сведок од Белгија кој исклучиво пласираше факти во бројки. На пример вели: ваков тип средба во овој ранг и коло на натпреварување носи обрт на светско ниво во сите кладилиници од 100.000 евра. Оваа Победа-Пјуник има донесено (само) зијан (обртот е поголем) на (само) европските (не и азиските) кладилници од 4-5 милиони евра. Парите и цифрите кажуваат дека е местенка.
И, имаше три сведоци (ЗАШТИТЕНИ), со таен идентитет, кој тврдеа дека биле дел од местенката или сведоци на истата.

Трите сведоци, се клучните за пресудата.

еве од архивите на вест, по натпреварот победа-пјуник

http://star.vest.com.mk/default.asp?...&rubrika=Sport

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]И ИГРАЧИТЕ НА ПОБЕДА СЕ ОБЛОЖУВАЛЕ ПРОТИВ СВОЈОТ ТИМ[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Срамота[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Натпреварувачката двојка беше симната речиси од сите светски обложувалници, а неколку часа пред почетокот на натпреварот тоа го сторија и македонските, сомневајќи се дека натпреварот е наместен[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Градски стадион во Скопје. Гледачи: 3.000. Судија: Дамир Скомина (Словенија). Жолти картони: Жилсон, Ѓокиќ, Капинковски и Крстев (Поб.), Алексанјан, Ар. Мртчјан, Пачајан (Пју.). Црвен картон: Алексанјан (П).[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Стрелци: Гешоски 80'(Поб), Манухарјан 15', Ховханисјан 25', Нзарјан 40'(Пју)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Победа: Пандев, Капинковски, Нацев, С. Здравевски, Георгиев (Крстев), Ѓокиќ, Ѓорѓиески, Н. Здравески (Маневски), Др. Димитровски (Де. Димитровски), Жилсон, Гешкоски[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Пјуник: Апоула, Ховселцан, Назрајан, Тетебосјан, Ломбе, Ар. Мкртчјан (Балеп), Алексанјан, Аг. Мкртчјан, Пачајан, Ховханисјан, Манухарјна (Антонјан)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Во рамките на првото квалификациско коло од Лигата на шампионите, во вторникот навечер, на "Градски", македонскиот шампион Победа беше поразен од претставникот на Ерменија, Пјуник, со 1:3 (0:3), со што речиси ги загуби сите шанси за понатамошен пласман. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Повеќе од поразот боли срамната игра на прилепчани, особено во првото полувреме. Интересно е што како сите на трибините на нашиот најголем стадион предвреме да го знаеја епилогот од натпреварот. За илустрација, оваа натпреварувачка двојка беше симната речиси од сите светски обложувалници, а неколку часа пред почетокот на натпреварот тоа го сторија и македонските. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Сепак, и за да се одигра еден таков "регуларен" меч, треба да има актери тоа да го сторат, а да не се забележи. А такви завчера на "Градски" немаше. Од авион се гледаше како Ховчанисјан и другарите без проблеми се шетаат низ одбраната на Победа. Кога во почетните минути голманот Пандев одбрани на два пати и сите ги фати страв дека ќе се случи нешто надвор од планираното, голот на Манухарјан во 15. минута ги смири страстите. Се понатаму беше само чиста реализација. По вториот гол што само десет минути подоцна го постигна Ховханисјан, дел од гледачите почнаа да го напуштаат стадионот. Сликата околу регуларноста на средбата не ја поправи ни црвениот картон што поради приговор го доби директорот на Победа, Александар Забрчанец - Ацуле. Наводно, тој бил незадоволен од слабото судење на словенечката судиска тројка?! [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Кога на пет минути пред крајот на полувремето Назрајан го постигна и третиот гол за гостите, беше евидентно дека во вториот дел и двете екипи ќе играат многу полесно. Во овој период од играта фудбалерите на Победа ја отворија играта, а ни голот на Гешоски во 80. минута не го симна срамот. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Можеби најжално во оваа фудбалска трагикомедија е навивачката група "Мајмуни", која со пет автобуси од Прилеп допатува во Скопје. Таа во почетните минути му даде силна поддршка на својот клуб, но кога виде во што е работата, во театрална атмосфера го дочекаа крајот на мечот.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Веќе во вторник фудбалската експедиција на Победа ќе оди на фудбалски пикник во Ерменија. Т. Зографски[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]***[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Прилепчани се обложувале против себе[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]На неколку часа пред почетокот на натпреварот, кога наводно по одржаниот клупски состанок било познато како ќе заврши мечот, една група фудбалери на Победа биле видени пред една скопска обложувалница, каде што се обложувале на пораз на својата екипа. Дел од нив тоа го сториле и преку телефон. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]***[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Коефициентот за победа на Пјуник паѓаше[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Во дел од хрватските обложувалници коефициентот за победа на Пјуник од час во час паѓаше. Така, на два дена пред средбата, коефициентот на добивка беше 7.50, на 24 часа пред мечот тој падна на 5.10, додека на шест часа пред стартот на натпреварот тој падна на само 1.90. [/FONT]

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Имаше и сведок од Белгија кој исклучиво пласираше факти во бројки. На пример вели: ваков тип средба во овој ранг и коло на натпреварување носи обрт на светско ниво во сите кладилиници од 100.000 евра. Оваа Победа-Пјуник има донесено (само) зијан (обртот е поголем) на (само) европските (не и азиските) кладилници од 4-5 милиони евра. Парите и цифрите кажуваат дека е местенка.
И, имаше три сведоци (ЗАШТИТЕНИ), со таен идентитет, кој тврдеа дека биле дел од местенката или сведоци на истата.

Трите сведоци, се клучните за пресудата.

toj svedokot od Belgija neka plasira fakti od Belgiskata liga ima dosta raboti sto smrdat tamu a tie trojca ako bile del od mestenkata(cudno) a sega svedocat protiv znaci nesto ne e vo red..morase de se najdi eden pacient za da gi zaplasat pogolemite timovi sto isto gi mestat natprevarite.. moram povtorno da naglasam Pobeda e od Makedonija

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Денес тежок бод против Металург . Искрен сум и ќе кажам , мислам дека сигурно ќе испаднете . Ова не го сваќајте како навреда туку како реалност . Најубаво ќе биде за клубот ако испадне во 2 лига бидејќи ќе се консолидира и ќе почне се од почеток . Нови спонзори , ново раководство зошто ова сегашново абер нема за подобро утре на клубот , кој играчи вредат да се задржат кој не шут - карта и милион други работи на спортски и раководен план :toe: .

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Posto ne ja gledashe utakmicata nemash pravo da komenitas dali bil tezok ili lesen..Zosto na krajot Metalurg beshe toj sto se spasuvashe!
A koga sme vejke kaj cesnosta..Za toa sto vasata uprava vetuvala premii na Pelister,i toa e kaznivo po zakon ako ne znaeshe!!
Znaci si imash svoj fan klub i bi te zamolil ako nemash sto pametno da kazesh ovde,podobro da ne doagash...!!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Сега не знам со која надеж че тренира деца во Победа, кога и да стана фудбалери на Победа тешко некој да би сакал да игра во 2-3 лига.Или па, можно е да се преобедина некои од школиве, пред некое време Тони и Победа мислам се обединија во една школа, можи да напра овие од Победа да тренира за 11 Октомври ако се крени тој.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Posto ne ja gledashe utakmicata nemash pravo da komenitas dali bil tezok ili lesen..Zosto na krajot Metalurg beshe toj sto se spasuvashe!
A koga sme vejke kaj cesnosta..Za toa sto vasata uprava vetuvala premii na Pelister,i toa e kaznivo po zakon ako ne znaeshe!!
Znaci si imash svoj fan klub i bi te zamolil ako nemash sto pametno da kazesh ovde,podobro da ne doagash...!!
Друже јас бев реален . Имаш ти информација дека нашата управа ветувала премии на Пелистер ??? Јас имам инфо дали денес била наместена со НАпредок во Кичево ??? Ние само претпоставуваме бе друже . Ама во нашиов фудбал , претпоставките се пола вистина . За клубот ќе биде подобро да се реорганизира . Погледни не нас :toe: . Отидовме во 2 лига . Изигравме 2 години се среди клубот , гледај сега кај сме :toe: . Се се промени , управа , играчи , спозори буквално се , а не лоповите што беа пред тоа . Ова ти го кажувам со најдобра намера и е мој личен став . Испаднаа клубови порано како Пелистер , Македонија Ѓ.П. , Слога , Цементарница итн не ме сваќај погрешно , знам колку боли да го гледаш твојот иленик во 2 лига со селски екипи ама тоа е :toe: . На никого не му е загарантирано местото во 1 лига :toe: .

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Денешната утакмица изобилуваше со шанси на двете страни, иницијативата беше на страната на Победа, но за жал немаше реализација
5 100% шанси не беа реализирани...немоќ, немотивираност на поединци или нешто друго???
Многу ме воодушеви изјавата на коментарот на гостите Ѓоре Јованоски каде што изјави дека потполно стои зад Победа за сето она што и се случува овој период и ги обвини сите инволвирани во овој случај, оние ’’квази’’ патриоти во Македонија (се надевам не е лицемерство од негова страна)

еве некои сликички од денешниов натпревар

G

grande-juve

Гостин
smrt za kodosite kako milenko
аман бе, отековте за миленко, како да миленко ја убедил уефа да донесе ваква казна, за толку моќен ли го сметате. Сакам да ми искоментирате за ова :

Прилепчани се обложувале против себе

На неколку часа пред почетокот на натпреварот, кога наводно по одржаниот клупски состанок било познато како ќе заврши мечот, една група фудбалери на Победа биле видени пред една скопска обложувалница, каде што се обложувале на пораз на својата екипа. Дел од нив тоа го сториле и преку телефон.

Kajgana Shop

На врв Bottom