Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ако може некој да помогне.
Кога ќе го приклучам рутерот на компјутер интернетот е нестабилен,паѓа на секои 10 мин.Ако го исклучам рутерот од компјутер,со лаптоп може да се сурфа на интернет без проблем,ама компјутерот нема интернет.Ако пак го вклучам модемот директно во компјутер интернетот си е стабилен,ама не може да работи рутерот..Шо е работава???
Пробај со други кабли да ги врзеш.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Фала на советот,ќе пробам. ;)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.379
Ако може некој да помогне.
Кога ќе го приклучам рутерот на компјутер интернетот е нестабилен,паѓа на секои 10 мин.Ако го исклучам рутерот од компјутер,со лаптоп може да се сурфа на интернет без проблем,ама компјутерот нема интернет.Ако пак го вклучам модемот директно во компјутер интернетот си е стабилен,ама не може да работи рутерот..Шо е работава???
Јави им се и прашај го зашо ти кочи.Ако ти речат дека кај нив е ок тогаш барај нов рутер.

--- надополнето ---

уште ли им важат тие правила, 2-3 улици во скопје со оптика ? :)
Оптика имаш до сите поголеми градови во Македонија.Има и во Штип само не нудат на обични корисници сеуште.На еден другар мајка му работи во поштата и они имаат оптички дома заедно со макс тв.И не плаќаат 1700 за тој пакетот туку 1200 бидејќи е вработена таму.Инаку комерцјално мене ми рекоа дека летово има шанси јули-август да има и за Штип.Па нели гледаш стално фрчат со камион од Т-Хоме по град и нешто местат.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
Не ли е малце глупо да рекламираат нешто што неможат да им го обезбедат на сите корисници? И како може кај тие што има техничка можност за оптика, да добиваат многу по квалитетна услуга за истите пари?

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Не ли е малце глупо да рекламираат нешто што неможат да им го обезбедат на сите корисници? И како може кај тие што има техничка можност за оптика, да добиваат многу по квалитетна услуга за истите пари?
1800 за 30GB + телефонија , телефон кој никој не користи и многу мал лимит за тие пари !!!
50ГБ телекабел за 1000 денари + кабловска , али јбг t-home коштаплери :kesa:

Член од
31 мај 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Си купив дополнителен ресивер за Макс ТВ сега ми траже долу еден код дали ке мозете да ми казете кој е кодот фала однапред

Член од
20 април 2010
Мислења
11
Поени од реакции
5
Здраво на сите. Ај ве молам да ми кажете каде да проверам каков пакет користам на T-home...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Mесецов ги средив.. лимитот ми е 10 гига..

downloaddd.jpg

Член од
20 април 2010
Мислења
11
Поени од реакции
5
Видов дека имам 10 гига лимит и сега овој месец потрошив 13-14 гига и уште ми е брз а не е сменет пакетот. Што е работата ? :D

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
неможе, најди си го листот или прашај го твојот старател lulz.

и шо се буниш ко ти пуштаат гага?
мене како не ми даваа бакшиш некој си ситни 10-20.

говедава задолжени за оптика се повлечени од терен... ти јебем швабите ништо асално незнаат да направат.
иам инофрмација дека од Јуни почнуваат со инсталирање оптика во Карпош 4, па рачунајте уште колку ќе е потребно да стигнат до Центар-Аеродром.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
Juni dojde nisto novo barem da pokacea neso da im go ovaaa :)))

Член од
8 октомври 2009
Мислења
784
Поени од реакции
388
Откако ќе внесам име и лозинка на странава ми пишува:

Server Error in '/' Application.

ASN1 unexpected end of data.

[FONT=Arial, Helvetica, Geneva, SunSans-Regular, sans-serif] Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Runtime.InteropServices.COMException: ASN1 unexpected end of data.
[/FONT]
...

Пробав и со мозила и со ИЕ.

Kajgana Shop

На врв Bottom