Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
13 мај 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здрао на сите!! Ги гледам темите , прашањата и одговорите па стварно се воодушевив. Но како и дел од вас и ја имам еден мал проблем за кој не можам да најдам одговор , за што се работи ?
Интернет користам преку T-Home --Call & Surff пакет со рутер Thomson TG782 ( рутер со 4 излези з повржување и ваерлес конекција ) .
Со брат ми живееме во кука на 2 спрата и интернетот го делиме преку рутер Thomson TG782 . но се појави проблем за тоа кој повеке користи ИНТЕРНЕТ и лимитот од 15 GB. Дали можам да го разделам трансферот од 15GB na 2 dela od 7.5 GB ? То би го решило проблемот , се знае- јас 7,5 и тој 7,5 GB transfer. Дали некој би можел да ми помогне со некој програм да го решам овој проблем ? Сепак не сакам да ги влошиме односите со братот за еден интернет !!! Благодарам многу !! Message_message

М

Мартин`

Гостин
Ме интересира дали постои пакет за интернет и телевизија од T-Home значи без телефон ?

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Дали некој може да ми даде од Maxadsl пакетите линк и број за техничка подршка ве молам

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ме интересира дали постои пакет за интернет и телевизија од T-Home значи без телефон ?
www.t-home.mk

Зарем е толку тешко?
Дали некој може да ми даде од Maxadsl пакетите линк и број за техничка подршка ве молам
Абе луѓево глупи се или слепи?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
784
Поени од реакции
388
Во весниците вчера имаше памфлет од т-хоме за нови 3 Max i call & Surf пакети ама само за Штип, Струмица, Битола и Прилеп.
3 Макс: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбпс и „повеќе од 40 тв канали“
call & surf: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбп
Изгледа сакаат на кабелските да им ги земат корисниците.

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Во весниците вчера имаше памфлет од т-хоме за нови 3 Max i call & Surf пакети ама само за Штип, Струмица, Битола и Прилеп.
3 Макс: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбпс и „повеќе од 40 тв канали“
call & surf: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбп
Изгледа сакаат на кабелските да им ги земат корисниците.
Мислиш 50 гб интернет нели?!? Пошто со 5 гб ништо не прават.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
784
Поени од реакции
388
Мислиш 50 гб интернет нели?!? Пошто со 5 гб ништо не прават.
5 (Пет) GB. Ова изгледа е специјална понуда. :)
Цените ги заборавив да ги пишам:
3 max 1299 so ddv
call & surf 799 so ddv

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кажете некоја фора да ми го заменат Пирели рутерот со оние новите? Пробав еднаш, им кажав дека рутерот прегрева (и стварно многу грееше, јајца да пржиш), ама ми рекоа дека доколку работи нормално, не гледаат причина да го заменат :(

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Кажете некоја фора да ми го заменат Пирели рутерот со оние новите? Пробав еднаш, им кажав дека рутерот прегрева (и стварно многу грееше, јајца да пржиш), ама ми рекоа дека доколку работи нормално, не гледаат причина да го заменат :(

Кажи дека ти се гаси цело време, нема ваљда да ти проверува дома.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
рестартирај го позади, да ти се избришат тие колку се, 500 мин. и измисли нешто дека ти се поебал, така мене Томсонот ми го ставија :wink:

има ли некој на форумов што поседува оптика по дома!?
да ми одговори на неколку питања...
како на пример, колку време им е потребно на двајца на терен, да повлечат кабел од растојание од 200м.

Kajgana Shop

На врв Bottom