Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:764 / 14.884

Али не иде преку 1мб/с (знали 10мбита е сеуште ) :S
3max/Comfort +?
И дај ако сакаш ископирај ги цифрите за attenuation и snr margin.

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Мислам дека накачување се однесува само на Comfort+. Кај мене од и преко 1М, али само кога ми се исклучени ресивери за MaxТV.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Брзината на 3 Макс Комфорт + пакетот ја накачија на 16 мбпс. Конечно и кај мене. Сега имам и HD. =)
Колку што можам да заклучам , ќе се пуштаат и HD канали и за оние корисници кои немаат оптика , а на кои линијата им држи ... до одреден минимум кој е потребен за емитување на HD канали :toe:
На фејсбук страната на МАКС ТВ , има ваква најава .

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Погрешно се изразив, мислев дали е корисник на 3max или Call & Surf. Претпоставувам само за 3мax би се однесувало покачувањето на брзината, корисниците на Call & Surf Comfort+ јок, за жал.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
Погрешно се изразив, мислев дали е корисник на 3max или Call & Surf. Претпоставувам само за 3мax би се однесувало покачувањето на брзината, корисниците на Call & Surf Comfort+ јок, за жал.
3мах сум и е 13мб покачена локација драчево и сеа дали ке имам ХД појма немам сеа за сеа нема ништо...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Па јас имам премиум со 20 мегабита, и од кога ставив телевизија ми падна брзината на 14,5 мегбита.

Ако вие имате 10 мегабита и имате макс тв линијата веќе ви е пуштена на 16 мегабита.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
им се јавив да прашам што е работава кај мене е сеуште 8мб/с
Ми викаа постепено се тестираат линиите ќе биде :tapp:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Многу бавен е интернетов вчера и денес..катастрофа...

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
им се јавив да прашам што е работава кај мене е сеуште 8мб/с
Ми викаа постепено се тестираат линиите ќе биде :tapp:
И кај мене е исто , сеуште брзината ми е ми е на декларираните (нажалост никогаш неостварени) 8 мб/с :nesum:

Член од
22 октомври 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Имам еден проблем:Корисник сум на калл сурф пакет и wireles на рутерот не ми работи (speedtouch thomson 780wl) имено за што се работи:Имам нокиа 5800 и се работеше ок до пред еден месец кога от телеком извршија надградба на софтверот на рутерот со понова верзија и сега никако не можам да се конектирам,а сто така го пробав и на друг рутер ист таков и пак исто???????

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Имам еден проблем:Корисник сум на калл сурф пакет и wireles на рутерот не ми работи (speedtouch thomson 780wl) имено за што се работи:Имам нокиа 5800 и се работеше ок до пред еден месец кога от телеком извршија надградба на софтверот на рутерот со понова верзија и сега никако не можам да се конектирам,а сто така го пробав и на друг рутер ист таков и пак исто???????
вајрлесот се исклучува кога се прави ресет на рутерот а ваљда и кога се надоградува софтверот...

за да го вклучиш влези во рутерот, за TG782 се влегува преку 192.168.1.254 веројатно и за овој исто, иди во Home Network > WLAN > горе десно Configure > штиклирај Interface Enabled и стај си некој WPA+WPA2 пасворд.

Член од
22 октомври 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
wirless работи само нокиата 5800 не работи а ја пробав на други рутери работи знаци проблем е до рутерот односно новиот софтвер 7.4.35.0 а на стариот 6.2.29.2 работеше

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
епа види осигурај се дека е вклучен WLAN-от на рутерот, ако можеш пробај со друг мобилен или лаптоп ќе ти ја најде ли мрежата ?

и во телефонот ако од порано ја имаш сочувано мрежата не ти важи, треба да ја најдеш поново да внесеш пасворд итн.

и што ти дава на мобилниот, некоја грешка, нешто пишуе, ја наоѓа мрежата или ?

бтв, кој софтвер ти е на 5800 ?

Член од
22 октомври 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
мрежата ја наоѓа и дреми исто пробано и со друга нокиа 5800 не работи а со други телефони и лап топ си работи на нокиата софтвер V 40.0.005

Kajgana Shop

На врв Bottom