Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Здрао на сите!! Ги гледам темите , прашањата и одговорите па стварно се воодушевив. Но како и дел од вас и ја имам еден мал проблем за кој не можам да најдам одговор , за што се работи ?
Интернет користам преку T-Home --Call & Surff пакет со рутер Thomson TG782 ( рутер со 4 излези з повржување и ваерлес конекција ) .
Со брат ми живееме во кука на 2 спрата и интернетот го делиме преку рутер Thomson TG782 . но се појави проблем за тоа кој повеке користи ИНТЕРНЕТ и лимитот од 15 GB. Дали можам да го разделам трансферот од 15GB na 2 dela od 7.5 GB ? То би го решило проблемот , се знае- јас 7,5 и тој 7,5 GB transfer. Дали некој би можел да ми помогне со некој програм да го решам овој проблем ? Сепак не сакам да ги влошиме односите со братот за еден интернет !!! Благодарам многу !! Message_message

Ме интересира дали постои пакет за интернет и телевизија од T-Home значи без телефон ?

Дали некој може да ми даде од Maxadsl пакетите линк и број за техничка подршка ве молам

Ме интересира дали постои пакет за интернет и телевизија од T-Home значи без телефон ?

www.t-home.mk

Зарем е толку тешко?

Дали некој може да ми даде од Maxadsl пакетите линк и број за техничка подршка ве молам

Абе луѓево глупи се или слепи?

Во весниците вчера имаше памфлет од т-хоме за нови 3 Max i call & Surf пакети ама само за Штип, Струмица, Битола и Прилеп.
3 Макс: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбпс и „повеќе од 40 тв канали“
call & surf: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбп
Изгледа сакаат на кабелските да им ги земат корисниците.

Во весниците вчера имаше памфлет од т-хоме за нови 3 Max i call & Surf пакети ама само за Штип, Струмица, Битола и Прилеп.
3 Макс: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбпс и „повеќе од 40 тв канали“
call & surf: 200 бесплатни минути разговор, 5 ГБ интернет со 4 Мбп
Изгледа сакаат на кабелските да им ги земат корисниците.
Мислиш 50 гб интернет нели?!? Пошто со 5 гб ништо не прават.

Кажете некоја фора да ми го заменат Пирели рутерот со оние новите? Пробав еднаш, им кажав дека рутерот прегрева (и стварно многу грееше, јајца да пржиш), ама ми рекоа дека доколку работи нормално, не гледаат причина да го заменат :(

Кажете некоја фора да ми го заменат Пирели рутерот со оние новите? Пробав еднаш, им кажав дека рутерот прегрева (и стварно многу грееше, јајца да пржиш), ама ми рекоа дека доколку работи нормално, не гледаат причина да го заменат :(

batt.jpg

Кажи дека ти се гаси цело време, нема ваљда да ти проверува дома.

рестартирај го позади, да ти се избришат тие колку се, 500 мин. и измисли нешто дека ти се поебал, така мене Томсонот ми го ставија :wink:

има ли некој на форумов што поседува оптика по дома!?
да ми одговори на неколку питања...
како на пример, колку време им е потребно на двајца на терен, да повлечат кабел од растојание од 200м.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom