Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Фала ти.Сега сум поинформиран и за оваа работа :)
Него имам едно друго прашање.Па сакам да слуснам препораки.Со другарми сакаме да земеме нешто помегу следниве две работи
1.L-Carnitine
2.RAPIDCUTS Hardcore
Ја сум повеќе за ова првово.Ова RAPIDCUTS Hardcore и самото име ми делува како за ептен билдеришта xD :).Го гуглав до сеа и некако не сум многу сигурен дали би било добро за мене како почетник.
Ај да видам што ми препорачувате вие???
Rapidcuts Hardcore е топач на масти. Освен ако не ти треба очајно топењето на масти, не ти го препорачувам.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
знам едно пријателче што зима инсулин, моментално се чисти и зима по 0,7мг на ден. ми спомна дека е одприлика околу 50 евра една ампула (руска мислам) од 250мг. вика дека ептен има ефект и дека е многу добро.

Член од
9 мај 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze dali koristel danabol ds, i kakvo iskustvo ima so nego i so sto go kombiniral.Odnapred blagodaram

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
еден другар зимаше, добро е, многу помага за качување маса, додека го зимаше зимаше и лив52, заштита за црниот дроб. го комбинираше со тестостерон енатат. ептен има брзо дејство и е многу ефективен, но е штетен.

Член од
1 февруари 2011
Мислења
49
Поени од реакции
10
тоа дека е штетно повеќе како мит е :)

--- надополнето ---

Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze dali koristel danabol ds, i kakvo iskustvo ima so nego i so sto go kombiniral.Odnapred blagodaram
комбинација со омнадрен или сустанон и дека, најубао според мене :) .. со средена исхрана моеш да качуаш до 2кг у недела :smir:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
со сустанон, метан и 200-250гр протеин на ден за 1 месец ќе ставиш 10кг :D

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
во калифорниа фитнес има ракавици за вежбање?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Луѓе ајде сега да ве видам што ќе ми кажете, едно пријателче мое се пријави заедно со мене за во АРМ.

Бидејќи тој не е зачленет на форумов ми рече да ве прашам а прашањето е следно :

- За 14 дена сака да постигне да може да прави : 42 склекови за 2 минути, 51 стомачен во рок од 2 минути. Тој сега во серија значи може да направи 25 клекови за 2 минути и 35 стомачни во рок од 2 минути, колку и какви вежби треа да прави другарми во овој случај за да го постигне бараниот резултат за 14 денови???

- Исто така сака да праша : со какво вежбање за 14 денови да постигне да истрча 3200 метри во рок од 16 минути кога сега се провери и истрча само 1500 метри после тоа пушти душа :)))

Ве молам за добри коментари, благодарам.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Луѓе ајде сега да ве видам што ќе ми кажете, едно пријателче мое се пријави заедно со мене за во АРМ.

Бидејќи тој не е зачленет на форумов ми рече да ве прашам а прашањето е следно :

- За 14 дена сака да постигне да може да прави : 42 склекови за 2 минути, 51 стомачен во рок од 2 минути. Тој сега во серија значи може да направи 25 клекови за 2 минути и 35 стомачни во рок од 2 минути, колку и какви вежби треа да прави другарми во овој случај за да го постигне бараниот резултат за 14 денови???

- Исто така сака да праша : со какво вежбање за 14 денови да постигне да истрча 3200 метри во рок од 16 минути кога сега се провери и истрча само 1500 метри после тоа пушти душа :)))

нека дае 50 евра ќе го спремам за 14 дена, има меѓу први пет да биде на листата....

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576

Ауу, ова не знам. Дали има трчано претходно многу? Дали пуши? Години?

Јас кога тренирав ги трчав тие за нешто повеќе од 10 минути, горе доле таа должина, значи како и да ќе треба да трча брзо темпо.

Нека се обиде, нека трча секој ден, првите 5-6 дена нека му бидат подолги релации со споро темпо, последните денови нека убрза малце темпото и нека намали релациите. И последните 3-4 дена нека се тестира до кај ќе стигне. Нема шаблон за ова :)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
пфф за ова треба спремање минимум месец дена,
нека се обиде да прави секој ден склекови насабајле и пред спиење нека зголеми на максимум, да стигне до 42 склека па после само нека убрзува, а за трчањето не е проблем 2-3 дена нека се качи до крст, после нека тестира на кеј, нека прави 2-3 дена шпринтови по 100 метри со одење 50 метри и сигурно ќе качи кондиција.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334

ние не сме магионичари :) шала на страна еве јас ке допринесам со некои совети и финти па се надевам дека ке успее да се спреми , иако мислам дека ако веке иде во единици треба од претходно да се бави со спорт и тоа по можност боречки ... но сепак еве:

нека купи декстроза ( ефтино е кг=150 ден) и поротеини , еве нека земе најамло паковање што има колку за овие две недели иако протеините се поскапи али сепак не се прескапи! , пред тренинг да речеме 50-60 гр декстроза со 30г протеини со вода мешање и пиење , по трениг ОДМА истото !!! за добра кола треба и квалитетно гориво :)

друга "финта" пред тренинг 200мг кофеин (15-20 мин пред ) а по тренинг 100 мг ( едно експресо = 100 мг) ова е многу ВАЖНО ке има енергија, концентрација, фокус ...

сеа за склековите нека ја проба шемата на http://hundredpushups.com/ и нека си ја адаптира за да успее за овие 2 недели... јас ја иам правено на подлого време и имаше супер резултати!!

за трчањево незнам што посебно да кажам , нека внимава на дишењето , да биде длабоко и споро ВАЖНО Е да се внесе голема количина на кислород и исто така да НЕ му биде ГОЛЕМ ПУЛСОТ затоа нека биде смирен додека трча (зашто, како , да не го дрвам) и заедно со шекерот протенинте и кофеинот мислам дека има шанси да успее ,,,.. и секако најважното = да пие многу вода и да има силна мотивација ,мислам ако му е толку важно ова да го постигне!

се надевам дека нешто помогнав :)

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Значи сакав да прашам за некои вежби за гради, особено за долниот дел од градите, оној кој ги одцртува. Некои вежби за по дома.. без справи, има?

Kajgana Shop

На врв Bottom