Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
^ не прочитав :).
прашањето мое останува исто, само по 1 кг идат ? Од кај ги зимаш ?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
не не, можам да ти донесам и 20кг ако сакаш :) јас не ги зимам, ги зима тетин ми, работи во министерство и има пријател што увезува во канела и по другиве слаткарници белки во прав, он зима на големо па ми ги продава мене преку тетин ми. иначе еве ти ја фирмата можеш да прочиташ и сам што како има. поздрав

Член од
27 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Ај кажете што мислите за ваков начин на проширување на раменици ? Не е операција туку некои посебни вежби...

Before and After video:

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ај кажете што мислите за ваков начин на проширување на раменици ? Не е операција туку некои посебни вежби...

Before and After video:
Од before and after, јас гледам само промена на смајлито на фацата што му е.

Член од
1 февруари 2011
Мислења
49
Поени од реакции
10
батиња имаа некој земано инсулин??

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
батиња имаа некој земано инсулин??
и јас баш ова сакав да го прашам пред некоја недела , онака чисто информативно дали и кај нас некој користи инсулин после тренинг .... но да си знаете така дијабетис се добива :smir:

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212

Before and After video:
За да се прошириш во раменскиот предел, зголеми ја мускулната маса на грбот и рамењата и прави 20 rep squat program што ќе ти прошири граден кош, а чим градниот кош ти се шири автоматски и рамењата се шират.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
и јас баш ова сакав да го прашам пред некоја недела , онака чисто информативно дали и кај нас некој користи инсулин после тренинг .... но да си знаете така дијабетис се добива :smir:
Плус доведува до насобирање на масти во крвта.Незнам кој би го користел :pos::smir:

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Плус доведува до насобирање на масти во крвта.Незнам кој би го користел :pos::smir:
се користи и тоа доста, инсулинот е многу анаболитички хормон но е и нож со две острици ако незнаеш како да ја искористиш неговата позитивна страна... тоа со маснотиите се случува ако се пушти инсулин во крвотокот кога ништо не правиш , кога лежиш и глеаш филм ( и јадеш благо ко стока) но после тежок тренинг , кај што си дигал големи тежини инсулинот прави чуда заедно заедно со протеинитe :)

секој што сака да направи мускули мора да си се информира за вакви важни работи , за важноста на post workout meal а не само така сум слушнал дека треба после тренинг да внесам ЈГХ и Протеини , зашто - така :smir:

ја би препорачал 50-70 гр. декстроза после тренинг , плус 30-40 веј протеин и ако има винасии може и други суплементи .... вака природно ке се ослободи инсулин заради големото количество на декстрозата...

иначе останува прашањето за некои од посериозните билдери дали/како/зашто користеле инсулин од аптека :pozz:

Член од
1 февруари 2011
Мислења
49
Поени од реакции
10
Можеби незнам до сега сум читал само за неговите негативности :)
постои можност од инсулински шок ако не го употребуаш и не се храниш правилно.. :)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Можеби незнам до сега сум читал само за неговите негативности :)
како бе само негативните, па инсулинот е како првите букви во азбуката :)

еве ти едно краток пост за позитивните работи, за подетално - гоогле
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_insulin_advantage_how_to_bulk_and_cut_on_the_same_day

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
како бе само негативните, па инсулинот е како првите букви во азбуката :)

еве ти едно краток пост за позитивните работи, за подетално - гоогле
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_insulin_advantage_how_to_bulk_and_cut_on_the_same_day
Фала ти.Сега сум поинформиран и за оваа работа :)
Него имам едно друго прашање.Па сакам да слуснам препораки.Со другарми сакаме да земеме нешто помегу следниве две работи
1.L-Carnitine
2.RAPIDCUTS Hardcore
Ја сум повеќе за ова првово.Ова RAPIDCUTS Hardcore и самото име ми делува како за ептен билдеришта xD :).Го гуглав до сеа и некако не сум многу сигурен дали би било добро за мене како почетник.
Ај да видам што ми препорачувате вие???

Kajgana Shop

На врв Bottom