еј гадни ми се, месо си е месо!пробајте вегетаријански.. Соја топчина и шницли за 21 и 29 дИнара по 104гр. протеин на пакуање од 200гр. :je:
Не е баш добра сојата. Го намалува тестотеронот и фалат есенцијални аминокиселини, пречи при варење на други состојки (го намалува трипсинот и хемотрипсинот), едино добра е што намалува холестерол во крвтапробајте вегетаријански.. Соја топчина и шницли за 21 и 29 дИнара по 104гр. протеин на пакуање од 200гр. :je:
Непосредно по тренингот, и пред спиење.кога е најдобро време во денот за пиење на протеински шејк ?
земај трската и на Охридско.. Ем ќе вежбаш ем здрава рибабрат навикнат сум веќе сеедно ми е што туна е, башка сеа страв ме фаќа тие туните се се од азија, ќе јадеме радијација не туна.
нема туна во Охридскоземај трската и на Охридско.. Ем ќе вежбаш ем здрава риба
Не значи дека само соја ке јаде -.- Јас ја користам..вкусна ми е..не е тешка на стомак лесно се вари нема масти ..и моеш кога сакаш да ја конзумирашНе е баш добра сојата. Го намалува тестотеронот и фалат есенцијални аминокиселини, пречи при варење на други состојки (го намалува трипсинот и хемотрипсинот), едино добра е што намалува холестерол во крвта
оостај бе.. чудно е што покрај вакви стручњаци спортов нема некој позабележителен успех на глобално ниво :smir:Не значи дека само соја ке јаде -.- Јас ја користам..вкусна ми е..не е тешка на стомак лесно се вари нема масти ..и моеш кога сакаш да ја конзумираш
за подобри и побрзи резултати, извади го млекото од исхраната, убаци нешто месо место него, додека се чистиш и декстрозата нема да ти треба, само ти го отежува чистењето.Планирам да почнам да се чистам, имам околу 82-3 кг. Сакам да ја применам диетата подолу, сам ја составував, лани кратко ја пробав добро делуваше но оваа година имам фрлено поголема мускулна маса па да ги прашам поискусните дали треба некои измени.
· 09ч - 3 цели јајца + 2 белки + 60гр компир (26гр протеини, 15гр ЈХ, 273 калории)
· 11ч - 1 чаша 244гр Млеко (8 гр протеин, 13гр ЈХ, 102 калории)
· 14ч - Туна 140 + кромид + 60гр компир (35гр протеин, 15гр ЈХ, 274 калории)
· 17ч - Стек 180гр + 60гр компир + салата (35гр протеин, 17гр ЈХ, 200 калории)
· 19ч – Тренинг
· 20ч - Веј протеин + декстроза (30гр протеин, 30 гр ЈХ, 150 калории)
· 21ч - Стек 180гр + 60гр компир + салата (35гр протеин, 17гр ЈХ, 200 калории)
· 22ч - 1 чаша 244гр Млеко (8гр протеин, 13гр ЈХ, 102 калории)
-----------------------------------
177гр протеини, 120гр ЈХ, ~1303 калории
250гр компир, 250гр стек, 1 туна, 500мл млеко, 5 јајца, 2л вода, 25гр протеин