Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Вака да ве прашам...ако може некој поискусен или некој што веќе користел дианабол(метан) да ми каже какви се резултатите и најважно дали има нус појави ако се користи правилно и со земање на заштита.Веќе подолго време поточно 2 години вежбам редовно и стварно неможам да качам маса.Секој гејнер без разлика со што го комбинирам највеќе од килажата што ми ја додава ми ја додава во стомак и кога ќе решам пак да извадам стомачни и ќе почнам со кардио вежби и стомачни пак се враќам на старо.Фала ви однапред

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Вака да ве прашам...ако може некој поискусен или некој што веќе користел дианабол(метан) да ми каже какви се резултатите и најважно дали има нус појави ако се користи правилно и со земање на заштита.Веќе подолго време поточно 2 години вежбам редовно и стварно неможам да качам маса.Секој гејнер без разлика со што го комбинирам највеќе од килажата што ми ја додава ми ја додава во стомак и кога ќе решам пак да извадам стомачни и ќе почнам со кардио вежби и стомачни пак се враќам на старо.Фала ви однапред
На погрешен начин имаш ставано екстра телесна тежина на себе, штом резултат немаш. Или на погрешен начин се дефинираш, ако повторно се враќаш на истото. Ај напиши како се храниш, вебаш, димензии (телесна тежина, висина) и нешто повеќе за тебе да видиме каде си грешел.

--- надополнето ---

Дефинитивно протеин..амино ке ти го издефинира мускулот..за мускулна маса протеин + креатин е многу добра комбинација пробај така..;)
Сега гледам каде со години сум правел грешки.

--- надополнето ---

А може ли стриите да се прошират уште повеќе? И доколку можат, како да го спречам нивното ширење?
Се зависи од тоа колкава ќе биде разликата во плус минус телесна тежина и обем на тебе. Во секоја апотека имаш креми кои се користат за таа намена, можеш да почнеш да ги употребуваш со цел кожата да ти стане поеластична. Но како шти ти реков со тек на време избледуваат и почнуваат да не се приметуваат до толку.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Kosarkarce ubavo ti pisa Gjoroski napisi kako si se hranel kako si treniral oti moze da si od onie momci so se naslonuvaat na 2-3 gejner shejkovi dnevno i ponesto jadenje proteinskiot vnes e biten jg trenazniot proces i slicno........

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Се зависи од тоа колкава ќе биде разликата во плус минус телесна тежина и обем на тебе. Во секоја апотека имаш креми кои се користат за таа намена, можеш да почнеш да ги употребуваш со цел кожата да ти стане поеластична. Но како шти ти реков со тек на време избледуваат и почнуваат да не се приметуваат до толку.

Бев кај матичниот лекар па патем и прашав и за стриите и ми го рече истото, притоа ми рече за да не ми се појават нови стрии да нанесувам павличева маст. Благодарам за советите.

I

Intex

Гостин
Да препорача некој вежби за гради, стомачни, и грбните со тегови од 4 кила; ги имам дома, само прашина собираат, ако може да се искористат? Благодарам однапред.

П.С. Вежби шо ќе препорачате, ако препорачате, нека се слики по можност. Фала.:)

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Да препорача некој вежби за гради, стомачни, и грбните со тегови од 4 кила; ги имам дома, само прашина собираат, ако може да се искористат? Благодарам однапред.

П.С. Вежби шо ќе препорачате, ако препорачате, нека се слики по можност. Фала.:)
Само кликни на мускулната група што сакаш да ја вежбаш и ќе најдеш тон вежби со и без тегови

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
да ве прашам, кај има најефтин стек во скопје? сакам да зимам по 10кг па ми треба така поефтина цена. поздрав

Член од
26 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Извинете што каснам малце со одговоров не бев при компјутер...
Вака...значи висок сум 190 цм моментално тежок 82-83 кг али сепак на мене ништо не се познава и голем дел од оваа килажа ми е во стомак (добри 4-5 кг) затоа што веќе подолго време(6,7 месеци) не правам стомачни и кардио вежби со цел да не трошам калории и стомачните скоро скроз ги изгубив иако тоа не е битно.
Најпрво пиев гејнер од олмакс нутришн куик мас со монохидрат креатин и тоа скоро ич не ми помогна односно кило или две,а платив дебело(4400 гејнерот и 600 креатинот) Потоа пиев гејнер базиран на шеќер(Масл џус) во комбинација со креатин монохидрат и имав добри резултати поточно качив 6 кила за 20тина дена ама откако прекинав паднав 3 кила...за време на конзумирањево на суплементиве а и општо внимавам да јадам што повеќе протеинска храна((бело)месо,јајца,млеко и млечни производи и сл) и гледам да внесувам квалитетни јаглехидрати преку овошје најчесто.Исто така и варен ориз,компир и сл јадам често.
Одбегнувам да внесувам неквалитетни калории(Џанк фуд,салами,паштети)иако понекогаш сум принуден поради тоа што по цел ден сум на факс и пак истото.После тоа пиев уште еднаш истото само овој пат кренав помалце килажа(3-4 кила) ама скоро и да ја изгубив кога завршив.И последно пиев Мега Гејнер(Хај-протеин) од Дајматајз со Монохидрат креатин и Трибулус од Ултимејт(нешто што мислам дека е вејст оф мани) и од тоа имав најдобри резултати затоа што откако прекинав не изгубив многу(1 кило а качив 6).Али сепак изгледам слабо...доста слабо...
Во врска со тренинзите вежбам 4 пати неделно Понеделник-Гради,Вторник-Грб(лат машината ја гледам како една вежба),Четврток-Бицепс и Трицепс и Сабота-Рамо и Нозе(не посветувам премногу внимание на нозете затоа што поради кошарката имам и маса и дефиниција и правам само Преден шут,Чучњеви и Заден шут) со максиални тежини по 3 вежби со по 3 серии(погоре пишав во врска со грбот) поточно тренирам за качување маса.
Најдобар дел од телото ми е грбот,а најслаби рацете(ДУУРИ 35-36 цм ми е обемот на рака).
(Мислам дека)Кревам солидни тежини (60,70,75 бенџ,50,55,60 рамо,двата шута по 60,чучњеви максимално со 85-90 кила 8 повотувања и грб 50 60 и 8 повторувања со 70 кг).
Иако сум задоволен со напредокот со оглед на тоа дека пред две години кога почнав да вежбам имав околу 70 кила сепак мислам дека можам да напреднам уште повеќе.
Е сега и генетиката има тука улога затоа што цела фамилија ми е таква слаба и висока ама сепак се прашувам дали и каде грешам или едноставно тоа е тоа.Поздрав и фала ви однапред.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Јас сакав да прашам нешто. Денес ќе почнам повторно со теретана, по долгата пауза 6-7 месеци ( :( ), е сега, дали од одма да ги рапсоредам вежбите по денови, гради грб ова она, или да вежбам се за да ги ,,загреам’’ мускулите овие денови? :О

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Kosarkarche kako sto gledam n se nadevas na suplementacija inace izvori jg od ovosje ako zimas fail tezok...kvaliteten izvor na jg se oves oriz krompir grasok. eve primer edna ishrana sto otkako ke se prdirzuvas rezultati ke ima za gejneri ne frlaj veke pari samo salo stvaat veruvaj.

1. 5 belki i 2-3 celi jajca ,parche crn leb sirenje ili jogurt,ovesna kasa so mleko. vitamini i minerali posle ovoj obrok.
2. 300-400 gr stek so 2-3 kompiri
3. tuna konzerva so crn leb salata zelencuk morkov cveklo zelka i sl
4. 300-400 grama oriz edna banana i 2 coko biskviti
5. whey protein so ovesni snegulki i lazica med
6. mozes pak nekoe jajce ovosje ovosna kasa lesnici bademi orevi zravi masti osven ovaa doza whey protein i posle trening zdrvi edna zemi si i glutamin i kreatin so dextroza 5 kg voda drmaj spij 9 casa solidni mozes vo ishranava i da menavas namesto stek riba namesto ovesni snegulki nekogas i biskviti i slicno zdrav trening golemi tezini pazi se od povreda zagrevaj se ubavo i toa e toa ...

--- надополнето ---

Јас сакав да прашам нешто. Денес ќе почнам повторно со теретана, по долгата пауза 6-7 месеци ( :( ), е сега, дали од одма да ги рапсоредам вежбите по денови, гради грб ова она, или да вежбам се за да ги ,,загреам’’ мускулите овие денови? :О
ice cube 2-3 dena vezbaj go celo telo po 2 vezbi od muskulna partija i rastrcaj se malce kardio edno drugo da se vrati vo ritam teloto ....

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ај едно прашање до поискусниве. Сирење, кашкавал и останати млечни производи дали се препорачливи за исхрана ?

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Zosto da ne, samo ne kako zamena za stabilen obrok ako me svakas so sakam da kazam, tuku kako dodatok na primer pilesko so kaskaval testenini so sirenje i sl vo normalni kolicini,,,,,,,,

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ај едно прашање до поискусниве. Сирење, кашкавал и останати млечни производи дали се препорачливи за исхрана ?
Немасното сирење и те како е препорачливо. Содржи протеин кој го опушта крвотокот.
Препорачливо е 1 саат пред тренинг, зошто игра важна улога за спречување во разградувањето на мускулите.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Да ве прашам само дали знаете колку одприлика ќе ме чини да почнам во теретана со персонален тренер? Значи исхрана, вежби, совети и се останато...едноставно да се посвети на мене за да има нели и подобри резултати? И нормално добро би ми дошло и некоја препорака ако знаете...фала однапред :smir:

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Poveke za pred spienje e nemasnoto sirenje za da ne dozivuva teloto katabolizam....

Kajgana Shop

На врв Bottom