Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Препорак за добри и не многу скапи ракавици за во теретана?

По можност некои со повеќе заштита (помеки) во пределот кај почетокот на прстите,
зашто таму се прават најмногу плускавци и мртва кожа.

По можност некои со повеќе заштита (помеки) во пределот кај почетокот на прстите,
Animal добри се ги користам 3.5 месеци ептен сум задоволен цената е околу 600 - 650 денари

Animal добри се ги користам 3.5 месеци ептен сум задоволен цената е околу 600 - 650 денари

Не сум барал до сега, ама не треба да се околу 300 ден.? Вака многу ми се гледаат за ракавици... Инаку, од каде ги зема?

Не сум барал до сега, ама не треба да се околу 300 ден.? Вака многу ми се гледаат за ракавици... Инаку, од каде ги зема?

Не се многу, добри ракавици почнуваат од околу 600 ден, и моја препорака е да земеш Animal.
Јас имам некои no-name (SPORT) ракавици ги земав околу 600 ден, кожни се кај дланката, веќе преку година ги користам ништо не им е. Какви и да зимаш гледај кожа да се кај дланката, платнени брзо ќе се скинат.

како да го пијам протеинот деновите кој немам тренинг ?
кога имам тренинг земам една доза пред и една после вежбање
:)
Зависи што пиеш и со која цел. Имаш неколку начини на користење. Еден од нив е наутро, и пред спиење.

--- надополнето ---

Ѓоровски едно прашање... вежбам еве веќе година и пол без никакви додатоци и имам резултати но размислувам да почнам да земам протеини. Што би ми препорачал ти ? :D
Обично велам дека ако оди ОК и без нив, нема потреба од брзање. Но, ако имаш желба и можност и нив да ги додадеш во твоето дневно мени, би било убаво да знам која ти е целта. За полесно да одбереме производ.

имаш и во орка спорт во гтц обични ракавици за вежбање
400ден - добри се јас веќе ги користам 5месеци :)

--- надополнето ---

Зависи што пиеш и со која цел. Имаш неколку начини на користење. Еден од нив е наутро, и пред спиење

имам allwhey протеин од allmax nutrition
сега го пијам пред вежбање и после вежбање кога имам тренинг
а деновите кога немам тренинг пијам една доза само пред спиење

И конечно после пауза од скоро 2 месеца, пак назад во теретана...многу тешко беше да отидам денеска, од кога се канев, ај утре, ај од понеделник...

http://www.napumpajse.com/shop/fitnes-oprema/fitnes-rakavici-animal-2.aspx

ги користам 1 и пол год. ја би ти ги препорачал нив

Овие ракавици имаат некоја предност или се користат само ради плускавците?
Оти досега еднаш имам пробано, осетив малку посигурен стисок на почеток, но со време и гола рака се навикнува на стисокот на железо. Едино некому може да пречат плускавци/стврдната рака, мене не ми сметаат. Или заради посигурното "лепење" на раката за шипка?

ПРОТЕИНСКИТЕ ПРАШОЦИ ГО ПРОДОЛЖУВААТ ЖИВОТОТ

Протеинските прашоци кои масовно ги користат билдерите ја кријат формулата за долг и здрав живот, тврдат научниците. Растворени во вода, протеинските прашоци ги хранат мускулите, ја подобруваат кондицијата, рамнотежата и координацијата. Протеинските прашоци кои можат да се купат во продавниците за здрава исхрана и преку интернет, го продолжуваат животниот век за 12 отсто, покажа последната научна студија...

Повеќе тука .

Оти досега еднаш имам пробано, осетив малку посигурен стисок на почеток, но со време и гола рака се навикнува на стисокот на железо. Едино некому може да пречат плускавци/стврдната рака, мене не ми сметаат. Или заради посигурното "лепење" на раката за шипка?

Тие плускавиците, те стврднатата кожа не се прави и имаш посигурен стисок. Ја знам еднаш ги заборавив, и кога ми се испоти раката почна да ми се врти шипката што е досадно.

Има како нема , кје имаш предност во тежините мин 5-10 кила кје зголемиш:pos2::pos2:

Taka... Jas bev sportist pred okolu godina i prekinav so trening zatoa sto imav povredi... Sega od septemvri imav planovi pak da po4nam so trening no nekade vo sredinata na avgust mesec napraviv golema povreda na desnoto koleno :) Formata sto mi bese koga treniram veke ja nemam... imam visok kilogrami samo na stomahot, bidejki imam visina od 190 cm:) E sea, po4nav da odam na teretana se so cel da si ja vratam formata, da skinam visok kilogrami, no ne sakam da se "trovam" so hemii i razni gluposti :) Po4nav da vezbam po4etokot na septemvri so kruzen trening (gradi, grb, biceps, ramo, triceps).. Veke pomina eden mesec imam skineto nekoj kilogram, imam zajakneto nekoj muskuli no sakam pogolema definicija... Ako moze nekoj da mi dade bilo kakov sovet ke bidam mnogu blagodaren :)))

Pozdrav :)

Зависи што пиеш и со која цел. Имаш неколку начини на користење. Еден од нив е наутро, и пред спиење.

--- надополнето ---

Обично велам дека ако оди ОК и без нив, нема потреба од брзање. Но, ако имаш желба и можност и нив да ги додадеш во твоето дневно мени, би било убаво да знам која ти е целта. За полесно да одбереме производ.

Па...би сакал да добијам повеќе маса, но и да имам дефиниција. Се постигнува ли ова со само земање на протеини ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom