Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Тоа веќе зависи од многу фактори, првенствено од процентот на чиста мускулна маса и самиот метабоилизам на индивидуата.
Во бодибилдингот тоа се движи од 2 до 5 гр. на кг. телесна тежина.
За полесно да го сватите ова, потребно е да видите разлика помеѓу рекреативен вежбач со 80 кг, аматер од низок, аматер од висок ранг и професионален билдер.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Едно прашање..долго време одам на теретана и уште од кога почнав да вежбам порано,воглавно кога вежбам трицепс со еднорачен тег на левата рака во лактот осеќам пукање а десната ми е таман,значи не осеќам болка или слично туку е само пукање во лактот на левата рака...и стварно е иритирачки...дали има врска нешто со тоа што левата рака ми е послаба од десната или...?

Член од
7 јуни 2010
Мислења
22
Поени од реакции
0
Едно прашање во врска со исхраната
Нема гајле ако јадиш секој ден риба ,пилешко ,јајца ,сирење,ориз, компири секој ден истото?
И дали смеј да се јади свинско и сутлијач?
За тие што не знат што е сутлијач ориз се вари во млеко, со неколку лајчина шеќер. :)
Многу би сакал да знам , чекам одговори :smir:

O

Orion.

Гостин
Пошто прв пат земам креатин монохидрат ако може некој да ми објасни ДЕТАЛНО начин на употреба. Колку трае фазата на полнење, после другата фаза и на крај безкреатинскиот период. Фала однапред

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Едно прашање во врска со исхраната
Нема гајле ако јадиш секој ден риба ,пилешко ,јајца ,сирење,ориз, компири секој ден истото?
И дали смеј да се јади свинско и сутлијач?
За тие што не знат што е сутлијач ориз се вари во млеко, со неколку лајчина шеќер. :)
Многу би сакал да знам , чекам одговори :smir:
Немаш галје ако го јадеш секој ден , никој не може да ти забрани ништо али не е пожелно да се јаде црвено месо зашо има масти и тн

--- надополнето ---

Пошто прв пат земам креатин монохидрат ако може некој да ми објасни ДЕТАЛНО начин на употреба. Колку трае фазата на полнење, после другата фаза и на крај безкреатинскиот период. Фала однапред
Едни викаат да се прави фаза на полнење , други викаат дека е маркетиншки трик , како и да е ако вејке полниш држи се до некој 20-25 гр креатин една недела , а после од 5-10 гр креатин све дур не го испиеш , а без креатински дел , па можеш да одмориш едно месец дена од креатинот па после пак

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Едно прашање..долго време одам на теретана и уште од кога почнав да вежбам порано,воглавно кога вежбам трицепс со еднорачен тег на левата рака во лактот осеќам пукање а десната ми е таман,значи не осеќам болка или слично туку е само пукање во лактот на левата рака...и стварно е иритирачки...дали има врска нешто со тоа што левата рака ми е послаба од десната или...?
Пробај да се загреваш поубаво пред да започнеш со вежбање на таа вежба. Не користи големи оптеретувања. И алармантно е ако истата појава ти се јавува кај сите вежби за трицепс или при буткање и ако има тенденција да предизвика бол. И на крајот, доколку е само тамо проблемот, изоставија и заменија со друга вежба.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Фаза на полнење ти е 5 дена. Тогаш се пијат по 4 дози дневно - сабајле, пред тренинг, по тренинг и навечер(2 саата пред спиење - за да не ти го наруши сонот).

Откако ќе поминат тие 5 дена се пие 2 пати дневно - пред и по тренинг.

За време на фазата на полнење нема да осетиш никаква придобивка од креатинот, нема да имаш повеќе сила ни резултати. Убави резултати ќе осетиш по 2 недели користење!

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
ја креатинчето го пијам вака :
7 дена по 15 грама на ден.. сабајле на празен стомак 30мин пред јадење,пред и после тренинг
после тие 7 дена следува 1 месец по 5 грама на ден,после тоа 20 дена не земам ич послетоа го пијам додека снема...

Член од
8 април 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Имам едно прашање, имам скоро 18 години , теретана одам нередовно веќе 2 години, не земам никакви суплементи и слично.
Пред 2-3 месеци почнав да вежбам поредовно, и забележав како во делот на рамото , блиску до пазувите ми се појавика повеќе испукани капилари во една линија, на едната рака, а на другата сосема малку само на едно место. Прашав наоколу ми рекоа дека е од преголем напор и слично, но јас давав далеку поголем напор пред 2 години кога почнав отколку сега. Исто така со тек на време тие се покажуваат многу појасно , кога вежбам или слично , а на моменти и речиси ги снемува . Прашањето е која е причината за нивно појавување и дали со тек на време ќе се отстранат ? поздрав

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Јас одев едно време со другари ама на зезанција...сега не одам туку си правам мали вежби дома имам еден тег и вежбам.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Имам едно прашање, имам скоро 18 години , теретана одам нередовно веќе 2 години, не земам никакви суплементи и слично.
Пред 2-3 месеци почнав да вежбам поредовно, и забележав како во делот на рамото , блиску до пазувите ми се појавика повеќе испукани капилари во една линија, на едната рака, а на другата сосема малку само на едно место. Прашав наоколу ми рекоа дека е од преголем напор и слично, но јас давав далеку поголем напор пред 2 години кога почнав отколку сега. Исто така со тек на време тие се покажуваат многу појасно , кога вежбам или слично , а на моменти и речиси ги снемува . Прашањето е која е причината за нивно појавување и дали со тек на време ќе се отстранат ? поздрав
Сигурен си дека не се стрии?

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Вака ќе почнам:
Сакам да качам некој килограм,(пошо сум слаб), се трудам со јдење (со сила јадам појќе) ама не бидува.
Па сакав да прашам за по порфесионално мислење од вас: Дали вежбањето во теретана ќе ми помогне (сакав и некои протеини да земам пошо ми рекоа дека од тие ке качам некој килограм (ако е точно ова од кои протеини треба да земам (ми рекоа некоси "100% WHEY" протеини ))).

Очекувам помош.
Фала однапред.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Па незнам не правам некоја разлика, најверојатно се..
Тие се добиваат од нагло растење или ?
Ќе исчезнат?
Ако се нешто вакво, или во помал размер - стрии се!

Да, тие се добиваат од нагло растење на мускулот. Мускулот расте побрзо од кожата така што таа мора да се `цепи`(просто кажано).

Не, тие нема да се тргнат. Има некои креми(и јас користев една) кои нема да помогнат. Само малку ќе ги избелат. Летово ќе ги сончаш повеќе така што ќе избелеат и нема речиси да се познаваат(само од блиску ќе се гледаат, инаку ќе имаат иста боја како кожата).

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
дали сте за или против користење на стероиди и такви ствари ?:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom