Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Голијат&

...зависи...
Член од
10 мај 2010
Мислења
271
Поени од реакции
9

--- надополнето ---

Ednas nedelno?

Podobro voopsto ne go vezbaj.[/QUOTE]

Па слушнав дека за зголемување на бицепсот тој треба да се одмара и доволно е да се вежба еднаш неделно само со поголема тежина... :/

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
Па слушнав дека за зголемување на бицепсот тој треба да се одмара и доволно е да се вежба еднаш неделно само со поголема тежина... :/

И што ќе биде ефектот од само еднаш дигање?

Додуша не сум некој билдер (вежбам јас за дефиниција) и јас ама мислам дека нема да има поента таквото вежбање.

С

Спенсер

Гостин
Каде има од оние ракавиците или како и да се викаат за вежбање? без прсти што се,знаете за кој ви зборам:smir: цена?

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
Каде има од оние ракавиците или како и да се викаат за вежбање? без прсти што се,знаете за кој ви зборам:smir: цена?
Lele mene dlankite mi se haos.

Osobeno delot kade pocnuvaat prstite.

Pred sekoj prst imam zulj.

I jas sakam da nabavam takvi.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
На мускулот му треба скоро три дена одмор за целосно опоравување а не една недела, така да можеш два пати неделно да вежбаш бицепс, еднаш е стварно малку.... и гледај да го оптеретиш до максимум

Голијат&

...зависи...
Член од
10 мај 2010
Мислења
271
Поени од реакции
9
На мускулот му треба скоро три дена одмор за целосно опоравување а не една недела, така да можеш два пати неделно да вежбаш бицепс, еднаш е стварно малку.... и гледај да го оптеретиш до максимум
оптеретување до максимум за помасивен бицепс ? :O некако не ми е ова толку верно :/

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
kako ne ti e tolku verno ?? :D aj kazi mi drug nacin za da ja zgolemis cirkulacijata na krv vo muskulot do 1000% se so cel muskulnite kletki da primat dovolno protein za da se razvijat??

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Ednas nedelno?

Podobro voopsto ne go vezbaj.
Па слушнав дека за зголемување на бицепсот тој треба да се одмара и доволно е да се вежба еднаш неделно само со поголема тежина... :/[/QUOTE]

So tezina so koja sho 10-toto krevanje ke ti bide na maksimalno a ne 4 pati i da nemozis da mrdnish pojke.. i normalno ke si pravish super serii za celosno da go izvezbas muskulot.. a krevanjeto na goolemi tezini se koristi za expluzivnost i sila.. se praktikuva vo spotrovi kaj sho e potrebna expluzivnosta.. :) pr. na atletika za noze imav 2 serii X 4 krevanja na 90% t.e. ako mozis 200 KG ednash da gi krenish(100%) na presa.. vaka ke krevash 180 X 4 =]] i normlano proteinska ishrana sat vreme pred trening za na vreme na treningot da imash dovolno protein vo krvta za hranenje na muskulot :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
да, да го оптеретиш, не да направиш 200 вежби со килажа за баби и дедовци, да зголемиш килажа колку можеш повеќе, не се шири бицепсот од др*ање, се шири од тегови кревање и тоа од потешките....

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Кога се вежба грб се оптеретува и бицепсот... секој човек своја прича си е, ама можеш да убациш еден ден само раце да вежбаш, и тоа крвнички

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
да, да го оптеретиш, не да направиш 200 вежби со килажа за баби и дедовци, да зголемиш килажа колку можеш повеќе, не се шири бицепсот од др*ање, се шири од тегови кревање и тоа од потешките....
l0l kenjo eden :) vezbaj ti so po 30KG ( ednoracni ) pa ke te vidam kolku ke napumpash biceps.. a btw ako ti e bitno za golemina na raka.. razmisli malku do kaj ti e tricepsot!!! posho obicno kuskulinjava se zalat cel zivot na mala raka pa go forsiraat samo biceps a ne sfajkaat deka tricepsot e 70% od nadlakticata !

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
во сите продавници за суплементи што се animal беа 750 ден

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
l0l kenjo eden :) vezbaj ti so po 30KG ( ednoracni ) pa ke te vidam kolku ke napumpash biceps.. a btw ako ti e bitno za golemina na raka.. razmisli malku do kaj ti e tricepsot!!! posho obicno kuskulinjava se zalat cel zivot na mala raka pa go forsiraat samo biceps a ne sfajkaat deka tricepsot e 70% od nadlakticata !
Мене ми е доволно тоа што сум го направил до сега, и трицепсот и бицепсот ми се топ така да не ми треба повеќе несакам многу билдерско тело...
ти ако сакаш дигни и 200 на една рака...
тоа е тоа, секој со своите желби и потреби
позз

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
Jas si vezbam so ednoracni za biceps 4x12 (edna raka) so po 8kg za sekoja raka.

Kajgana Shop

На врв Bottom