Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
има некој искуство со нарачка на суплементи од странство (европа),да каже нешто за давачките итн итн.

има некој искуство со нарачка на суплементи од странство (европа),да каже нешто за давачките итн итн.

Зашто странство?:toe:
Имаш и тука од каде да набавиш и се снабдиш.

Кои вежби се добри за да се рашират малку рамената и рацете а притоа да не се вежбаат толку трапезите бидејќи ми се доста изразени од досегашните вежби
A што е тоа што до сега си применувал од вежби?

A што е тоа што до сега си применувал од вежби?
Во главно интензивно вежби на згиб и склекови така да воглавно набив трапези и грб, па не изгледа баш скалдно со рацете и вратот :toe:

Во главно интензивно вежби на згиб и склекови така да воглавно набив трапези и грб, па не изгледа баш скалдно со рацете и вратот :toe:

Чекај малку, да поедноставиме. Сакаш вежби за рамо, во кои услови на вежбање?

Домашни услови. Притоа имам еднорачни тегови од 4,5кг и згиб на располагање.

Зашто странство?:toe:
Имаш и тука од каде да набавиш и се снабдиш.
drugar veke kupeni mi se suplementite ama izlegoa nekoi problemi i nemozat da mi gi donesat,pa ostanuva da mi gi pratat preku posta ako imas nekoe iskustvo ...

најубаво ти е да отидеш да прашаш како и колку наплаќа нашава пошта кога ќе ти стигне нешто, само тука може да имаш проблем...

Домашни услови. Притоа имам еднорачни тегови од 4,5кг и згиб на располагање.
Со тоа што гимаш на располагање можеш да изведуваш само летања во различни позиции, на тој начин што ќе ги погодиш сите три глави на делтоидите.
Проблемот е во тоа како ќе ги изведуваш нив, од причина што и самиот велиш дека трапезите ти се пролично јака партија. Ништо чудно ако не ги изведуваш добро овие вежби, дополнително индиретно да те погодат на трапези.

Ај за вежбите за раширување рамена нешто поконкретно кажете и мене ме интересира.

Значи не се тоа вежби за раширување на рамења. Тоа се вежби за обликување на рамото, делтоидите. На тој мускул имате три глави, предна средна и задна. Со теговите кои ги има sajSiGa може да прави подигнување по страна (таканаречено летање) подигнување во претколн, за задната глава и подигнување пред себе. Исто може да проба и потисок надглава, но тие брзо ќе ми станат лесни кај оваа вежба.

Немат никакви давачки.Само 186 ден. за царински преглед.Бар така беше пред година-две ко нарачвев од странство.

кој знае нека пише која е болја фирма: DYMATIZE или Ultimate Nutrition?????(сакам да земам гејнер)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom