Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
има некој искуство со нарачка на суплементи од странство (европа),да каже нешто за давачките итн итн.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
има некој искуство со нарачка на суплементи од странство (европа),да каже нешто за давачките итн итн.
Зашто странство?:toe:
Имаш и тука од каде да набавиш и се снабдиш.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Кои вежби се добри за да се рашират малку рамената и рацете а притоа да не се вежбаат толку трапезите бидејќи ми се доста изразени од досегашните вежби
A што е тоа што до сега си применувал од вежби?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
A што е тоа што до сега си применувал од вежби?
Во главно интензивно вежби на згиб и склекови така да воглавно набив трапези и грб, па не изгледа баш скалдно со рацете и вратот :toe:

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Во главно интензивно вежби на згиб и склекови така да воглавно набив трапези и грб, па не изгледа баш скалдно со рацете и вратот :toe:
Чекај малку, да поедноставиме. Сакаш вежби за рамо, во кои услови на вежбање?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Домашни услови. Притоа имам еднорачни тегови од 4,5кг и згиб на располагање.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
Зашто странство?:toe:
Имаш и тука од каде да набавиш и се снабдиш.
drugar veke kupeni mi se suplementite ama izlegoa nekoi problemi i nemozat da mi gi donesat,pa ostanuva da mi gi pratat preku posta ako imas nekoe iskustvo ...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
најубаво ти е да отидеш да прашаш како и колку наплаќа нашава пошта кога ќе ти стигне нешто, само тука може да имаш проблем...

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
најубаво ти е да отидеш да прашаш како и колку наплаќа нашава пошта кога ќе ти стигне нешто, само тука може да имаш проблем...
какви проблеми ?

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Домашни услови. Притоа имам еднорачни тегови од 4,5кг и згиб на располагање.
Со тоа што гимаш на располагање можеш да изведуваш само летања во различни позиции, на тој начин што ќе ги погодиш сите три глави на делтоидите.
Проблемот е во тоа како ќе ги изведуваш нив, од причина што и самиот велиш дека трапезите ти се пролично јака партија. Ништо чудно ако не ги изведуваш добро овие вежби, дополнително индиретно да те погодат на трапези.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Ај за вежбите за раширување рамена нешто поконкретно кажете и мене ме интересира.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Значи не се тоа вежби за раширување на рамења. Тоа се вежби за обликување на рамото, делтоидите. На тој мускул имате три глави, предна средна и задна. Со теговите кои ги има sajSiGa може да прави подигнување по страна (таканаречено летање) подигнување во претколн, за задната глава и подигнување пред себе. Исто може да проба и потисок надглава, но тие брзо ќе ми станат лесни кај оваа вежба.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Немат никакви давачки.Само 186 ден. за царински преглед.Бар така беше пред година-две ко нарачвев од странство.

Член од
15 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
кој знае нека пише која е болја фирма: DYMATIZE или Ultimate Nutrition?????(сакам да земам гејнер)

Kajgana Shop

На врв Bottom