Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
ღuknowulovemeღ,
АРМ, Ричи спорт (спроти ЈБТ гимназија) и Стронг Џим пред Кузман студентскиот.
За останатиот дел, утре, пошто сега ми е време за спиење :smir:
Фала:smir: Ајде, кога ќе можеш пиши ми и за тие другите работи, многу ќе ми користи. Позз :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ало, somebody? и знаете нешо за пивски квасец? за што се користи, колку се консумира и слично

O

Orion.

Гостин
значи, кардио-3км на трака од прилика,неќам да претерувам, не сум многу дебел, иам 5 кг одвеќе од прилика, се во стомак упм xD
а за протеин и амино течно? ги бива двете во комбинација?
Имам земано веј протеини повеќе пати, плус посебен режим на исхрана, и имам забележителен напредок. Амино немам земано. Ако сакаш да ослабеш, продолжи да правиш кардио секој ден, тоа е во ред. Стомакот ке го ,,стопиш,, со кардио вежби, најбитно е да не се откажуваш !! Пивски квасец земи си слободно, ги содржи сите витамини и минерали(и маалку протеини) и е права ствар !! Ти пишува на опаковката како се конзумираат, не е некоја филозофија. Отвараат апетит ама чим редовно вежбаш, нема ништо лошо во тоа.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
ало, somebody? и знаете нешо за пивски квасец? за што се користи, колку се консумира и слично

Има голема содржаност на протеини, аминокиселини, витамините од Б комплексот и минерали. За конзумирање незнам не сум пробал ама имам слушнато дека се мешаат две супени лажици пивски квасец во прав со една чаша кисело млеко или јогурт и се засладува со мед, нерафиниран кафеав шеќер, или јаворов сируп, а можеш и во супа да си го измешаш.

O

Orion.

Гостин
Има голема содржаност на протеини, аминокиселини, витамините од Б комплексот и минерали. За конзумирање незнам не сум пробал ама имам слушнато дека се мешаат две супени лажици пивски квасец во прав со една чаша кисело млеко или јогурт и се засладува со мед, нерафиниран кафеав шеќер, или јаворов сируп, а можеш и во супа да си го измешаш.
И да ти се згади животот а? Земете пивски квасец во форма на таблети:smir:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Здраво на сите. Имам неколку ептен почетнички прашања, најпочетнички што може:
- во центар и околината да ми препорачате некоја добра теретана, а со пристојна цена и услови? (женско сум инаку, да имате во предвид дека не ми мења многу многу дали имаат справи за билдање : ) ).
- што справи за затегнување препорачувате? (немам одено за сериозно никогаш, така да ама ептен не се разбирам)
- што е најдобро да оди прво, кардио па справи за затегнување, или обратно?
- колку време пред и после да не се јаде, и што е најдобро да се јаде пред и по тренингот?
Фала многу унапред!
Првиот месец е дизајниран да се запознаете со вежбите и реквизитите кои се наоѓаат во вежбалните. Како и да ги аклиматизирате вашето тело и мускули на новата состојба.
Започнувате да вежбате три пати во неделата, со по најмалку еден ден одмор помеѓу тренинзите. На пример, понеделник, среда и петок.
На секој од овие тренинзи се вежба целото тело претежно изведувајки вежби на справи. Зашто справи? Тие се релативно сигурни и лесни за учење како правилно да се изведе одредена вежба. Истотака на полесен начин со нивна помош ќе воспоставите поврзаност помеѓу умот и мускулите, со што ќе ви помогне да се подготвите за времето каде ќе започнете да користите еднорачни и дворачни тегови, основите во вашите секојдневни тренизи.

Во првите четири недели, можеби ќе дојдете во искушение да започнете да користите се поголми и поголеми оптеретувања, но иако се работи само за задоволување на вашето его, воздржете се од тоа. Дозволете му на телото да се приспособи кон новонастанатата состојба.Повеќе, незначи и автоматски подобро кога сте почетник. Сите истражувања покажале дека во овој прв стадиум не е потребно да се изведува повече од максимум 2 серии по вежба.

Пузите помеѓу вежбите не треба да ви бидат подолги од една минута.

Вежби за нозе
Екстензија на лег курл и
Прегиб на лег курл
по 2 серии со 12-15 повторувања

Вежби за грб
Повлекување на лат од напред, широко фаќање
2 серии со 12-15 повторувања

Рамења
Еднорачно летање

Гради
Пек дек летање

Трицепс
Еднорачен потисок на лат

Бицепс
Стоечки пегиб со дворачен тег

Листови
Стоечки подигнување на прсти

Стомак
Прегиб на клупа или на под.
2 серии со 15-20 повторувања

Кардио во траење од 10 до 15 минути. Се разбира, кардиото постепено се згомеува во времетраење, од зависност од желбата и постигнатите резулатати.

Се изведуваат прво вежбите на справи, потоа се преминува на кардио.

Се јаде два часа пред вежбање и половина час по вежбање може да следува оброк.

Поздрав.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
ако може помош сакам да изработам добар план за тренинг преку цела недела со 2 дена одмор ако има некој предлог нека пише.еве моја висина и тежина 179цм. и 72 кг.
цел:дефиниција. :salut:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Значи, за најпрецизно да ти се помогне, потребно е да знаеме како изгледаш и што е тоа што ти до сега си применувал како тренинг и начин на хранење. Се останато би било општо, што можеби баш тебе нема најдобро да ти одговара.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Значи, за најпрецизно да ти се помогне, потребно е да знаеме како изгледаш и што е тоа што ти до сега си применувал како тренинг и начин на хранење. Се останато би било општо, што можеби баш тебе нема најдобро да ти одговара.
како изгледам па доволно развиен :toe: покасно ке прикачам некоја слика ако имам,до сега применував тренинг без одмор значи секој ден тренинзи еден ден само одмарам и секој ден ги вежбав сите мускули од гради,рамо бицепс ..до нозе ..пред тренинг овошје и една доза протеин после тренинг одма една доза протеин 2 часа покасно ориз и бело месо.. секој ден различно зависи што има во фрижидер :)) :nesvest:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
пивскиот квасец кога е најдобро да се пие, пред тренинг, после тренинг... ? и по колку таблети

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Пивскиот квасец се пие после јадење.3x5 таблети ако вежбаш во теретана.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Abe jadi jajca , riba , belo meso , mleko (bezmasno najveke mi leze ) , musli( mene ovesnite mi se najdobri )za proteini , med , oriz , pasta za jaglehidradi.

Naprajte si plan kako ke jadete , primer 2 pati vo nedelata riba , 3 pati belo meso itn.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Abe jadi jajca , riba , belo meso , mleko (bezmasno najveke mi leze ) , musli( mene ovesnite mi se najdobri )za proteini , med , oriz , pasta za jaglehidradi.

Naprajte si plan kako ke jadete , primer 2 pati vo nedelata riba , 3 pati belo meso itn.
Вака е најдобро но верувај стековите последнава недела со сила ги јадам преку глава ми се (500-600 грама секој ден), три месеца сум на нив и риба и нормално другите намирници што ги наброи :)

За пивскиот квасец имам слушано дека отвара апетит, го пиев порано но не осетив никаква разлика.

П

Паган-др

Гостин
Од чиста радозналост, помагаат оние појасине што ги носат на стомак за сало топење?

Kajgana Shop

На врв Bottom