Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
ne me zezaj :) i jas sum vo gradite asimetricna deka sum levak-levo sum porazviena (aj taka ke se izrazam) :) :smir:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ако може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.
Нема ништо поубавокога би биле совршени. Но, за жал дали еден мал процент на луѓе во светот можат да се пофалат со скоро совршенство или еднаквост (симетричност) на двете половини од телото. Знали, скоро, а па ни тие не се целосно совршени. Причина за тоа лежи во мајка природа и во генетиката на сите живи организми во природата.
Доколку се обидеме да вежбаме правилно, убаво и целосно сконцентррирано во правилниот и совршен начин на изведување на сите вежби, можеби ќе успееме да бидеме дел од тие малку скоро совршени личности.
Но, егото си го прави своето па честопати знаеме да ставиме оптеретување кое не сме во состојба самите правилно да го подигнеме онолку пати колку што посакуваме и во тој момент доаѓа до оаа наша, по природа асиметричност и активирање на се што имаме на себе, без разлика што во тие мигови сме подискривени па несвесно буткаме повеќе со едната страна, се со цел да го совладаме оптереувањето кое сме го поставиле на шипката, а сите предходно не виделе.
Значи, со правилен пристап во изведувањето на сите вежби, можно е да се дојде поблиску до скоро совршено обликовано тело кое би било блиску до идеално симетрично.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
луѓе знае некој каде поточно се наоѓа Гладијатори продавницатаво СК ?! попрецизно некој ако знае нека објасни. фала однапред :wink:

O

Orion.

Гостин
луѓе знае некој каде поточно се наоѓа Гладијатори продавницатаво СК ?! попрецизно некој ако знае нека објасни. фала однапред :wink:
Поминуваш Грчка амбасада, поминуваш седмица, цепаш уште малце право, лево од тебе се ,,појавува,, една зграда во која се наоѓа продавницата, пишува со црно бели големи букви ,,ГЛАДИЈАТОРИ,,:D

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Gladijatori
ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 18 лок. 4 (кај Грчка Амбасада)
Скопје
1000
Македонија

info@bodybuilding.com.mk
02/511-11-46
077/917-992

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Купи си протеин.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Jas iskreno , za sega ne sum kupil proteini iako vezbam skoro 4 godini redovno , sekoj den i za sega dobro mi ide .. samo so stomacnite se macam malce :D

Ali mnogu pazam na ishrana i na spienje. Gledam site preporacuvate proteini da se kupuvat , ali mene licno ne mi se davat pari :) , pa mislam deka so malce podobra disciplina i pogolema pozrtvuvanost , mislam dkea ke imam dobri rezulati.
ne gonam masa , imam dovolno , gonam definicija , pa me interesira , kolku e vazen proteinot za definicijata , dali moze da se napravi defenicija na priroden nacin , so ishrana , bez suplementi .

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
Здраво на сите. Имам неколку ептен почетнички прашања, најпочетнички што може:
- во центар и околината да ми препорачате некоја добра теретана, а со пристојна цена и услови? (женско сум инаку, да имате во предвид дека не ми мења многу многу дали имаат справи за билдање : ) ).
- што справи за затегнување препорачувате? (немам одено за сериозно никогаш, така да ама ептен не се разбирам)
- што е најдобро да оди прво, кардио па справи за затегнување, или обратно?
- колку време пред и после да не се јаде, и што е најдобро да се јаде пред и по тренингот?
Фала многу унапред!

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Илијаико,
дечкото праша што е поубаво во негова ситуација, креатин или протеин?

MiloBilderce,
можеш да постигнеш тоа што го сакаш, со правилен начин на исхрана и вежбање.

ღuknowulovemeღ,
АРМ, Ричи спорт (спроти ЈБТ гимназија) и Стронг Џим пред Кузман студентскиот.
За останатиот дел, утре, пошто сега ми е време за спиење :smir:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
од почеток на февруари сакам да земам протеин со амино течно. дали е ова добра комбинација и дали некој може да ми каже како се консумираат?
иначе вака вежбам:
пон: гради+кардио
вто: стомак+кардио
сре: бицепс+трицепс+кардио
чет: стомак+кардио
пет: грб+трапез+кардио
саб: рамо+нозе+кардио
ако ми е срање начинов на вежбање, дај предложете некој друг. некоја друга комбинација на вежбање на мускулни групи... пример гради+бицепс или шознам. фала.

O

Orion.

Гостин
од почеток на февруари сакам да земам протеин со амино течно. дали е ова добра комбинација и дали некој може да ми каже како се консумираат?
иначе вака вежбам:
пон: гради+кардио
вто: стомак+кардио
сре: бицепс+трицепс+кардио
чет: стомак+кардио
пет: грб+трапез+кардио
саб: рамо+нозе+кардио
ако ми е срање начинов на вежбање, дај предложете некој друг. некоја друга комбинација на вежбање на мускулни групи... пример гради+бицепс или шознам. фала.
Секоја мускулна група еднаш неделно, тоа е во ред. Само нозете и рамото стави ги во различен ден. Зошто толку многу кардио? Што сакаш да постигнеш со вежбањето? Јас постирав една програма за вежбање која кај мене даде одлични резултати, врати се назад некоја страна ке ја најдеш.....

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
значи, кардио-3км на трака од прилика,неќам да претерувам, не сум многу дебел, иам 5 кг одвеќе од прилика, се во стомак упм xD
а за протеин и амино течно? ги бива двете во комбинација?

Kajgana Shop

На врв Bottom