Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
И со ваква исхрана и додатни ствари правец на токсикологија...ако не и понатаму :)
Познавам барем еден човек што се има од дете бавено со боди билдинг и вака хрането со 6 јајца и слична појачана исхрана па после тоа има одено кај макробиотичар на прочистување само на овошје и сок од цвекло, моркови и цитрони. Џигерот и бубрезите му биле скроз отидени, за малку и тој. Не секој човек може да издржи ваква исхрана. Секој ваков рецепт без познавање на физиологија, анатомија, на тоа како функционира човековото тело, количество на она што се внесува... е лошо.
За оние стероиди и чуда воопшто не се за дискусија, освен за професионалци-тие си знаат.
Затоа вакви рецепти од "мексиканецот", барем за обични рекреативни вежбачи без соодветна консултација со некој како Алекс, Ѓороски (кои го познаваат движењето и искористувањето на материите во организмот, резултатите и последиците од внесот и изнесот) не се баш наивни или што би рекле донт ду дис ет хоум (без надзор).

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
И со ваква исхрана и додатни ствари правец на токсикологија...ако не и понатаму :)
Познавам барем еден човек што се има од дете бавено со боди билдинг и вака хрането со 6 јајца и слична појачана исхрана па после тоа има одено кај макробиотичар на прочистување само на овошје и сок од цвекло, моркови и цитрони. Џигерот и бубрезите му биле скроз отидени, за малку и тој. Не секој човек може да издржи ваква исхрана. Секој ваков рецепт без познавање на физиологија, анатомија, на тоа како функционира човековото тело, количество на она што се внесува... е лошо.
За оние стероиди и чуда воопшто не се за дискусија, освен за професионалци-тие си знаат.
Затоа вакви рецепти од "мексиканецот", барем за обични рекреативни вежбачи без соодветна консултација со некој како Алекс, Ѓороски (кои го познаваат движењето и искористувањето на материите во организмот, резултатите и последиците од внесот и изнесот) не се баш наивни или што би рекле донт ду дис ет хоум (без надзор).
navistiona ne znam sto da kazam,stoprocentno si vo pravo,ama na kogo da mu kazes...prvo se interesiraat za hemija,a duri posle prasuvaat kako da vezbaat i sto treba da jadat...sum se cudel deka ima i deca koi vekje zemaat po nekolku shemi posledovatelno(se razbira so odredeni pauzi),a voopsto ne znaat ni sto treba da vezbaat ni kako...:toe:

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Јас планирам сеа летово да почнам да одам по теретани,али не да станам боди билдер туку онака да зацврстам мускуливе.Иначе си вежбам по дома али ипак би отишол 5-6 пати.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Јас планирам сеа летово да почнам да одам по теретани,али не да станам боди билдер туку онака да зацврстам мускуливе.Иначе си вежбам по дома али ипак би отишол 5-6 пати.
Брат после 5-6 пати нема да можеш да се препознаеш :wink:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Типот од Мехико делува изгубено во свемирот со неговиот пост за тоа што правел и што планира да направи. А како што гледам помош не му е потребна, и самиот се нуди да помогне некому ако му е тоа потребно. Иако нему сигурно му е потребна ГОЛЕМА помош. Само, ова е прашање со многу нули во одговорот :helou:

@Blue_Boy,
слободно вежбај 5-6 пати. За да станеш голем билдер потребно е многу повеќе од 5-6 посети неделно на теретана.
Органите во организмот постојат за да си ја обават секој својата функција и да работат. Секое нивно не работење доведува до нивен застој во нормлано функционирање и до проблем. Затоа, јадете, пијте течности, спортувајте, за сите тие да функционираат како треба. Немојте да мислите дека ако не пиете течности, ќе ги заштитите бубрезите од работа, па така подолго ќе ви траат. Тоа е најголмета грешка што можете да си ја направите и да си се осудите самите себеси.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Ако е типот од Мексико,јас сум од Јапонија.

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Ако е типот од Мексико,јас сум од Јапонија.
Од мексико е :D ,го имам на мсн и јас му помогнав да се регистрире овде,мислев дека нема да дојде лошо некое мислење од страна ама многу се залетал со овие стероидиве:tapp:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
E gledam site prashuvaat..Imam edno drugarche 15god 175cm 70kg..taka ima atletska gradba ne e debel se zanimava po doma so vezhbanje pa ako mozhe nekoj da mu kazhe trening plan so ednoracni tegovi,vezbi bazirani na sopstvena tezina i vratilo.. fala mn :toe: =)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ако може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.

O

Orion.

Гостин
Ако може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.
Левата груда ми е малце поголема од десната, а десниот бицепс поголем од левиот:vozbud: Не се приметува многу се додека не се загледаш асално. Тоа е тоа, нема стопроцентна симетрија

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
од моето познавање треба на помалата страна да додадеш уште по некое подигање плус за разлика од останатата за да ја добиес саканата симетрија нека ме поправат ѓороски или алекс позз

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
тоа е и целта на бодибилдинг, да се постигне симетрија на телото, а тоа ке го постигнеш само со вежбање

Kajgana Shop

На врв Bottom