Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
WTF ??? Црниот дроб има огромна моќ за регенерацијаЦрниот дроб и панкреасот се единствени два органи кои не се регенерираат
Дедлифтинг е терсене, според позапознатите со овој спорт (кои имаат навистина голема снага, долгогодишно искуство и познавање од анатомија и техники на вежбање) и нивните искуства, може многу лесно да се здобие со повреда. Дури и дел од оние кои имаат долгогодишно искуство не се осмелуваат ова да го прават пречесто-баш ради што спомна Хелекс. Имам еднаш пробано (обавезно со појас) само еднаш (не серија, не повторувања, еднаш горе-доле :winkВежба ли некој deadlift или на нашки мртво дигање( некако глупо ми звучи )?Јас ја практикувам веќе некој месец и одлична е за градење сирова снага.Мислам дека е вежба која работи највеќе мускулни групи одеднаш.
Доколку имаш снажни мускули со црврсто врзно ткиво и јаки коски (според сопствена проценка-но ти овој проблем сигурно го немаш пошто подолго ова го практикуваш)...океј, но мислам дека не би било лошо некој да е поред оној што започнува со такво кревање или во најмала рака да се гледа на огледало-ради корекција на став, грб...да не се згрбави додека ги прави тие вежби. И секако со многу мали тежини.Опасно е ако не се вежба правилно ама со тек на време се ојакнува кичмата и не создава такви проблеми.Плус на почеток се прави со лесни килажи, не се иде колку можете за да се привикне и телото и вие да се прилагодите на вежбата.
Да обавезно пред огледало за правилно вежбање.Доколку имаш снажни мускули со црврсто врзно ткиво и јаки коски (според сопствена проценка-но ти овој проблем сигурно го немаш пошто подолго ова го практикуваш)...океј, но мислам дека не би било лошо некој да е поред оној што започнува со такво кревање или во најмала рака да се гледа на огледало-ради корекција на став, грб...да не се згрбави додека ги прави тие вежби. И секако со многу мали тежини.
Сепак такви вежби се за вас помладите![]()
Да се корегирам себеси. Сум пробувал дедлифтинг со поголеми тежини па затоа не ми идело. Со 20 кила (шипка плус плочи) е доволно, преѓеска пробав, не беше страшно, но со поголеми тежини сеуште не...си треба постепено навикнување. Инаку стварно активира голем број мускули :smir:Да обавезно пред огледало за правилно вежбање.
Да и јас исто почнав со големи килажи и видов дека прави проблеми и после си почнав лагано и на секој тренинг накачував повеќе и повеќе така да сега ок е.Да се корегирам себеси. Сум пробувал дедлифтинг со поголеми тежини па затоа не ми идело. Со 20 кила (шипка плус плочи) е доволно, преѓеска пробав, не беше страшно, но со поголеми тежини сеуште не...си треба постепено навикнување. Инаку стварно активира голем број мускули :smir:
Jas napraviv dve serii so tri povtoruvanja so 90 kg. Never again.
Ај вие што користите whey протеини и сте повеќе упатени (Марко или Ико)Препорачајте ми добар whey сто го користите зошто имам слушнато за некој тип што земал некој протеини од нискоквалитетна фирма па имал проблеми со дјигер лол
Ај вие што користите whey протеини и сте повеќе упатени (Марко или Ико)Препорачајте ми добар whey сто го користите зошто имам слушнато за некој тип што земал некој протеини од нискоквалитетна фирма па имал проблеми со дјигер лол