Дома, без справи само за загревање, тешко е зголемување на било кој мускул без справи. А и не само справи, имаш поискусни лица во теретана кои можеш и да ги консултираш. Гледаш како другите вежбаат, прашуваш, читаш, применуваш. Желбата за вежбање дома без јака воља знае брзо да испари. Не се само справите предност во теретана.dali nekoj moze da mi kaze kako da gi zgolemam muskulite obemot na nozete co vezbi koi mozam doma da gi pravam.
fala odnapred.
dali e okey vozenje tocak ili dr. stvari
Дома за квадрицепс чучњеви, со тежина на рамења, качување-трчање по скали, одење во клекната положба (исклучително тешко), искорачувања...и слично. Види на интернет.Rectus femoris – kvadriceps
Čučanj, do 90 stupnjeva, stopala u širini ramena 88%
Nožna ekstenzija 86%
Hack čučanj, do 90 stupnjeva, stopala u širini ramena 78%
Nožni potisak na mašini, do 110 stupnjeva 76%
Čučanj na smith mašini, do 90 stupnjeva, stopala u širini ramena 60%
Biceps femoris – zadnja loža
Pregib stojeći 82%
Pregib ležeći 71%
Pregib sjedeći 58%
Prilagođeni deadlift za zadnju ložu 56%
Semitendinosus – zadnja loža
Pregib sjedeći 88%
Pregib stojeći 79%
Pregib ležeći 70%
Prilagođeni deadlift za zadnju ložu 63%
Gastrocnemius – list
Magareći potisak 80%
Stojeći potisak – na jednoj nozi 79%
Stojeći potisak – na obje noge 68%
Sjedeći potisak 61%
fala mnogu dobar linkВозење точак е повеќе кардио, но исто ги зацврстува нозете
еве овде имаш дадено детално вежби за секој мускул само клик кој дел те интересира
Не верувам дека имаат толку протеини...ама кажуј за која сардина се работи...сликај евентуално (се ова можеш на пп.....да не испадне дека рекламираш).Сега видов конзерва сардина од 125 грама има 88 грама протеин. Ни табла јајца ни 5 литри млеко да јадиш, 2 конзерви дневно 176 грама.
Абе кај ја има оваа, по Тинекс, СП маркет... каде во кои продавници да ја барам и која цена е? , не сум од Скопје па немој да ми речеш дека ја има само во Веро:nesum:Рибата се вика МЕГА, во плаво пакување и има кинески знаци лево. Назад има нутрититион фактс и убаво пишува протеин 88 г, и јас се зачудив едно 10 пати видов да не сум грешка случајно. www.megasardines.com оваа шо ја имам јас е таа плавата најдолу десно.
Па баш за тоа, инаку не би ја ни пишувал. Разгледај на повеќе форуми и страни за бодибилдинг ќе видиш дека препорачуваат да се пие вода често. Водата не треба да ја пиеш само кога си жеден,тоа ти е веќе знак за блага дехидрација, најдобар показател нека ти биде бојата на урината, ако ти темно жолта треба да внесуваш повеќе вода, треба да дојде до свотложолта или пак проѕирна за да биде во ред,а можеш да пиеш и зелен чај. Со тоа правеш детоксикација на организмот и ги исфрлаш токсините. Но внимавај да не претераш од 2-4л на ден за да не ти ги пишувам и опасностите од предозирање со вода.:smir:2.5 литри вода дневно пиеш ?
Аман бе јас 1 литар да испијам ќе пукнам. Игра некоја улога водава или така си ја пиеш, знам дека е здраво ама во бодибилдингот дали има некоја улога.
Супер ти е исхраната, но зошто имаш по 2 тренинга дневно?Ќе побарам, инаку пресметував сега дневна количина на протеини, ми излегуваат околу 150:nesum:
Вака некако ми е исхраната:
-400дл вода,мусли со млеко,бадеми или кикиритки
-400дл вода,3 белки 1 жолчка,ориз варен
-Тренинг
-декстроза(земам 24гр, малку дали е?), 24гр 100% Whey Gold Standard
-Ручек(зависи разновидно пилешко, макарони, леќа,соја...)400 дл вода, бадеми
-400дл вода, 2 белки со леб сирење и домат
-Тренинг
-декстроза,24гр 100% Whey Gold Standard,400дл вода
-трчање
-млеко,урда,домат,400дл вода
Ако имате нешто забелешки слободно исправете ме.