Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
2 април 2009
Мислења
213
Поени од реакции
18
Druztvo , da ve pitam vie sto ste poiskusnite , kakvo vlijanie imaat mlekoto i medot vrz vezbanjeto , dali deluvaat vrz performansite i dali pomagaat vo gradenjeto muskuli ?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
скапаница, од млеко и мед, нема да осетиш некакви резултати :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Druztvo , da ve pitam vie sto ste poiskusnite , kakvo vlijanie imaat mlekoto i medot vrz vezbanjeto , dali deluvaat vrz performansite i dali pomagaat vo gradenjeto muskuli ?
јади секој ден после јадење 2-3 лажици мед (неможе секој организам да го издржи ова) и килажа ке качиш само...така да комбинирано со вежбање е таман :)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Бидејќи се откажав од секакво друго благо, шеќерот во крвта го регулирам само со мед, така да мед јадам многу, повеќе од 2-3 лажици супени дневно, со млекото, со мусли, со р’тена пченица, на леб...и немам никаков проблем со дебелината или нешто слично што ми праве проблем но вежбам екстремно! тегови,склекови,стомачни, трчање...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Ај некој поискусен нека каже како да вежбам со тегови за раце бучици валјда се викаат:uvo: секој ден или секој втор ден? Како би имало подобри резултати со оглед на тоа дека мускулите требало да се одмараат? 20 кг се и можам да правам 4 х 30, 2 пати у ден!
така само ќе го издишеш мускулот на мускулот му требаат 72 саати да дојде до нормала од шокот по вежбањето значи ова од медицински аспект од искуство исто така потвдено но исто така би ти препорачал да продолжиш да вежбаш со вежбање но еднаш дневно и да ги намачиш повторувањата

С

Спенсер

Гостин
Бидејќи се откажав од секакво друго благо, шеќерот во крвта го регулирам само со мед, така да мед јадам многу, повеќе од 2-3 лажици супени дневно, со млекото, со мусли, со р’тена пченица, на леб...и немам никаков проблем со дебелината или нешто слично што ми праве проблем но вежбам екстремно! тегови,склекови,стомачни, трчање...
хммм...ти јадеш премногу благо бе...ја милка да е ке јадам али мед неее...еххехе:vozbud:

него те гледам пишуваш тука,активно вежбаш...па стај некоја слика да видиме резултати како-шо...ако сакаш мислам:salut:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
како да си го симнам салцето околу стомак што ми е , најефикасно?
Одкога почнав да тренирам ЏКД качив 14кила за 2-3 месеца , и секаде ми е убаво распоредено во мускулна маса, ама изгледа не сум правел доволно стомачни вежби , па имам мало салце.. кажувајте што е најефикасно иде летен период:D:D:D:vozbud:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
[MkD]Scout;2589317 напиша:
како да си го симнам салцето околу стомак што ми е , најефикасно?
Одкога почнав да тренирам ЏКД качив 14кила за 2-3 месеца , и секаде ми е убаво распоредено во мускулна маса, ама изгледа не сум правел доволно стомачни вежби , па имам мало салце.. кажувајте што е најефикасно иде летен период:D:D:D:vozbud:
Трчање и стомачни нормално.
И внимавај што јадеш.

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
a Она што е познатото со кеса околу стомакот? успева?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
[MkD]Scout;2589333 напиша:
a Она што е познатото со кеса околу стомакот? успева?
Добро ти кажаа погоре, трќање, велосипед, стомачни и внимавање на исхраната, пиење повеќе течности и јадење салати... Незнам дали помага кесата но не ти препорачувам да си ги затнуваш порите и да и оневозможуваш на кожата да дише нормално.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Сите слабееење па слабееење.
Кај мене е обратно, на мојата висина и тоа што спортувам, ми требат 6 кг, најмногу. Треба да ги додадам, на каков начин ке се здебелеам малку има некој апчиња препарати или со тек на време само ке си дојде.

Читав и ми кажуваа демек имало некои апчиња и со тоа треба да ги пием како сок биле (ЦЕДЕВИТА). Ама не требало ни капка алхохол.

а?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Иксфајр (ме мрзи да мењам фонт), почни со теретана и со неког гејнер...ќе фрлиш килце некое гарант. Гејнерот се пие со млеко и е многу поразличен од цедевитата.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Иксфајр (ме мрзи да мењам фонт), почни со теретана и со неког гејнер...ќе фрлиш килце некое гарант. Гејнерот се пие со млеко и е многу поразличен од цедевитата.
Нема врска тоа теретаната. Со теретана не добивам кг, барем на моето тело на моите кг и висина. Не зајбавајте ми требат 6 кг :) или да гнетам повеќе :)

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Тогаш гнети повеќе и одмарај повеќе (излежавај се), ама ќе фрлиш на салце да знаеш.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Тогаш гнети повеќе и одмарај повеќе (излежавај се), ама ќе фрлиш на салце да знаеш.
Што ке одмарам истепан сум целиот ден, единствено што ке одмарам сега летово ама не верувам дека ке лежам дома. :)
Овие тренинзите, школово ебано, напор е.

За салце, no way!

Ајде ајде забегавме оф-топик. Си продолжувајте вие со темата ...

Kajgana Shop

На врв Bottom