Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Знаеш јас не сум пиел гејнер бидејќи никогаш сум немал потреба од него :smir:.Бидејќи не сум чист.Имам маса....Што ќе ми е гејнер.

Но еве која е една од најдобрите комбинации:

1.Веј Протеин
2.Мултивитамински и мултиминерални таблети
3.Омега 3
4.Малтодекстрин(декстроза)
5.Креатин
6.БЦАА
7.Трибилус
ги користам првите 3 комбинации .....
резултати невидени!!:D

4-6 пати неделно теретана + дома везбанје вратило/стомацни/склекови
3 пати неделно напорен тренинг (бореЧка вештина)
и се разбира трчање и водно!!!

и неам никакви проблеми (воспаление на мускули сум немал 2 години) туку напротив сум здрав ко коњ а за издржливоста текстот збори само до себе..

уште тука да се додаде и здравата храна што колку толку ја практикувам!!:smir:

така да кој може нека иде по ова ...проверена работа е од моја страна!!
позз :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
што е омега 3 ? :) :)
Ако користиш ААС те заштитуваат од многу акни,ќе имаш но сепак нема да бидат во голем број,го намалуват нивото на триглицериди во крвта,ако имаш голем крвен притисок го намалуваат.

Омега 3 ти е есенцијална масна киселина неопходна за целокупното здравје.Значи и да не си билдер добро е да се користат.Наречени се есенцијални бидејќи организмот неможе сам да ги створи .

Еве уште некои работи за кои се добри Омега 3 Масните Киселини.

Полезности
- Превенција од кардиоваскуларни заболувања, срцев и мозочен удар и коронарно артериско заболување
- Игра клучна улога во оддржувањето на здрави нивоа на холестерол и триглицериди и нормализирање на крвниот притисок
- Спречува згрутчување на крвта и блокирање на крвните садови на срцето
- Го зајакнува имунитетот и штити од канцерогени заболувања
- Антивоспалувачко дејство (ја намалува болката во зглобовите кај луѓето со реуматоиден артритис и остеоартритис)
- За дијабетичари (позитивно влијание на контролата на шеќерот)
- Игра клучна улога во функцијата на мозокот
- За добро расположение и ментално здравје; против депресија и недостаток на внимание и концентрација
- За трудници и доилки (за нормален и здрав развој на мозокот, очите и нервниот систем на плодот)
- За здрава кожа и коса, против псоријаза, алергии, изгореници и акни
- Макуларно оштетување, чир, менструални болки и грчеви, мигрена, Алцхајмерова болест, Кронова болест, шизофренија и панични напади

Член од
21 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
E abe kolku se dvizi cenata na tie Omega 3 tabletite?

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
ја само можам да кажам дека со години пиам омега3 рибино масло и различни комбинации и крвта и срцето ми се ненормално јаки и здрави!!
така да силно препорачувам секој да пие омега3 !:helou:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Што справа би препорачале да земам за дома некоја таква универзална, некоја во која што ќе се состои и држач за шипка за бенч или нешто слично, за нозе не мора да има за вежбање зошто сакам претежно горниот дел од телото (од половината па нагоре) да го вежбам по дома, долната половина ми е супер + се враќам во форма и се почесто возам ролери летово кога ќе се ослободам од факултет нон стоп ќе возам.
Колку пари си спремен да платиш?
Еве ти неколку справи, универзални:

24900 ден

14900
Еве ти ја и страната разгледај повеќе

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Xak, со парите што ќе ги дадеш за универзална справа можеш да вежбаш неколку години в теретана....многу пари се универзалниве...

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
Сикс Пек (стомачни мускули) Зошто иде лето,па викам да отворам вакoв муабет:) зборот ми беше кој може да пише ефикасна програма за зајакнување на стомачните мускули,но претходно да ја има испробано на самиот себе,или па знае за нечиво искуство.Да,знам дека има програми на интернет ама се поврзани со 3000 диети други вежби и остало.па пишувајте :) :)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Сикс Пек (стомачни мускули) Зошто иде лето,па викам да отворам вакoв муабет:) зборот ми беше кој може да пише ефикасна програма за зајакнување на стомачните мускули,но претходно да ја има испробано на самиот себе,или па знае за нечиво искуство.Да,знам дека има програми на интернет ама се поврзани со 3000 диети други вежби и остало.па пишувајте :) :)
во старт да знаеш дека 80% е исхрана 20% вежбање ...
потоа да знаеш дека не можеш преку ноќ да ги напраиш туку ти требаат најмалку неколку месеци , со други зборови касно ти текнува да праиш 6 пак ! но сепак можеш за 1 месец да го тргнеш салото и ако веке имаш нешто ке излезе колку толку!(доволно за на плажа ) но да знаш нема да бидеш ко манекените...

сеа неам време за пишување..ке напишам сто сум праел(и сеуште праам) за моите стомачни утре и можда нешто слика ке стаам :)! значи од лично искуство (пред тоа иам многу читано и информирано)
е се!! позз :smir:

но СПРЕМИ се за ригорозна промена на исхраната..ако можеш!!!
МУХахаааха :vozbud:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Стомачните како што кажа и раде, премногу зависат од исхраната, малце салце да имаш над нив и нема да ти се познаваат воопшто, така да месец дена чистење е задолжително, ако си слаб нема потреба.

Јас се чистев 1 месец, исхрана строго протеинска без сол, без благо, без зејтин без леб... симнав 13 кила, и уште има нешто останато на стомакот што ги крие стомачните али затоа другото си е кожа и мускул.

Вежбање... 4 - 5 типови на вежби.
правиш прв тип на вежба, идеш одма на втор тип...нема одмарање и шетање оп теретана, правиш втор тип, идеш одма на трет, па на четврт.. па пети... и со тоа правиш еден круг односно од сите по една серија... одмараш 1 минута и го повторуваш истото. Јас ги правам 4 серии, ако имам сила и 5.
Според мене мора да се горат стомачните. не треба да се лежи да се одмара дур ги правиш

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Стомачните како што кажа и раде, премногу зависат од исхраната, малце салце да имаш над нив и нема да ти се познаваат воопшто, така да месец дена чистење е задолжително, ако си слаб нема потреба.

Јас се чистев 1 месец, исхрана строго протеинска без сол, без благо, без зејтин без леб... симнав 13 кила, и уште има нешто останато на стомакот што ги крие стомачните али затоа другото си е кожа и мускул.

Вежбање... 4 - 5 типови на вежби.
правиш прв тип на вежба, идеш одма на втор тип...нема одмарање и шетање оп теретана, правиш втор тип, идеш одма на трет, па на четврт.. па пети... и со тоа правиш еден круг односно од сите по една серија... одмараш 1 минута и го повторуваш истото. Јас ги правам 4 серии, ако имам сила и 5.
Според мене мора да се горат стомачните. не треба да се лежи да се одмара дур ги правиш
Зошто без сол човечеее!!!!!!На организмот му треба сол,не треба без ич...Минимални количини......

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јас почнав со стомачните одма кога почанв со теретаната и им резултати може да се каже,стомакот осекам како ми е постегнат,нема сега многу сало како пред тоа што имав.Инаку правам и некои други вежби,како онаа за страничните мускули,со шипка и лево-десно се движиш во наведната сосотјба.
На првиот ден одма се воспалуваат,осекаш и самиот на себе,и после неколку дена го осекаш истото.
Тренерот ми кажа дека ако се воспалени некој ден,значи функционираат вежбите.

Kajgana Shop

На врв Bottom