Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Јас со млеко си ги пијам протеините , мислам дека има за нијанса појак ефект но во најмала рака многу ми се повкусни со млеко....
Ама зависи какви дургар, зошто ако се 100% нема теорија да ги пиеш со млеко.Тие се најчесто се за спремање пред натпревар, се оди во мускул, значи нема маснотии, како кога си на диета. Сега ако ти е гејнер или протеин за качување маса нема гајле се пие со млеко, се јаде со овесни снегулки, се прави шејкови со додавање на белки од јајца и што уште не, во право си дека се зголемува ефектот.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Другари време е да земам нешто не иде веке вака......Еден и пол месец вежбам,мора малце побрзо да иде.

Кажете што да земам креатин или протеин.Јас мислам дека протеин е боље да земам...Поправете ме ако грешам.Кажете некој добар протеин или креатин(што е боље),кај да го набавам и која цена е.....

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Другари време е да земам нешто не иде веке вака......Еден и пол месец вежбам,мора малце побрзо да иде.

Кажете што да земам креатин или протеин.Јас мислам дека протеин е боље да земам...Поправете ме ако грешам.Кажете некој добар протеин или креатин(што е боље),кај да го набавам и која цена е.....
Земи си и креатин и протеин! нема боље комбинација :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

За месец и пол не се станува Шварценегер :smir:.Треба 3 месеци да поминат за да почне мускулот да се оформува.

Колку финансии имаш за да знам што да ти препорачам....

Поздрав.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
хехе прво побарај да ти објаснат што е разликата од протеин до креатин, а не само да земеш да пиеш нешто а не знаеш што ефект има тоа што го пиеш. Што уствари ти сакаш да постигнеш ? какво тело ? Билдерско или атлетско ? Сакаш да креваш килажа или сакаш да оформиш мускул ?

Ја денес си земав протеин 100%, затоа што до денес се чистев од маснотии непотребни, а од денес ке накачувам маса, односно чист мускул.
Многу е битнода знаеш што сакаш да постигнеш, за да знаеш што да земеш!
Во спротивно не си ја мачи душичката....

Мене ми треба објаснување која е разликата помеѓу Протеин и Гејнер ?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тајсон друже не се битни парите,ама немој да ми кажеш некоја цена да паднам од стол кога ке ја прочитам.До 4 илјадарки да е,знам дека има добри протеини за тие пари,но не знам кој да го земам.

За Контењер,сакам да добијам чист мускул,не сакам билдерски да се пумпам,како животиња да бидам(без навреда)ако има билдери такви тука....:smir:
Инаку не сум мрсен ич,само малку салце имам на стомакот,но се чисти полека со вежбањето стомачни секој ден.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Тајсон друже не се битни парите,ама немој да ми кажеш некоја цена да паднам од стол кога ке ја прочитам.До 4 илјадарки да е,знам дека има добри протеини за тие пари,но не знам кој да го земам.

За Контењер,сакам да добијам чист мускул,не сакам билдерски да се пумпам,како животиња да бидам(без навреда)ако има билдери такви тука....:smir:
Инаку не сум мрсен ич,само малку салце имам на стомакот,но се чисти полека со вежбањето стомачни секој ден.
земи го whey протеинот мислам дека се едни од поквалитетните

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Тогаш ти препорачувам 100% чист протеин 100% Веј Голд Стандард од Оптиум Нутрион цената е соленка но тоа ти е најдобриот протеин во светот според мене.
2,27кг ти е 3690денари.
За тие пари вреди,не ти треба креатин бидејќи сакаш чист мускул.Креатинот ти го пумпа мускулот со помош на вода.Но кога ќе се чистиш таа вода излева.

Е сега разлика протеин гејнер.

Протеинот ти е составен од протеини извори на протеини и плус некои си додатоци.

А гејнерот ти е составен од протеини и многу повеќе калории.Гејнерот се користи за добивање маса.Значи кај гејнерот доминираат калориите.Гејнерот се зема за зголемување на телесната маса но не чиста.Туку мускул и масти.

Поздрав.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Тогаш ти препорачувам 100% чист протеин 100% Веј Голд Стандард од Оптиум Нутрион цената е соленка но тоа ти е најдобриот протеин во светот според мене.
2,27кг ти е 3690денари.
За тие пари вреди,не ти треба креатин бидејќи сакаш чист мускул.Креатинот ти го пумпа мускулот со помош на вода.Но кога ќе се чистиш таа вода излева.

Е сега разлика протеин гејнер.

Протеинот ти е составен од протеини извори на протеини и плус некои си додатоци.

А гејнерот ти е составен од протеини и многу повеќе калории.Гејнерот се користи за добивање маса.Значи кај гејнерот доминираат калориите.Гејнерот се зема за зголемување на телесната маса но не чиста.Туку мускул и масти.

Поздрав.
Многу грешиш со чистите протеини,, се гледа дека си читал али не си праксирал....

АЦАБ---- Имам пиено дома премногу протеини,гејнери,креатини, се и сешто,,,би ти препорачал една комбинација која е испробана од мене...

Гејнер Univerzal Mass Gain 3100 , и Univarzal Micronized Creatin... Ако се држиш добро со исхраната имаш загарантирани резултати,,,али пријателе ке идеш турбо на вежбање...и веруј откога ке испиеш се ке имаш забележителни резултати...

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
i jas mislam deka treba da o4nam da vezbam

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Фала друже ама не сум сега до толку со кешот,ке земам прво протеин,па за некое време и креатин...:smir:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
креатин додека вежбаш ке гледаш резултат, откога ке престанеш да го пиеш и вежбаш ке паднеш на маса исто како да не си вежбал, затоа земи си протеин.Нема да имаш толкави резултати како креатинот али барем нема да паднеш на маса ако престанеш да вежбаш

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Мислам дека подобро ти е 1 месец да истераш без нив, да собереш пари за двете во комбинација и наредниот месец да се оптеретиш повеќе и да имаш стварно добар ефект :)

креатин додека вежбаш ке гледаш резултат, откога ке престанеш да го пиеш и вежбаш ке паднеш на маса исто како да не си вежбал, затоа земи си протеин.Нема да имаш толкави резултати како креатинот али барем нема да паднеш на маса ако престанеш да вежбаш
Мислам дека ако не планира да продолжи да вежба, воопшто нема потреба да пие ни креатин ни протеин нели ?
Зашто џабе да вложува за 1 месец или 2 ?
:helou:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Момци јас да ве прашам нешто.Пред да земам нешто сакав да ја исчистам масната маса.Е сеа ако земам протеини се плашам пак да не ја вратам масната маса.Затоа сакам да земам само креатин.Но слушам дека креатинот немал посебно дејство без комбинацијата со протеин.Шо да правам?И дали со креатинот да земам глутамин со оглед на тоа шо донекаде се со слични функции со креатинот?ФАла позз

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Што справа би препорачале да земам за дома некоја таква универзална, некоја во која што ќе се состои и држач за шипка за бенч или нешто слично, за нозе не мора да има за вежбање зошто сакам претежно горниот дел од телото (од половината па нагоре) да го вежбам по дома, долната половина ми е супер + се враќам во форма и се почесто возам ролери летово кога ќе се ослободам од факултет нон стоп ќе возам.

Kajgana Shop

На врв Bottom