Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Многу грешиш со чистите протеини,, се гледа дека си читал али не си праксирал....

АЦАБ---- Имам пиено дома премногу протеини,гејнери,креатини, се и сешто,,,би ти препорачал една комбинација која е испробана од мене...

Гејнер Univerzal Mass Gain 3100 , и Univarzal Micronized Creatin... Ако се држиш добро со исхраната имаш загарантирани резултати,,,али пријателе ке идеш турбо на вежбање...и веруј откога ке испиеш се ке имаш забележителни резултати...
А зошто гејнер не протеин?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Значи вака , тука да ве прашам.
Ослабев едно 20тина кила со помош на здрава исхрана + Кардио вежби (трчање на кеј , возење ролери) и склекови и вежби за стомак.
Ама сега откога ослабев , имам многу вишок кожа. Има некој начин за побрзо да се отстрани вишокот на кожа или ..?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.582
Поени од реакции
6.725
А зошто гејнер не протеин?
па дечкото сака да накачи маса за брзо време ,со гејнерот нема да бидеш како Брус Ли али ке имаш позабежителни резултати за пократко време ,,,,, и гејнерот е базиран на протеин но во него има многу повеке супстаци кој нагло накачуваат мускулна маса , да не се разбереме погрешно и да земеш чист протеин нема да се разочараш али со гејнерот за пократко време ке имаш резултати...

Ослабев едно 20тина кила со помош на здрава исхрана + Кардио вежби (трчање на кеј , возење ролери) и склекови и вежби за стомак.
Ама сега откога ослабев , имам многу вишок кожа. Има некој начин за побрзо да се отстрани вишокот на кожа или ..?
тука стварно незнам како да ти помогнам једино нешто што знам се хирушки интервенции,,,ја пак имам проблеми со стрии нагло накачувам маса и пукам ,,,

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
за пукање користи мрсна помада за да се заштитиш

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
и кај мене пука кожата и се појавуват стрии, ги мачкам али пак ми се појавуваат

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Па консултирај се со доктор....Со вежбање може да се зајакне кожата.

па дечкото сака да накачи маса за брзо време ,со гејнерот нема да бидеш како Брус Ли али ке имаш позабежителни резултати за пократко време ,,,,, и гејнерот е базиран на протеин но во него има многу повеке супстаци кој нагло накачуваат мускулна маса , да не се разбереме погрешно и да земеш чист протеин нема да се разочараш али со гејнерот за пократко време ке имаш резултати...

тука стварно незнам како да ти помогнам једино нешто што знам се хирушки интервенции,,,ја пак имам проблеми со стрии нагло накачувам маса и пукам ,,,
Знам сето тоа,но зошто да биде пократко?....

Нели е подобро да има повеќе мускул отколку сало?
Бидејќи со гејнерот освен мускул добиваш и сало....

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.582
Поени од реакции
6.725
Знам сето тоа,но зошто да биде пократко?....

Нели е подобро да има повеќе мускул отколку сало?
Бидејќи со гејнерот освен мускул добиваш и сало....

Епа изгледа не си пиел цела туба гејнер, Гејнерот 90 % е на чисто 10 % е масно,,,а веруј ми долог време пијам и никој ми нема кажано си се здебелил туку напротив повекето викаат си се зголемил.Неможеш да станеш дебел ако пиеш гејнер ,туку ке се зголемиш а доколку практикуваш редовно спорт (фубал,кошарка и сл) ке ги чистиш тие 10% што остануваат од гејнерот.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Епа изгледа не си пиел цела туба гејнер, Гејнерот 90 % е на чисто 10 % е масно,,,а веруј ми долог време пијам и никој ми нема кажано си се здебелил туку напротив повекето викаат си се зголемил.Неможеш да станеш дебел ако пиеш гејнер ,туку ке се зголемиш а доколку практикуваш редовно спорт (фубал,кошарка и сл) ке ги чистиш тие 10% што остануваат од гејнерот.
Знаеш јас не сум пиел гејнер бидејќи никогаш сум немал потреба од него :smir:.Бидејќи не сум чист.Имам маса....Што ќе ми е гејнер.

Но еве која е една од најдобрите комбинации:

1.Веј Протеин
2.Мултивитамински и мултиминерални таблети
3.Омега 3
4.Малтодекстрин(декстроза)
5.Креатин
6.БЦАА
7.Трибилус

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
aj vaka kazete se spremame edno trojca drugari da ideme u teretana onaka malce sladi sme u kilaza i malce mali vtora sredno pa kazete so kako da praiem i u koja teretana da ideme onak amalce da se stegneme :D

O

Orion.

Гостин
Momci edno prasanje. Vezbam doma vise godina dena i iam odlicni rezultati. Vezite se slednive: sklekovi obicni 4 po 35, odmor saat vreme sklekovi so tasna na grb(vo tasnata ima teg so tezina od 10 kg) 4 po 35 i posle 2 saati odmor vratilo 4 po 30 pati.Ova go pravam sekoj den. Gradi, triceps i grbni i vo ramenjata sum dosta sirok megutoa raceve mi se slabi. Sea zemav i tegovi za race(biceps) od 18 kg i mozam da digam 4 serii po 30, odmor pa use 4 serii po 30 (za dvete race biceps) Stvarno neznam kako da gi rasporedam vezbive a da ne izgubam vo obem od gradi, grb... a da dobijam na biceps:tapp: Pomos!! izvinete za latinicata pc-vo ne mi e u red:toe:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.582
Поени од реакции
6.725
Знаеш јас не сум пиел гејнер бидејќи никогаш сум немал потреба од него :smir:.Бидејќи не сум чист.Имам маса....Што ќе ми е гејнер.

Но еве која е една од најдобрите комбинации:

1.Веј Протеин
2.Мултивитамински и мултиминерални таблети
3.Омега 3
4.Малтодекстрин(декстроза)
5.Креатин
6.БЦАА
7.Трибилус
Ако има професионалци на форумов нека ја земат оваа комбинација,,,а ако има дечки кој сакаат да рипнат малце да стаат мускулче не им требаат 5-6 работи од листава.....иначе можете да ги купите сите овие ке ве чини само 43.560 денари:smir: (или мастер карт) :pos2:

Momci edno prasanje. Vezbam doma vise godina dena i iam odlicni rezultati. Vezite se slednive: sklekovi obicni 4 po 35, odmor saat vreme sklekovi so tasna na grb(vo tasnata ima teg so tezina od 10 kg) 4 po 35 i posle 2 saati odmor vratilo 4 po 30 pati.Ova go pravam sekoj den. Gradi, triceps i grbni i vo ramenjata sum dosta sirok megutoa raceve mi se slabi. Sea zemav i tegovi za race(biceps) od 18 kg i mozam da digam 4 serii po 30, odmor pa use 4 serii po 30 (za dvete race biceps) Stvarno neznam kako da gi rasporedam vezbive a da ne izgubam vo obem od gradi, grb... a da dobijam na biceps:tapp: Pomos!! izvinete za latinicata pc-vo ne mi e u red:toe:
може да имаш многу едноставен проблем ,,, генетика....иначе би ти препорачал да идеш во теретана и да правиш вежби за раце 4-5 вежби на секоја рака ко за почеток...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ако има професионалци на форумов нека ја земат оваа комбинација,,,а ако има дечки кој сакаат да рипнат малце да стаат мускулче не им требаат 5-6 работи од листава.....иначе можете да ги купите сите овие ке ве чини само 43.560 денари:smir: (или мастер карт) :pos2:
Не мора се :smir: да се земе....

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.582
Поени од реакции
6.725
aj vaka kazete se spremame edno trojca drugari da ideme u teretana onaka malce sladi sme u kilaza i malce mali vtora sredno pa kazete so kako da praiem i u koja teretana da ideme onak amalce da se stegneme :D
како и секој почетник имам само едно да кажам ,,почнете да идете во теретана па ако успеете да стигнете барем до месец дена лабаво вежбање после следат пободри совети ,,,да ги затегнете мускулите малце ко за почеток :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Во која теретана бе, па нема валда теретаната сама по себе да ти ги затегнува мускулите, ти си тој кој ке треба да иде до теретана, кој ке треба да везба внатре и слично. Види која ти е поблиску до дома, ја ако ти кажам теретана во куманово ке идеш до куманово да вежбаш ?
Разгледај низ мало што теретани имаш, која ти е добра види, и види кај има девојчиња, нема валда само мужи да гледаш :) :) :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom