Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
Немогуче. Корисничкото име spase@t-home.mk е поврзано со бројот 050012345 и спасе може само од таа телефонска линија да се најави на t-home.
целта ми беше да прашам дали постои некој продуктивен софтвер, кој би овозможил блокирање или пренасочување на таа телефонска линија... пошто пред година дена можеше да логираш на колку акаунти сакаш, а сеа курац.. пич нон :)

уште еден проблем имам...
во период од 13-23h конекцијата ми е со брзина од 2 Мбпс, а после 23 развива 3.5 Мбпс во најмала рака...
Исто така, во тој период (13-23h) често се случува серија од паѓање на конекцијата (времетраење 5-10 мин), ама она асално паѓање, еднаш ке падне, ке го конектирам пак, таман ке се уклучи мсн, пак ке падне...
Им се јавив на 0800 12345, и му ја објаснив ситуацијата на типот, и ми вика:
- Дечко чест проблем е тоа, преоптоварена ни е мрежата..
а комшијата има ист МаксАДСЛ пакет као мојот, а на него никогаш му нема паднато, ама баш НИКОГАШ!
Сеа незнам дали е до мојов модем, или пак на него му дале некој Чак Норис верзија! :)
Ако знае некој How to solve this problem... би му бил најблагодарен на свет! (не лижам гз, озбилно:) )... Пошто стварно, јака нервоза е...
Онака на сред кантер пуцаљка, Connection Problem... ви текнуе?

Член од
15 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
MAX ADSL INTERNET ADRESA

Zdravo
Imam samo edno prasanje,i se nadevam deka ke dobijam odgovor...
Poseduvam paket od maxadsl neogranicen internet...sakam da napravam staticna ip adresa,posto mi se menuva...postoi li moznost da go storam toa,da doplatam ako treba...ili nesto slicno...imam ruter D link so ruterot da napravam staticna na PC nekako dali ke moze...itn...ve molam odgovorete mi...
Pozdrav

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Видете вака...
иам MAXadsl 10, а братучед ми има MAXadsl 100 :nesum:
досеа иам напраено 8622MB, и сеа клипчиња никако, а камо ли да симнам нешто...
Пробувам да се логирам на акаунтот на братучед ми, пошо ми го кажа пас-от, али никако нејќе...
Ми ја дава онаа грешкана Wrong username or password... као демек...
ваљда има некоја заштита стаено од Т-home...
Сеа ве прашувам, да не знае некој како може да ја СКИП-нам таа заштита :), или немогуче?
Би требало некој емулатор на мак адреси да го среди ако имаат ставено филтер на мак адреси на компјутерите.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Би требало некој емулатор на мак адреси да го среди ако имаат ставено филтер на мак адреси на компјутерите.
Јас како што знам, не е до мак адресите туку линиите се заштитени, па може само со еден акаунт и корисничко име од една линија да се конектираш. Повеќе за ова, можеби Бидиков би можел да ви каже...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Јас како што знам, не е до мак адресите туку линиите се заштитени, па може само со еден акаунт и корисничко име од една линија да се конектираш. Повеќе за ова, можеби Бидиков би можел да ви каже...
Не знам може, јас му дадов идеа за да проба да види, ако му успее супер, ако не try try again :) Ако некој има повеќе информации нека пише околу ова.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Mac adresa i da e na modemot ke e.
e ti odi doznaj i smeni mac adresa na tie modemi. i da biva da se smene ke treba da imas fizicki pristap do modemot od kade sakas da ukrades login, ali taka koj ke ti dade.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Zdravo
Poseduvam paket od maxadsl neogranicen internet...sakam da napravam staticna ip adresa,posto mi se menuva...postoi li moznost da go storam toa,da doplatam ako treba...ili nesto slicno...imam ruter D link so ruterot da napravam staticna na PC nekako dali ke moze...itn...ve molam odgovorete mi...
Pozdrav
Да направиш неможеш, можеш да си платиш и да добиеш.
Е сега на работа кај мене имаме и Т и Неотел интернет и знам дека кога побаравме статичка ИП адреса во Т, малку забегаа со побарувања и документации, па има, па нема, а во Неотел добивме без проблем.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Zdravo
Pozdrav
Да направиш неможеш, можеш да си платиш и да добиеш.
Е сега на работа кај мене имаме и Т и Неотел интернет и знам дека кога побаравме статичка ИП адреса во Т, малку забегаа со побарувања и документации, па има, па нема, а во Неотел добивме без проблем.
Гуглајте DynDNS, ке помогне.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Технички можности... Стандардна процедура. Прво даваш барање, па ти се јавуваат да те викнат да склучиш договор (или да ти кажат дека си одбиен, поради непостоење на предуслови).
Значи можи и да бидам одбиен.. а поради кои технички можности? :)
Јас сакав да го искористам и промотивниот перид, а мислам дека е до крајот на месецов.

Член од
11 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Од денес ги зголемија брзините на адсл пакетите.Еве го известувањето.

MaxADSL oтсега со брзини до 10 Mbps, по исти цени!

• Новите брзини на пристап автоматски се применуваат за сите нови MаxADSL корисници со активирање на услугата.

• Постојните MaxADSL корисници можат да поднесат барање за зголемување на брзината во сите наши продажни салони или преку Контакт центарот на 171. Доколку има техничка можност за зголемување на брзината, зголемувањето на брзината нема дополнително да се наплатува.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168

• Новите брзини на пристап автоматски се применуваат за сите нови MаxADSL корисници со активирање на услугата.

• Постојните MaxADSL корисници можат да поднесат барање за зголемување на брзината во сите наши продажни салони или преку Контакт центарот на 171. Доколку има техничка можност за зголемување на брзината, зголемувањето на брзината нема дополнително да се наплатува.

касниш 2 недели

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34

kasnis i otidov da prasam za zgolemuvanje mi rekoa deka po default ide zgolemuvanjeto na brzinite kaj postojnite korisnici...

king24

Pirat
Член од
8 ноември 2007
Мислења
147
Поени од реакции
2
Дали некој ја има добиено таа брзина од 10 Mbps дали е стабилна врската или треба да чекаме пак по некој месец како што беше до сега.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па добро полека но сигурно се долижуваме до оптика.
Само не им ја разбирам логиката да се јавиш и да алплицираш за зголемување.
ПС. Најдобри сте Т-Хоум поздрав голем.

Kajgana Shop

На врв Bottom