аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
ако мислиш на жмигавци има многу шо незнаат ни кај се палат а камо ли како се користат!!!а и трепкачи многу "често" користат.
ако мислиш на жмигавци има многу шо незнаат ни кај се палат а камо ли како се користат!!!а и трепкачи многу "често" користат.
E видиш тоа правило ретко кој го знај, а уште поретко кој го применува во пракса. Правилно е вака:Isak Keyten тестовите шо ми ги даде ми решија ногу дилеми, ама не и дилемата на кој кружен тек како се црта линијата ( од внатре или надворешно). Знае ли некој?
Часови можат да се зимаат од 17 ипол години, а мој совет тие да не брзаш многу со земањето часови. Прво ако мислиш да полагаш треба да имаш 18 и да имаш лична карта без лична карта не можеш да полагаш неможе ни со пасош ни пак со потврда дека си се сликал/а. Сперед мене најубаво е да се почне да се зима часови 1 месец пред да наполниш 18.Како иде сеа кај нас со полагањето .. на колку часови може да почнат да се зимаат .. нна колку се полага ??
а што очекувате вие од почетници???така некако. П.С имам приметено многу возачи дека воопшто не ги ни гледаат сообраќајните знаци..
Ај ако сакаш и мене пушти ми ги по ПП.А да ти ги даам тестовите решени, биват?
На ајфуно на гугле ќе ги најш не е проблем то.Мислев, со автомобилот знам да управувам, и повеќето сообраќајни знаци ги знам... само има некој што не можам никако да ги запамтам.![]()
Не е точно... Старите тестови се знам бидејќи едно другарче вчера полагаше и тестовите биле исти.точно е дека од 1ви април има нови тестови за „Б“? или истите си остануват?
денеска слушнав нешто дека биле сменети, а утре полагам![]()
без разлика дали почетник или шовер со искуство Секој МОРА едноставно МОРА да ги знае знаците... тука нема простување ни за едни ни за други. ако напраат сообраќајка подеднакво одговараат..а што очекувате вие од почетници???
првиот месец дена си најстегнат,под страв да не учукаш некого итн
што е полошо почетник кој не ги гледа знаците или искусен возач КОЈ 2% не ги е..е тие знаци................?!?!??!
и тој и тој претставуваат идентични закана за собраќајот
фалаНе е точно... Старите тестови се знам бидејќи едно другарче вчера полагаше и тестовите биле исти.
Првпат слушам, и ја користам оваа прилика да кажам дека идејата е ТИЊА (in latin: TINJA)без разлика дали почетник или шовер со искуство Секој МОРА едноставно МОРА да ги знае знаците... тука нема простување ни за едни ни за други. ако напраат сообраќајка подеднакво одговараат..
П.С коа сме кај почетниците. знам порано се праеше некој муабет за тазе положени ке имало некоја специјална ознака на колата. до кај е тоа ??? некои информации ??
не е тиња него е баш одлична. ако видиш некој со таква таблица ке пазиш на него да не те акне пошо уште не е искусен... мисли шо пишувашПрвпат слушам, и ја користам оваа прилика да кажам дека идејата е ТИЊА (in latin: TINJA)
Напротив, ако некој ме види со таква таблица ќе се упикува/свири/претицува/бленда да убрзам и пцуе коа ќе се разминеме.не е тиња него е баш одлична. ако видиш некој со таква таблица ке пазиш на него да не те акне пошо уште не е искусен... мисли шо пишуваш