Najprvo pozdrav do site. Tuku sto se registrirav i mislam deka ova e najgolemiot i najdobriot makedonski forum
Vo vrska so ovaa tema i jas imam nesto da kazam.
Ste gledale li vie film, ama nabrzina? Za 5min go "prelistuvate" filmot da vidite dali e interesen ili ne, po nekolku sekundi od pocetok, sredina i kraj.
Epa mene toa mi se slucuva vo zivotot. Kako zivotot da mi e film. Vo nekoi momenti se naogjam vo veke poznati situacii, kako veke da sum gi pominal tie istite situacii. Isto kako 5minutnoto gledanje na film i posle koga ke go gledas cel, se sekjavas deka si gledal po nekolku sekundi, e isto taka i jas vo realnosta. Isto kako da sum gi pominal istite situacii. No najmnogu zalam sto tie "poznati" momenti traat nekolku sekundi (pomalku od 10). Toa mi se slucuva poslednata godina, i vo najrazlicni situacii, vo sekakvi mesta. Ponekogas toa mi se slucuva i dva pati nedelno, a ponekogas ima 2-3 meseci pominato od poslednata takva slucka. Edna takva slucka bese na cas po informatika. Profesorkata ni rece deka naredniot cetvrtok ke pravime test, i site bea pocudeni, slusaa prv pat. A jas veke znaev deka ke pravime test. I go prasav drugarot, i toj rece deka prv pat profesorkata ni kazuva za test. Inaku situacijata koga profesorkata gi izgovarase zborovite deka ke pravime test, istoto mi bese poznato, 100% isto. I uste se sekjavam na toj moment.
Vase objasnuvanje za toa???