Ви се случила некоја натприродна работа?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Читав на темава бааѓи страници наназад,гледам повеќево незнаеја што е De ja vu,па го објаснуваа со некои случки,иначе некој што пиша се е до подсвеста и психата,de ja vu доживуваш најчесто во просторот кај што се наоѓаш почесто,на пример дома или некој кафич каде што одите често,имате доживеано de ja vu на пример кога одите на планина или на некое место кај што не одите често?Не,затоа што секојдневниот простор кај што живееме е премногу тесен па психата го изедначува со случка од минатото.
 
Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Постојано ми се случуваат чудни работи, не знам дали е само обична интуиција:toe: Ќе помислам нешто и одма после тоа стварно ќе се случи тоа што сум го помислила.
Пред некој ден си одам по улица и си помислив Ех убаво би било да заврне сега... Луѓе ако ми верувате за пола минута почна да врне!:nesvest: А не беше нешто облачно да речеш ,сонце грееше!
 

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.688
Поени од реакции
12.667
не е важно кој не е важно каде...... важно е дека се случи ова лето.... имаше бајаги силен дожд..... и се возат во кола другарчинава накај дома.....и гледаат пред нив на некои 100 метра една стара жена, подгрбавена. стои на дождот ја врни а гледа во колава..... то ест во очите на децава..... колава врти на следната кривина....жената продолжува да гледа..... едното од децата слегува и си оди дома а другот продолжува и тој за дома....ја врти колата поминува покрај бабата...бабав не ни клепнува и постојано го гледа во очи, продолжува и понатаму и после неколку секудни погледнува во ретровизор " бабата ја нема " ....е ај сеа....иначе ај да ви кажам ова во прилеп се има случено......



* друг случај........летово на одмор во охрид,љубаниште.....и имаше уше едно дете со мене..... детево си чита и си учи вакви работи, за натприродно и слично...уствари главно хиндуистичка кулутра али нема везе.....главно падна тема за духови....и кажува тој нешо демек " има духови има и сеништа....духовите секогаш ти мислат добро а оние кои ти наштетуваат се сеништа...и нешо сл. и ја најнормално го прашувам од кај знајш ? и тој ми вели јас можам да ги видам, уствари сите можат да ги видат, само треба да веруваат и да научат да гледаат и да слушаат, а јас го знам то, и комуницирам со нив " јас демек не верувам вака така....ама како и да е.....после неколку сати добар муабет...па да речиме дека почнав да гледам најразлични работи

епа ај сеа демек само параноја е то или не знам шо....батали то следниот ден бев до охрид со МАМА и со ТАТО
и на враќање како шо беше некаде 9-10 часот....почнуваме да го гледаме поградец...и планинве до него.....ја како шо седам позади наеднаш гледам како од планинава нагоре кон облаците оди некоја бледа сивкасто-бело-кафеава светлина.....неколку пати клепнувам ги триам очите меѓутоа тоа е таму....епа сеа следи најчудното кога ги прашувам мојве " што е она таму ? како можи да свети кога нишо нема наокулу ? мајка ми гледа и вели дека не можи да види а татко ми ми вели дека изморен сум не знам шо гледам...ја инсистирам дека има нешо таму....мајка ми само чудно ме гледа и ми вели шо ти е ?
Е АЈ ОБЈАСНИ ОВА




*И последно
ако го најдам тоа клипчето ќе го адирам.....иначе се работи за некое дете кое имало 4-5 години....и се загубило или не знам шо потоа мртво.....како и да е ова мислам дека или во куба или некаде таму на кај јужна америка...btw детево се загубило во трговски.....епа сеа камерите го забележуваат детево....речиси потполно оформено само што е малку како проѕирно и бледо.....најчудната работа....кога и да поминеше човек покрај него ( маж или жена не е битно ) тоа ќе ги фатеше за ногата.....човекот само ќе се почешаше и ќе продолжеше......
CURIOUS .......VERY CURIOUS
 

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Еднаш мајка ми ми разкажуваше една чудна случка. Кога она била мала сите од нејзиното семејство спиеле во иста соба, еднаш почнале да се палат ламбите во сите соби освен во собата кај што спиеле тие.така било неколку дена баба ми и дедо ми пријавиле се во полиција , од таму дошле неколку полицајци да преноќат кај нив но пак исто ламбите се палеле а немало никој.После некое време баба ми отишла кај некоја бајачка а бајачката и кажала дека на местото кај што баба ми и дедо ми изградиле куќа имало едно старо дрво кое тие го пресекле(сето ова било вистина таму имало дрво кое било пресечено и на тоа место била изградена куќата)на тоа дрво пред да го пресечат секоја вечер се збирале самовили па сега му ги палеле ламбите затоа што му биле лути поради сечењето на дрвото.
 

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Денес по втор пат во неколку години најдов мал крст во бравата од колата. Што значи ова?
 
Член од
26 декември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
7
јас сум многу голем кобач... да речам нешто и да го помислам најчесто се случува(ама ако се работи за некои мали нешта,а не на пр за да најдам 1000000 евра лол)

нека кажа другарки мој... порано знам ко беја фудбали нешто или ракомети само че ме прашаше некој кој мислиш дека че победи,кажувам нешто и 100/100 погајџаф... а да беше на срејча,не че да е- 100/100 на срејча ретко се случува... или пак за некој филм че си помислам леле од кога го немам гледано овај филм после некој сат или 1 ден гледам реклама на тв за тој филм...

во живо почудно е,вака неможам убо да објаснам xD
 

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
Читав на темава бааѓи страници наназад,гледам повеќево незнаеја што е De ja vu,па го објаснуваа со некои случки,иначе некој што пиша се е до подсвеста и психата,de ja vu доживуваш најчесто во просторот кај што се наоѓаш почесто,на пример дома или некој кафич каде што одите често,имате доживеано de ja vu на пример кога одите на планина или на некое место кај што не одите често?Не,затоа што секојдневниот простор кај што живееме е премногу тесен па психата го изедначува со случка од минатото.
а како би го објаснил тоа да ги знам истите зборови што ке ги каже другарот пред да почне да кажува???? милион пати ми се има случено ова.....а и мислам дека не си во право со тао дека се случува само на места кај шо одиш често....многу пати ми се има случено....случки што сум ги “видел“ пред тоа 2-3 години....на сосема трет крај од кај шо живеам или кај шо го поминувам најголемиот дел од времето.....мислам дека не си во право...:nenene::nenene::smir:
 
Член од
8 октомври 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Imam slusnato 2-3 slicni prikazni u koj veruvam, ali strav mi e da gi napisham :D BTW dali vi se ima slucheno da se najdete vo situacija/moment...koga pravite neshto ili zastanuvate vo nekoja polozhba, a vo ist moment si pomisluvate deka 'ISTATA SITUACIJA' vo koja shto se naogjate ste ja prezhiveale po neodamna ( vi se ima sluchenoo totalno ISTA samo vo drug den,.. a ne se sekavate koga???) ova za mene e chudno :D



Istoto mi se ima deseno, kako toa da go imam ednas doziveano ... nogu mi e cudnoo !!!!

Najprvo pozdrav do site. Tuku sto se registrirav i mislam deka ova e najgolemiot i najdobriot makedonski forum :) Vo vrska so ovaa tema i jas imam nesto da kazam.
Ste gledale li vie film, ama nabrzina? Za 5min go "prelistuvate" filmot da vidite dali e interesen ili ne, po nekolku sekundi od pocetok, sredina i kraj.
Epa mene toa mi se slucuva vo zivotot. Kako zivotot da mi e film. Vo nekoi momenti se naogjam vo veke poznati situacii, kako veke da sum gi pominal tie istite situacii. Isto kako 5minutnoto gledanje na film i posle koga ke go gledas cel, se sekjavas deka si gledal po nekolku sekundi, e isto taka i jas vo realnosta. Isto kako da sum gi pominal istite situacii. No najmnogu zalam sto tie "poznati" momenti traat nekolku sekundi (pomalku od 10). Toa mi se slucuva poslednata godina, i vo najrazlicni situacii, vo sekakvi mesta. Ponekogas toa mi se slucuva i dva pati nedelno, a ponekogas ima 2-3 meseci pominato od poslednata takva slucka. Edna takva slucka bese na cas po informatika. Profesorkata ni rece deka naredniot cetvrtok ke pravime test, i site bea pocudeni, slusaa prv pat. A jas veke znaev deka ke pravime test. I go prasav drugarot, i toj rece deka prv pat profesorkata ni kazuva za test. Inaku situacijata koga profesorkata gi izgovarase zborovite deka ke pravime test, istoto mi bese poznato, 100% isto. I uste se sekjavam na toj moment.
Vase objasnuvanje za toa???






Mene mi se ima desno slicno na voaa .... kako vo kafic si sedimee i jas si ja stavam rakata na masataa , a na rakata nosev belezici alki, a vo kaficot site igraa imase zabavaa nesto i toa seto kako da sum go videlaa ... Epten mi bese cudnoo toj moment mi traese samo 10 sekundi ...
 
Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Лелелеле додека ќе ви го пишувам ова се ежам и солзи ми течат од мука.

Живеевме во една куќа и пошто јас тогаш работев во фурна со доаѓав дома накај 2-3 саат сабајле зимно време беше.Секогаш кога ќе легнев да спијам на увото осеќав дишење и ладен воздух.За 2-3 минути увото ми беше толку многу ладно што дури почнуваше да ме боли.По неколку дена ја прашав сестра ми дали нешто осеќа и таа ми кажа уште полоши работи.Дека она спие со музика и вика додека не си ти дома како што свири системот вика наеднаш се гаси па се пали сам па гласот се намалува и зголемува.Одма не кажавме на мајка ми и на татко ми затоа што мислевме дека ќе се среди,ама месец дека така беше и не се издржуваше веќе и им кажавме.Почнавме да се распрашуваме по комшии и дознавме дека во куќата што живеевме од тој што ја купивме неговата мајка умрела таму во таа соба каде што бевме јас и сестра ми.И за недела дена ја продадовме и се преселивме.
 
Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Abe neznam dali ovoj post pripagja na ovaa tema ama vo gevgelija ima eden star dedo zaboraviv kako se vikase nonstop seta niz ulicite i sekogas go znae tocnoto vreme a nema nikakov saat na racete ti go prasuvas kolku e satot toj gleda vo neboto (nokno vreme) misli misli i vika 20:14 a drugarmi vadi mobilniot i ima sto da vidi 20:14 :vozbud:
 
Член од
27 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
ja iam edna slucka da vi kazam. Ova se desi koa bev mn mn mnnn mal edno prvo vtoro odelenie :). Ako pamtite bea u moda edni crtezi ko neso kao kosturska faca na niv i neso ako gi gleas odredeno vreme i posle poglednes u nebo ili na zid ke ti se pojavi facata na Isus ..... e pa edno utro stanuvam sabajle i ja Gleam taa faca od Isus na zid ama tolku bese bistra i ubavo iscrtana duri malce podnasmeana so edni prodorni oci Luge STrav u koski da vi vnese. me paralizirase neso da ne mozev da viknam po brat mi koj spiese u ista soba da ne mozam da se dvizam da placam ko nenormalen ! ne znaete pekolni 10tina minuti. i Sedam takov so glava u pernica i posle nekoe vreme otvoriv oci da vidam i ne bese tamu !!! .................... strasno !
 

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Јас имам сонвано многу луѓе ден пред да умрат,исто и ко ќе се препознам со некоја личност на улица,гледам дека не е таја,за едно минута време или пократко,ќе ја видам личност шо мислев дека ја видов :vozbud:
 

karanfilovska*

il suo brivido piu grande
Член од
25 септември 2009
Мислења
20
Поени од реакции
6
требаше да идеме со моите бретучедки на зимување во крушево преку школо,ја многу се радував за тоа што ќе идеме заедно.Ноќта пред да се тргне на пат сонував како постарата моја братучедка ми се јавува и ми вика ја имам температура цела ноќ и нема да идам,а поради мене мајка ми и татко ми нема да ја пуштат и сестра ми.мене тоа не ми е верно уште во сонот и си викам абе ја само сонувам..арно ама изутрина ја додека си се спремав за поаѓање ѕвони телефонот се јавувам и ете ти ја постарата братучедка ми вика цела ноќ иам температура и нема да идеме у крушево ние..
 

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Јас имам сонвано многу луѓе ден пред да умрат,исто и ко ќе се препознам со некоја личност на улица,гледам дека не е таја,за едно минута време или пократко,ќе ја видам личност шо мислев дека ја видов :vozbud:
Е за овој феномен браво.Мене најискрено премногу ми се има случувано.Јас викам да е случајност едно време,ама другари од војска што не сум ги видел да ми се пристори дека е некој,па после да го сретнам?
Дали е судбински да се сретнеш со некого дента?Па реакцијата поранува?Па потоа го гледаш тоа што си требал навистина да го видиш?Не сум побарал низ гугл за овој феномен.
 

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Е за овој феномен браво.Мене најискрено премногу ми се има случувано.Јас викам да е случајност едно време,ама другари од војска што не сум ги видел да ми се пристори дека е некој,па после да го сретнам?
Дали е судбински да се сретнеш со некого дента?Па реакцијата поранува?Па потоа го гледаш тоа што си требал навистина да го видиш?Не сум побарал низ гугл за овој феномен.
Којзнај :toe:Необјасниво ми е.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom